Inhousedag | mboRijnland Leiden @ Ravensbergen

13 december 2018 | Een kijkje in de keuken en een koekje om het op te leuken!

 Terwijl ik vlak voor 11 AM de treden van het immense schoolgebouw van het mboRijnland beklim, schijnt het zonnetje warm op mijn gezicht. Oh yes, ik voel dat dit een goede dag gaat worden!

Mechatronica docent Mohamed Ziamari had mij reeds voorbereid op een vrij aanwezige, gemotiveerde club jongens. Die omschrijving doen zij eer aan als ik de dag start met de workshop ‘Persoonsprofiel Schetsen.’ Aandachtige luisteraars én een hoop grappen en grollen tussendoor, dat zijn de beste sessies. Na een grondige introspectie is duidelijk wie de Barackjes, Billy’s en Stevies zijn. Met hun gepersonaliseerde profielen, gebaseerd op deze karakters, is het voor de studenten, Mohamed en mij tijd om te vertrekken. En dat doen wij natuurlijk niet op de normale manier…

Voor de deur staat een luxe, zwartglanzende touringcar. De boys springen erin en ik babbel wat met chauffeur Lorenzo. We besluiten de discolichten aan te gooien en ik wijs een student aan als ‘Voorzitter Muziek’. Er schallen wat Hollandse deunen door de boxen, gevolgd door toepasselijke kerstmuziek. Ik probeer de armen in de lucht te krijgen, but these guys are to cool for school…

Na zo’n 5 lekkere nummertjes en met lichte gehoorbeschadiging arriveren we op locatie in Sassenheim. Ik kan met een gerust hart uitstappen als ik (nog net) hoor dat Lorenzo oordopjes bij de hand heeft voor als de decibellen echt de spuigaten uit zouden lopen.

Een rood-wit logo lacht ons toe: Ravensbergen. Ik kan de heerlijke appelkoeken al ruiken en de mueslirepen proeven!

Na aangegeven te hebben dat niemand besmettelijke ziektes heeft, mogen we allemaal doorlopen naar de kantine waar Frans Rozemeijer (Plant Manager, Ravensbergen) ons verwelkomt. Ik neem kort de dag door, waarna Frans en zijn collega Robert Koudijs (Marketing & Sales Director) honderduit vertellen over Ravensbergen en de stage- en baanmogelijkheden voor de studenten. Er komen zelfs nog twee starters aan het woord – waaronder 1 InWorker! Hun loopbaan wordt belicht en zij beantwoorden prangende vragen uit de groep. We sluiten af met de cases: Frans schakelt de hulp van de studenten in om mee te denken over een oplossing voor hun twee technische uitdagingen.

Dan is het tijd om (letterlijk) van de praktijk te proeven. Even koekeloeren! Na een korte pauze met Ravensbergse appelkoeken is het tijd om hyper hygiënisch de fabriek in te gaan: sieraden af, haarnetje op, schoenen ingepakt, prachtige witte jassen aan en natuurlijk de handjes wassen én nog desinfecteren. Oh en baardmans Jamie mocht zelfs een mondkapje om. Gelukkig had niemand tandarts-fobieën.

Twee teamleiders vertellen met veel enthousiasme over de twee productielijnen. We mogen het gehele proces volgen! De 44 meter lange oven en de enorme mixers worden uiteraard niet overgeslagen.

De zon zakt en de voeten roepen om wat rust. De koek is even op. Na de rondleiding zijgen we weer neer in de kantine en genieten van de borrelhappen die ik samen met InWorker Seydou heb bereid. Props voor de ossenworst: dat is andere koek! De groepsfoto wordt gemaakt, de evaluatieformulieren ingevuld en de goodiebags uitgedeeld. Met een voldaan gevoel laat ik de studenten rond 17 PM uit. Ik ben benieuwd of Lorenzo naast de speakers, de rookmachine nog heeft aangekregen.

Inmiddels zijn er twee intakes gepland met studenten die hun eindstage bij Ravensbergen willen vervullen! Wij zijn benieuwd wie de plek weet te bemachtigen en wensen hem alvast veel succes.

Hartelijk dank voor deze succesvolle dag, Frans, Robert, Melvin, Nadine, Ed, Patrick, Mohamed, Ruud, Rebecca, Jamie, Cliff en alle studenten!

Claudia Lucassen
Campus Recruiter

InWork Recruitment

InWork Recruitment

info@inwork.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Oud Artikel

Als InWork blijven wij graag bij de tijd, hieronder kan je dan ook onze nieuwe artikelen vinden!. Onze website is vernieuwd, maar wij hebben wel onze oude artikelen overgenomen van onze vorige website.

De plaatjes en layout kunnen missen, toch lezen? Klik hier

Meer Nieuws-items

Van bedrijfsadministratie naar werkstroombeheer

Van bedrijfsadministratie naar werkstroombeheer

Esther is sinds juni 2019 in dienst bij InWork Techniek en werkt als Werkstroombeheerder voor Liander. Met een mbo-opleiding Bedrijfsadministratie op zak lag een technische carrière niet echt voor de hand. Toch is Esther 20 jaar geleden via haar BBL-plek de techniek...

Lees meer
Boost je zelfvertrouwen op de werkvloer

Boost je zelfvertrouwen op de werkvloer

Wist jij dat zelfvertrouwen op de werkvloer bijdraagt aan jouw (werk)geluk? Een gezonde dosis zelfvertrouwen werkt namelijk positief door in je werk. Want als je gelooft in je eigen kunnen, toon je initiatief en pak je nieuwe dingen makkelijker op. Dit geeft een goed...

Lees meer
Wat je kunt leren van gamen? Kevin legt het uit!

Wat je kunt leren van gamen? Kevin legt het uit!

Het is een echte trend aan het worden: het benoemen van je game-ervaring op je cv. Omdat dit laat zien dat je resultaatgericht, sociaal vaardig en creatief bent, bijvoorbeeld. Nu waren wij heel benieuwd hoe onze eigen gamende InWorkers hier tegenaan kijken; welke...

Lees meer