InWork SchoolCup 2019

Dinsdag 2 april 2019, 6 uur in de ochtend hoor ik het snerpende geluid van mijn wekker. Na een paar keer draaien en 3 keer snoozen is het dan écht tijd om op te staan. Ik pak mijn rode weekendtas en werktas om te vertrekken. Om iets voor 7 uur sta ik bij de metrohalte net vóór InWork om Raf, aka mijn FIFA-tegenstander, compagnon en tevens kampeerbuddy, op te pikken. Sprintend met een even mooie rode weekendtas en werktas komt hij aan en stapt met een big smile in. “Goodmorning! Ik heb er zin in, jij?”

Eenmaal bij InWork gearriveerd, pakken we 2 koffie en ons racemonster; de Campus-bus. Alles is al ingepakt. We rijden om 7 uur weg naar de eerste bestemming: Veghel. On the road zetten we de toon door onze muzieksmaak te vergelijken en het blijkt dat Billie Eilish favoriet is. Hoe bijzonder is het ook dat je mensen vaak echt goed leert kennen wanneer je met elkaar in een auto zit en urenlang onderweg bent? Roadtripping als teambonding lijkt me daarom nog niet zo’n gek idee!

We komen rond half 9 aan bij ROC de Leijgraaf in Veghel en laden het busje uit. De Playstations, prachtige banners en kunstgrasmatten worden klaargelegd. Rond 10 uur zijn we klaar met de opzet en stromen de eerste studenten binnen. Het valt me meteen op dat er echte fanatiekelingen tussen zitten die al lange tijd hierop zaten te wachten. Zij komen direct op Raf afgestapt met veel enthousiasme en strijdlust! Door het rumoer en de JBL die uptempo nummers afspeelt, komen er meerdere studenten om de hoek kijken en melden ook zij zich nog snel aan om mee te doen.

De studenten strijden en 4 waardige schoolfinalisten krijgen een felbegeerde finale plek. Veghel gaf ons een positieve kickstart van een drietal scholen die we zouden zien. Na deze eerste dag, rijden Raf en ik met het racemonster naar Cuijk. Hier komen we aan bij ons hotel om ons de lange terugweg naar Amsterdam te besparen. Wauw, hoe gaaf! De vriendelijke receptionist brengt ons naar onze eigen kamers en één zo’n kamer blijkt vrijwel gelijk te staan aan onze gehele woning in Amsterdam.  Even opfrissen en dan trekken we er weer op uit om eten te scoren in Cuijk. We belanden in een gezellig restaurant en eten hier su-per lekker, met heel gastvrije bediening én niet gek duur!

Rond 21:00 uur raakt ons laatste beetje energie dan toch wel écht op en scheiden onze wegen om onze welverdiende slaap te pakken. Cuijk zelf pakte ook haar rust gezien de stilte in de straten.

Half 8 ‘s ochtends staan we fris en fruitig op om na het ontbijt weer uit te checken en naar ROC de Leijgraaf Cuijk te gaan. Hier zetten we alles weer binnen no time op en de sfeer op school zit er al goed in.

Doordat we midden in de aula zitten, komen er meerdere toeschouwers en spelers de gehele dag. Rond half 3 ruimen we de boel weer op en rijden we naar ons hotel (aka osso) in Oss, midden in het bos (osso in Oss in het bos? Whut?!).

Na wederom een gezellig avondje, keren we keurig netjes op tijd terug naar het hotel in het bos in Oss.. De derde en laatste dag breekt aan en we staan met onze spullen weer klaar om te vertrekken naar ROC de Leijgraaf Oss. Eenmaal gearriveerd krijgen we meteen hulp van een voormalig School Cup deelnemer en student. Alle hulp is natuurlijk welkom! We installeren de Playstations en dit keer hebben we twee beamers om op te projecteren. Hierdoor hebben we bijna een 3D-setting en spelen de jongens extra goed! Ik sluit nog even aan bij een les van Stichting Verantwoord Gamen en leer ik zelf veel over de positieve effecten en de toekomst van games en gamen. Na drie kwartier les, merk ik dat de aandacht van de groep lastig vast te houden is. Too cool for skool?

We eindigen de dag met weer 4 top schoolfinalisten en laden het racemonster een laatste keer in voor vertrek naar onze home town Amsterdam. Raf en ik praten nog na in de auto over de afgelopen drie dagen en zien in hoe leuk het is om zo aan de andere kant van Nederland te zijn en studenten ook daar te leren kennen!

Eenmaal terug bij InWork, voelt het alsof we een wereldreis gemaakt hebben en nu terugkeerden met onze trots, voldaan gevoel én gaarheid. We praatten onze nieuwsgierige collega’s kort bij, en dan gaan we ieder naar huis. Bedankt voor jullie deelnames en warme ontvangst Brabant! HOUDOEEE en tot 8 juni op de School Cup finale!!!

 

InWork Recruitment

InWork Recruitment

info@inwork.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Oud Artikel

Als InWork blijven wij graag bij de tijd, hieronder kan je dan ook onze nieuwe artikelen vinden!. Onze website is vernieuwd, maar wij hebben wel onze oude artikelen overgenomen van onze vorige website.

De plaatjes en layout kunnen missen, toch lezen? Klik hier

Meer Nieuws-items

4 tips voor een betere werk-privébalans

4 tips voor een betere werk-privébalans

De balans tussen werk en privé draagt in grote mate bij aan iemands werkgeluk. Maar: de juiste balans vinden blijkt toch vaak lastig. Het goed doen op werk, werken aan onze gezondheid, sporten, een gezin en leuke dingen doen met vrienden: we willen te veel en we...

Lees meer
Stoppen met roken: de voordelen voor jou én je collega’s

Stoppen met roken: de voordelen voor jou én je collega’s

De meeste rokers willen stoppen met roken. Herkenbaar? Maar wat houdt je tegen en wat is de reden om het steeds maar weer uit te stellen? InWork wil rokers een zetje in de goede richting geven, daarom doen wij vanaf 1 oktober mee met Stoptober. Op deze manier willen...

Lees meer
Take the (team)lead!

Take the (team)lead!

Bas is inmiddels alweer bijna 10 jaar werkzaam binnen de IT. Sinds maart 2020 werkt hij voor InWork als Teamleider voor de Servicedesk van de Provincie Friesland. Wat doet hij precies, hoe ziet zijn team eruit en wat maakt zijn baan uniek? Bas neemt ons mee in zijn...

Lees meer