ONS KENT ONS | Op bezoek bij KLM & Robeco

“Die kale gast met baard en bril van de ONS KENT ONS flyer, dat ben ik: Robin. Ik ben verantwoordelijk voor het ONS KENT ONS referral programma van InWork. Een nieuw referral programma dat ervoor zorgt dat jij wordt beloond voor elke stap in het sollicitatieproces. Hoe verder iemand de sollicitatieprocedure doorkomt, hoe meer punten jij spaart. Jouw punten kun je inwisselen voor toffe cadeaus!

Voor iedereen die zich afvroeg wie dat ‘gekke ventje’ op die flyer eigenlijk is en om te vertellen over dit nieuwe (en te gekke) ONS KENT ONS programma, ga ik op locatiebezoeken bij onze InWorkers.

In dit blog vertel ik jullie meer over de bezoeken bij de verschillende toffe opdrachtgevers van InWork.”

“En over toffe opdrachtgevers gesproken: vorige week donderdag stonden KLM en Robeco op de planning.

’s Morgens als eerst een kijkje nemen bij KLM: daar hebben wij via onze klant Unisys in totaal 24 InWorkers werken. Zij werken als onsite supportmedewerkers op verschillende locaties bij Schiphol. Ze zijn verantwoordelijk voor de 2de lijns incidenten, maar aangezien de 1e lijn in Hongarije zit, pakken zij sommige 1e lijn incidenten ook geregeld op.

De InWorkers waar ik die dag langs ging, zaten op locatie bij Hangar 11: een goed beveiligde plek waar je midden in het luchtvaartgeweld zit.De kantine, die overigens prima koffie heeft, zit vol met vliegtuigmonteurs die net uit de motor van een Boeing stappen (!!). Dit is ook meteen een greep uit de verschillende eindgebruikers die je bij KLM ondersteunt.

Bij KLM bieden de InWorkers niet alleen IT support voor- en op de werkplek, maar hebben ze ook te maken met meer dan 500 unieke software applicaties. Dit vereist kennis en ervaring die je samen met je anders collega’s moet vergaren. Een goede samenwerking is dus een absolute must!

Een mooi en succesvol voorbeeld van referral is toch wel het verhaal van Martin, die zijn tweelingbroer Anton ooit heeft aangedragen bij InWork. Martin werkt zelf nu bijna 5 jaar voor InWork en zijn broer alweer bijna 3 jaar!”

“Na KLM ben ik door gesjeesd naar één van de mooiste werkplekken van Nederland: Robeco. Het hoofdkantoor van de Rotterdamse investeringsmaatschappij zit pal naast het Centraal Station aan het Weena. Dit pand is twee jaar geleden opgeleverd en volledig ingericht en ontworpen voor Robeco. Geen verdieping is hetzelfde en de sfeer is gerust relaxed te noemen. Als klap op de vuurpijl kun je bij het koffietentje koffie krijgen van de op één na beste barista van Nederland! Dit moest ik als oud-barista natuurlijk even testen. Ik moet zeggen dat haar flat white weinig te wensen over laat.

Goed, lekkere koffie is belangrijk, maar onze InWorkers zijn belangrijker, dus door naar Hamza. Geboren en getogen in Vlaardingen en een InWorker waar ik zelf ooit het genoegen mee heb gehad om een baan bij InWork aan te kunnen bieden. Toen ik Hamza voor het eerst sprak liep hij stage in Budapest. We hebben afgesproken dat wij zouden bellen als hij weer terug  in Nederland zou zijn. Zo gezegd zo gedaan. Terug in Nederland zat Hamza drie dagen later bij ons op kantoor in Amsterdam om zijn contract te tekenen en kort daarna startte hij bij Robeco.

Ondertussen zijn we één jaar verder. Hamza gaat lekker met zijn certificaten: ITIL en MSCA 10 al op zak en nu druk bezig met MS Office 365. Hierna? Nog geen idee, maar CCNA is zeker een optie. Voor Hamza is Robeco de perfecte uitdaging en ook nog eens dicht bij huis. Af en toe wordt zijn hulp ingeschakeld door het applicatie beheer team, dit vindt hij ook erg interessant. Hamza had tevens direct een referral, waar ik goede dingen van verwacht. Win-win situatie dus!”

Als je wilt dat ik binnenkort een keer op jouw werkplek langs kom laat het dan weten via onskentons@inwork.nl

Robin, Referral Recruiter

InWork Recruitment

InWork Recruitment

info@inwork.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Oud Artikel

Als InWork blijven wij graag bij de tijd, hieronder kan je dan ook onze nieuwe artikelen vinden!. Onze website is vernieuwd, maar wij hebben wel onze oude artikelen overgenomen van onze vorige website.

De plaatjes en layout kunnen missen, toch lezen? Klik hier

Meer Nieuws-items

Van bedrijfsadministratie naar werkstroombeheer

Van bedrijfsadministratie naar werkstroombeheer

Esther is sinds juni 2019 in dienst bij InWork Techniek en werkt als Werkstroombeheerder voor Liander. Met een mbo-opleiding Bedrijfsadministratie op zak lag een technische carrière niet echt voor de hand. Toch is Esther 20 jaar geleden via haar BBL-plek de techniek...

Lees meer
Boost je zelfvertrouwen op de werkvloer

Boost je zelfvertrouwen op de werkvloer

Wist jij dat zelfvertrouwen op de werkvloer bijdraagt aan jouw (werk)geluk? Een gezonde dosis zelfvertrouwen werkt namelijk positief door in je werk. Want als je gelooft in je eigen kunnen, toon je initiatief en pak je nieuwe dingen makkelijker op. Dit geeft een goed...

Lees meer
Wat je kunt leren van gamen? Kevin legt het uit!

Wat je kunt leren van gamen? Kevin legt het uit!

Het is een echte trend aan het worden: het benoemen van je game-ervaring op je cv. Omdat dit laat zien dat je resultaatgericht, sociaal vaardig en creatief bent, bijvoorbeeld. Nu waren wij heel benieuwd hoe onze eigen gamende InWorkers hier tegenaan kijken; welke...

Lees meer