Werken op de wereldwijde servicedesk van Smurfit Kappa

Smurfit Kappa is een multinational op het gebied van karton. Met kantoren in 33 landen zijn ze één van ’s werelds grootste spelers op dit gebied. En gezien we allemaal steeds meer pakketjes versturen, gaat het goed met Smurfit Kappa. We spraken Kevin (25 jaar, gamer van o.a. Final Fantasy 14 en Tilburger), medewerker op de servicedesk van Smurfit Kappa.

“Na mijn IT-opleiding heb ik een jaar gestuurd om opleidingsassistent te worden. Dat bleek toch niet mijn ding, dus ben ik terug gegaan naar de IT – zodoende kwam ik bij InWork terecht. Ik mocht eerst voor Rijkswaterstaat een office upgrade uitvoeren en heb later voor de GGZ in Brabant een implementatietour gedaan bij alle kantoren in de provincie. Uiteindelijk ben ik begonnen op de desk van Smurfit Kappa.

“Ik had nog nooit op zo’n schaal geopereerd! De eerste drie weken waren overweldigend – ik had dan wel servicedesk ervaring, maar office 365 problemen oplossen is niet zo spannend. Bij Smurfit Kappa zijn we de 2e lijns desk voor Smurfit Kappa wereldwijd. Zo helpen wij bijvoorbeeld de servicedesk medewerkers die er in Polen niet meer uit komen. De systemen die we hiervoor gebruiken waren anders dan ik gewend was – call intake, ticket inboeken in TopDesk, werken met filetransfer en netwerkmonitoring was wel echt iets anders dan de standaard dingen die ik kende.

Toen ik eenmaal de smaak te pakken kreeg ben ik door gaan groeien. Ik heb m’n ding gevonden in het netwerken; ik heb de afgelopen jaren mijn ITIL gehaald, mijn MCSA Windows 10 en ik ben nu bezig met mijn CCNA certificaat.

De divisie hier bestaat uit 70 mensen met daarin een support team, applications team, systems team en network team. Het team waarin ik werk bestaat uit 4 personen, alle 4 InWorkers. We doen vier shifts; drie shifts met verschillende kantoortijden, de vierde dienst is een “standby” dienst. Bij de standby dienst werk je in principe niet maar sta je klaar om drukte of ziekte op te vangen. Meestal hoef je dus een week niets te doen. Die tijd kan je goed gebruiken om te studeren of bij te komen.”

InWorker Kevin
Servicedesk medewerker bij Smurfit Kappa 

InWork Recruitment

InWork Recruitment

info@inwork.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Oud Artikel

Als InWork blijven wij graag bij de tijd, hieronder kan je dan ook onze nieuwe artikelen vinden!. Onze website is vernieuwd, maar wij hebben wel onze oude artikelen overgenomen van onze vorige website.

De plaatjes en layout kunnen missen, toch lezen? Klik hier

Meer Nieuws-items

Van bedrijfsadministratie naar werkstroombeheer

Van bedrijfsadministratie naar werkstroombeheer

Esther is sinds juni 2019 in dienst bij InWork Techniek en werkt als Werkstroombeheerder voor Liander. Met een mbo-opleiding Bedrijfsadministratie op zak lag een technische carrière niet echt voor de hand. Toch is Esther 20 jaar geleden via haar BBL-plek de techniek...

Lees meer
Boost je zelfvertrouwen op de werkvloer

Boost je zelfvertrouwen op de werkvloer

Wist jij dat zelfvertrouwen op de werkvloer bijdraagt aan jouw (werk)geluk? Een gezonde dosis zelfvertrouwen werkt namelijk positief door in je werk. Want als je gelooft in je eigen kunnen, toon je initiatief en pak je nieuwe dingen makkelijker op. Dit geeft een goed...

Lees meer
Wat je kunt leren van gamen? Kevin legt het uit!

Wat je kunt leren van gamen? Kevin legt het uit!

Het is een echte trend aan het worden: het benoemen van je game-ervaring op je cv. Omdat dit laat zien dat je resultaatgericht, sociaal vaardig en creatief bent, bijvoorbeeld. Nu waren wij heel benieuwd hoe onze eigen gamende InWorkers hier tegenaan kijken; welke...

Lees meer