Frequently Asked Questions

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen.
Wat is detachering?

Als je gedetacheerd wordt dan ben je in dienst bij InWork, echter werk jij voor één van onze klanten. Je wordt ‘uitgeleend’ aan een werkgever/klant van InWork. InWork is dit geval verantwoordelijk voor de medewerker en neemt het werk uit handen van de klant (arbeidsvoorwaarden, uren, ontwikkeling etc.).

Wat is het verschil tussen uitzendwerk en detachering?

Uitzendwerk gaat vaak over klussen met een einddatum, oftewel tijdelijk werk. Dit maakt uitzendwerk onzeker en als jouw project is afgelopen ontvang jij geen salaris.

Als je gedetacheerd wordt bij InWork krijg je een vast contract. Je komt dus in dienst van InWork en wij plaatsen jou bij één van onze opdrachtgevers. InWork neemt het werkgeverschap over van de klant bij wie jij bent geplaatst. InWork zorgt voor jouw persoonlijke ontwikkeling en begeleiding, maar ook voor de (uren)administratie en salarisuitbetaling.

Wat voor contract krijg ik?

In bijna alle gevallen krijg je bij InWork een contract (voor bepaalde tijd). Wij willen dat stukje zekerheid bieden en daarnaast zijn de meeste projecten bij onze opdrachtgevers langdurende projecten of zelfs projecten voor onbepaalde tijd.

In sommige gevallen worden er flex-contracten gegeven. Bijvoorbeeld voor tijdelijke inzet, of omdat de medewerker zelf heeft aangegeven kleine projecten te willen doen of maar voor een bepaalde periode beschikbaar is.

Wat zijn de ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden?

InWork heeft een unieke visie op het ontwikkelen van haar medewerkers. Wij vinden dat je in je medewerkers moet blijven investeren, voor het behoud van kwaliteit en de stimulatie van doorontwikkeling. Wij leiden onze medewerkers op, trainen ze en bieden de mogelijkheid tot extra begeleiding op verschillende vlakken. Jouw contactpersoon vanuit InWork zal jou dus helpen met jouw ontwikkeling en samen ga je aan de slag met een haalbaar en op maat gemaakt carrièreplan. 

Hoe ziet het privacybeleid van InWork eruit?

Je vindt ons privacybeleid met alle bijbehorende informatie en veel gestelde vragen op deze pagina. 

Niet gevonden wat je zocht?

Stel je vraag via onderstaand formulier en wij zullen deze zo spoedig mogelijk voor je beantwoorden.

Lees meer over InWork

InWork zet stappen in tijden van corona

InWork zet stappen in tijden van corona

  Het zijn turbulente tijden. Het coronavirus houdt de gemoederen al maanden bezig, waarbij het soms lijkt alsof er weinig positiefs te melden is. Maar bij InWork denken we graag in mogelijkheden en kansen. We hebben de uitdagingen die de coronacrisis met zich...

Stem op InWork als detacheerder van het jaar!

Stem op InWork als detacheerder van het jaar!

Super tof nieuws! We hebben een hele mooie nominatie van Computable te pakken in het segment Detachering & Recruitment. Mede te danken door ons werk voor Provinciehuis Fryslân! Stem op InWork als detacheerder van het jaar! InWork verzorgt sinds 1 maart 2020 de...

Het nieuwe inwerken

Het nieuwe inwerken

De coronacrisis is nog steeds de topic van de dag en we kunnen er niet omheen. bijna iedereen werkt vanuit huis waar dat mogelijk is, maar wat nou als je baan daar niet volledig toereikend voor is en je ook nog eens ingewerkt moet worden? door onze digitale wereld...