InWork SchoolCup 2019

Written By

Dinsdag 2 april 2019, 6 uur in de ochtend hoor ik het snerpende geluid van mijn wekker. Na een paar keer draaien en 3 keer snoozen is het dan écht tijd om op te staan. Ik pak mijn rode weekendtas en werktas om te vertrekken. Om iets voor 7 uur sta ik bij de metrohalte net vóór InWork om Raf, aka mijn FIFA-tegenstander, compagnon en tevens kampeerbuddy, op te pikken. Sprintend met een even mooie rode weekendtas en werktas komt hij aan en stapt met een big smile in. “Goodmorning! Ik heb er zin in, jij?”

Eenmaal bij InWork gearriveerd, pakken we 2 koffie en ons racemonster; de Campus-bus. Alles is al ingepakt. We rijden om 7 uur weg naar de eerste bestemming: Veghel. On the road zetten we de toon door onze muzieksmaak te vergelijken en het blijkt dat Billie Eilish favoriet is. Hoe bijzonder is het ook dat je mensen vaak echt goed leert kennen wanneer je met elkaar in een auto zit en urenlang onderweg bent? Roadtripping als teambonding lijkt me daarom nog niet zo’n gek idee!

We komen rond half 9 aan bij ROC de Leijgraaf in Veghel en laden het busje uit. De Playstations, prachtige banners en kunstgrasmatten worden klaargelegd. Rond 10 uur zijn we klaar met de opzet en stromen de eerste studenten binnen. Het valt me meteen op dat er echte fanatiekelingen tussen zitten die al lange tijd hierop zaten te wachten. Zij komen direct op Raf afgestapt met veel enthousiasme en strijdlust! Door het rumoer en de JBL die uptempo nummers afspeelt, komen er meerdere studenten om de hoek kijken en melden ook zij zich nog snel aan om mee te doen.

De studenten strijden en 4 waardige schoolfinalisten krijgen een felbegeerde finale plek. Veghel gaf ons een positieve kickstart van een drietal scholen die we zouden zien. Na deze eerste dag, rijden Raf en ik met het racemonster naar Cuijk. Hier komen we aan bij ons hotel om ons de lange terugweg naar Amsterdam te besparen. Wauw, hoe gaaf! De vriendelijke receptionist brengt ons naar onze eigen kamers en één zo’n kamer blijkt vrijwel gelijk te staan aan onze gehele woning in Amsterdam.  Even opfrissen en dan trekken we er weer op uit om eten te scoren in Cuijk. We belanden in een gezellig restaurant en eten hier su-per lekker, met heel gastvrije bediening én niet gek duur!

Rond 21:00 uur raakt ons laatste beetje energie dan toch wel écht op en scheiden onze wegen om onze welverdiende slaap te pakken. Cuijk zelf pakte ook haar rust gezien de stilte in de straten.

Half 8 ‘s ochtends staan we fris en fruitig op om na het ontbijt weer uit te checken en naar ROC de Leijgraaf Cuijk te gaan. Hier zetten we alles weer binnen no time op en de sfeer op school zit er al goed in.

Doordat we midden in de aula zitten, komen er meerdere toeschouwers en spelers de gehele dag. Rond half 3 ruimen we de boel weer op en rijden we naar ons hotel (aka osso) in Oss, midden in het bos (osso in Oss in het bos? Whut?!).

Na wederom een gezellig avondje, keren we keurig netjes op tijd terug naar het hotel in het bos in Oss.. De derde en laatste dag breekt aan en we staan met onze spullen weer klaar om te vertrekken naar ROC de Leijgraaf Oss. Eenmaal gearriveerd krijgen we meteen hulp van een voormalig School Cup deelnemer en student. Alle hulp is natuurlijk welkom! We installeren de Playstations en dit keer hebben we twee beamers om op te projecteren. Hierdoor hebben we bijna een 3D-setting en spelen de jongens extra goed! Ik sluit nog even aan bij een les van Stichting Verantwoord Gamen en leer ik zelf veel over de positieve effecten en de toekomst van games en gamen. Na drie kwartier les, merk ik dat de aandacht van de groep lastig vast te houden is. Too cool for skool?

We eindigen de dag met weer 4 top schoolfinalisten en laden het racemonster een laatste keer in voor vertrek naar onze home town Amsterdam. Raf en ik praten nog na in de auto over de afgelopen drie dagen en zien in hoe leuk het is om zo aan de andere kant van Nederland te zijn en studenten ook daar te leren kennen!

Eenmaal terug bij InWork, voelt het alsof we een wereldreis gemaakt hebben en nu terugkeerden met onze trots, voldaan gevoel én gaarheid. We praatten onze nieuwsgierige collega’s kort bij, en dan gaan we ieder naar huis. Bedankt voor jullie deelnames en warme ontvangst Brabant! HOUDOEEE en tot 8 juni op de School Cup finale!!!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer blogs

Stem op InWork als detacheerder van het jaar!

Stem op InWork als detacheerder van het jaar!

Super tof nieuws! We hebben een hele mooie nominatie van Computalbe te pakken in het segment Detachering & Recruitment. Mede te danken door ons werk voor Provinciehuis Fryslân! Stem op InWork als detacheerder van het jaar!...

Lees meer
Het nieuwe inwerken

Het nieuwe inwerken

De coronacrisis is nog steeds de topic van de dag en we kunnen er niet omheen. bijna iedereen werkt vanuit huis waar dat mogelijk is, maar wat nou als je baan daar niet volledig toereikend voor is en je ook nog eens ingewerkt moet worden? door onze digitale wereld...

Lees meer
Werken bij Politie Nederland

Werken bij Politie Nederland

Sebastian (27 jaar oud) is ICT-servicedeskmedewerker bij Politie Nederland. Dit doet hij bij het politie dienstencentrum, wat bestaat uit facility, Human Resource en ICT. Zij zorgen voor de ondersteuning van de gehele politie organisatie. De vragen die hij binnen...

Lees meer