Nabeschouwing van een zenuwslopende dag

Written By

Overig

Het is zaterdag, 26 mei 2018. Buiten is het 28 ℃. De hitte is haast onverdraagzaam, maar de spanning in de zalen van InWork doet de realiteit vergeten. Want vandaag is er maar één realiteit: na een half jaar strijden, gaat er maar één winnaar met een pro-gamer contract en duizend euro netto ervandoor. De […]

Het is zaterdag, 26 mei 2018. Buiten is het 28 ℃. De hitte is haast onverdraagzaam, maar de spanning in de zalen van InWork doet de realiteit vergeten.

Want vandaag is er maar één realiteit: na een half jaar strijden, gaat er maar één winnaar met een pro-gamer contract en duizend euro netto ervandoor.

De paarse loper is uitgerold, de groen paarse ballonenboog staat gespannen en de gouden beker reflecteert de zonnestralen door het hele pand. In deze setting zou iedereen zichzelf een winnaar wanen, maar alleen de échte winnaar mag deze prachtige trofee mee naar huis nemen.

Binnen, in de grote hal van InWork, doet Aristote Ndunu (AZ’s eSporter) een paar voetbaltrucjes bij de befaamde finalistenbanner van dit jaar. Ondertussen klikt de fotocamera aan één stuk door en alle finalisten worden vereeuwigd voor de finalistenbanner. Robin Brand, doordeweeks IT recruiter, is voor vandaag onze fotograaf.

De muziek op de achtergrond zorgt voor een relaxte sfeer en bar dame Anne-lot en barman Sander, beide collega’s van Robin, staan in de startblokken om het ene blikje fris na het andere open te tikken. De 14 beeldschermen staan aan en de controllers zijn opgeladen. Wij zijn er klaar voor.

Welkom bij de InWork School Cup ’18 finale!

Langzaamaan druppelen de finalisten binnen waar ze door de prachtige dames Claudia en Natalie welkom worden geheten en van een polsbandje worden voorzien. Verderop kunnen de finalisten zich melden bij ECVeSports (mede organisator School Cup) voor een spelindeling.

De finalisten worden in poules van vier spelers ingedeeld en zo begint dan ook de eerste ronde waar iedereen twee kansen krijgt. De sfeer is nog gemoedelijk; het is duidelijk dat het een zaterdag is en sommige van onze finalisten nog opstartproblemen hebben. Maar dit wordt meteen afgestraft, want na een goed uur spelen en zwoegen, valt de eerste lichting af. Verloren, helaas. Wellicht dat er nog een strandsessie gepland kan worden?

De eerste ronde heeft onze spelers wakker geschud. Bye bye sluimerstand en hallo pittige, tweede ronde. De finalisten zijn er klaar voor. De jantjes worden lastiger uit te delen, het doelpuntsaldo wordt lager en de vermoeidheid begint in te kicken. Gelukkig zijn er verse broodjes en Joost. Joost van der Pijl, team lead InWork Campus, is het meesterbrein achter dit event. Via de InWork School Cup wil hij in contact komen met IT-studenten en hen op een positieve manier kennis laten maken met gaming. En of dat gelukt is! De InWork School Cup wordt dit jaar voor de derde keer op ’n rij gehouden.

Einde van ronde twee en de overgebleven finalisten voelen de zenuwen; die doezoe komt nu wel érg dichtbij. “Keep your head cool, boys”, roepen de coaches / scheidsrechters van ECVeSports. ECVeSports is de partner in crime van de School Cup organisatie. De workshops over verantwoord gamen, het toernooiverloop en functioneren van apparatuur hebben zij volledig op zich genomen. Geen kleine verantwoordelijkheid dus. Tussen de rondes door nemen interviewer Claudia en cameravrouw Amanda een aantal van de finalisten apart om in een kort interview naar hun beleving te vragen.

Goed, de derde ronde is van start gegaan. Er wordt nog even snel een blikje fris gehaald, een bliksembezoek aan het toilet gebracht en de handpalmen aan de broek droog geveegd. Het startsein wordt gegeven: PLAY.

Binnen vijf minuten is de sfeer serieus, het geluid van de rollende analoge sticks heeft de achtergrondmuziek vervangen en de temperatuur stijgt.

Shit’s just got serious.

Een handjevol spelers speelt voor de volgende ronde. Op de tweede rij zitten vrienden en familie in stilte om de finalisten van emotionele steun te voorzien. Voor sommigen pakt dit goed uit, voor anderen helaas wat minder. En weer vallen er een aantal finalisten af. De spanning is om te snijden, want elke kleine misstap kan fataal zijn.

In een oogwenk zijn we aangekomen bij de halve finale. Het geluid is uit, de snack kommen zijn leeg en de lucht ruikt naar uitgeputte finalisten. In deze voorlaatste ronde wordt er gestreden tussen Shahrukh Butt (ROC van Amsterdam-Zuidoost), Max van Dijk (ROC de Leijgraaf, Veghel), Misgina Giorgio (ICT College Nieuwegein) en Ilker Gumus (Graafschap College, Doetinchem). Er gaan twee finalisten door naar de finale. In de grote hal lukt het Ilker om in de ’86 minuut de buit binnen te halen. Twee tellen later klinkt er gejuich vanuit de VIP-ruimte waar Shahrukh Misgina uitschakelt en zichzelf kwalificeert voor de finale.

We zijn beland in de VIP-ruimte waar alle overgebleven gasten en crew op de tribune plaatsnemen. Aristote Ndunu doet live verslag die de kijker thuis kan volgen via Facebook. The final battle wordt gespeeld tussen Ilker en Shahrukh Butt. We zijn begonnen en het is Shahrukh die de lat meteen hoogt legt door de score op 2-0 te plaatsen. Maar Ilker laat zich niet kennen. Hij neemt een diepe zucht en draait zich om. De vertrouwde blik van z’n vriendin in het publiek geeft hem genoeg motivatie om de score naar 2-1 te tillen. Maar dan komt Shahrukh met een tegendoelpunt. De heren geven alles wat ze hebben en dan komt er een eind aan de lange strijd. We hebben een winnaar.

Van de 699 finalisten bereikt deze finalist, na een zenuwslopende dag, eindelijk de eindstreep. Verbazing. Opluchting. Euforie. Aangekomen bij de afsluitceremonie schudt hij, trillend en met een brede glimlach, de organisatie en ECVeSports de hand. De gouden beker wordt bij de oren hoog de lucht in getild.

Er wordt hard geapplaudisseerd, de camera flitst een aantal keer en Ilker Gumus wordt vereeuwigd als winnaar van de InWork School Cup 2018. Gefeliciteerd, Ilker!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer blogs

Stem op InWork als detacheerder van het jaar!

Stem op InWork als detacheerder van het jaar!

Super tof nieuws! We hebben een hele mooie nominatie van Computalbe te pakken in het segment Detachering & Recruitment. Mede te danken door ons werk voor Provinciehuis Fryslân! Stem op InWork als detacheerder van het jaar!...

Lees meer
Het nieuwe inwerken

Het nieuwe inwerken

De coronacrisis is nog steeds de topic van de dag en we kunnen er niet omheen. bijna iedereen werkt vanuit huis waar dat mogelijk is, maar wat nou als je baan daar niet volledig toereikend voor is en je ook nog eens ingewerkt moet worden? door onze digitale wereld...

Lees meer
Werken bij Politie Nederland

Werken bij Politie Nederland

Sebastian (27 jaar oud) is ICT-servicedeskmedewerker bij Politie Nederland. Dit doet hij bij het politie dienstencentrum, wat bestaat uit facility, Human Resource en ICT. Zij zorgen voor de ondersteuning van de gehele politie organisatie. De vragen die hij binnen...

Lees meer