Uitblinken op een Inhousedag

Written By

Overig

“Waar zie jij jezelf over 5 jaar? Wat is jouw droombaan?” Als Young Professional of starter op de arbeidsmarkt een vraag die vaak moeilijk te beantwoorden is. En dat is logisch. De meeste mensen kunnen op deze vragen geen volledig antwoord geven.  Om eerlijk te zijn weet ikzelf ook niet waar ik over 5 jaar […]

“Waar zie jij jezelf over 5 jaar? Wat is jouw droombaan?” Als Young Professional of starter op de arbeidsmarkt een vraag die vaak moeilijk te beantwoorden is. En dat is logisch. De meeste mensen kunnen op deze vragen geen volledig antwoord geven. 

Om eerlijk te zijn weet ikzelf ook niet waar ik over 5 jaar sta. Er kan zoveel op je pad komen. Wel moet ik zeggen dat ik momenteel die zogeheten ‘droombaan’ wel eens gevonden zou kunnen hebben, namelijk als Campus Recruiter bij InWork. Wist ik dit 5 jaar geleden al? Nee, ik had geen idee. Ik ben erachter gekomen door te doen.

DE INHOUSEDAG

Je leert het meeste door zelf te ervaren. Om die reden zijn events als Inhousedagen een groot succes. Bij een Inhousedag krijg je de mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen bij een bedrijf binnen jouw vakgebied. Je kan een rondleiding krijgen, een project bezoeken, presentaties volgen en ook kan er sprake zijn van interactieve activiteiten, zoals het bespreken van een casus of andere groepsopdrachten.

Ook als je wel een idee hebt over jouw toekomst is het nooit weg om een Inhousedag te gebruiken om je horizon te verbreden, te netwerken, een stageplek te scoren of meer over de nieuwste technieken te leren. Meestal ligt de organisatie van de Inhousedag bij jouw school, het bedrijf of bijvoorbeeld InWork.

JIJZELF HOEFT NIETS TE DOEN. TOCH?

Niet helemaal waar:
Als je slim bent, doe je je best om indruk te maken op die mensen. Je maakt tenslotte kennis met jouw mogelijk toekomstige stagebegeleider, werkgever en/of collega’s! Jij kunt je voorbereiden door je in te lezen over de organisatie en het maken van je persoonlijke pitch.

JIJ WORDT DE UITBLINKER VAN DE INHOUSEDAG MET DE VOLGENDE TIPS:

  1. Luisteren: Luister goed naar de medewerkers, de opdracht en je groepsgenoten. Door actief te luisteren zal je niet alleen de opdracht beter begrijpen en uitvoeren. Je zal ook meer kennis opnemen en je zult bovenal geïnteresseerd overkomen waardoor je al een dikke streep voor hebt.
  2. Wees professioneel. Zorg dat je er met goede schoenen, een mooi overhemd en een net kapsel verzorgd uitziet. Begroet iedereen met een hand en wees vriendelijk.
  3. Wees bescheiden. Veel mensen denken dat je door haantjesgedrag en een groot ego in positieve zin opvalt, maar juist het tegenovergestelde is het geval. Een werkgever wil een kneedbare werknemer met goede social skills, zoals loyaliteit en team spirit. Je mag best de rol van leider op je nemen, maar bekijk eerst het probleem goed voordat je met oplossingen komt en sta open voor de mening van anderen.
  4. Even kletsen. Tussen de presentaties en rondleidingen door grijp je je kans om op te vallen door met zoveel mogelijk mensen van het bedrijf even een praatje te maken. Open met vragen zoals: “Wat is uw functie? Wat maakt het voor u leuk om hier te werken?” Zodoende onthouden zij jou. Zeker als jij thuis van tevoren jouw persoonlijke pitch hebt voorbereid.
  5. Have fun. Laat zien dat je plezier hebt. Wees betrokken en toon enthousiasme door een actieve houding en voldoende glimlachen!

Claudia Lucassen
Campus Recruiter InWork Techniek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer blogs

Stem op InWork als detacheerder van het jaar!

Stem op InWork als detacheerder van het jaar!

Super tof nieuws! We hebben een hele mooie nominatie van Computalbe te pakken in het segment Detachering & Recruitment. Mede te danken door ons werk voor Provinciehuis Fryslân! Stem op InWork als detacheerder van het jaar!...

Lees meer
Het nieuwe inwerken

Het nieuwe inwerken

De coronacrisis is nog steeds de topic van de dag en we kunnen er niet omheen. bijna iedereen werkt vanuit huis waar dat mogelijk is, maar wat nou als je baan daar niet volledig toereikend voor is en je ook nog eens ingewerkt moet worden? door onze digitale wereld...

Lees meer
Werken bij Politie Nederland

Werken bij Politie Nederland

Sebastian (27 jaar oud) is ICT-servicedeskmedewerker bij Politie Nederland. Dit doet hij bij het politie dienstencentrum, wat bestaat uit facility, Human Resource en ICT. Zij zorgen voor de ondersteuning van de gehele politie organisatie. De vragen die hij binnen...

Lees meer