“Privacy, like eating and breathing,
is one of life’s basic requirements.”

Katherine Neville

Privacy- & cookieverklaring

Inleiding

Wij verbinden onze opdrachtgevers met gekwalificeerd personeel voor projecten en (tijdelijke) functies in de branches IT en Techniek.

Johan Huizingalaan 400-A (hoofdvestiging)
1066 JS Amsterdam
info@inwork.nl
+31 880 700 700
KVK: 37125512

Verwerking van jouw gegevens

Het zorgvuldig omgaan met jouw persoonsgegevens is daarbij van groot belang. Bij InWork staan daarom regelmatig stil bij de manier waarop we dat doen op basis van de AVG wetgeving. Zo zorgen we ervoor dat we alleen persoonlijke informatie verzamelen, opslaan en verwerken als dat nodig is om jou passende vacatures aan te kunnen bieden of om onze diensten te verbeteren. Niet meer en niet minder.

Over één ding zijn we in elk geval heel duidelijk: InWork verkoopt jouw gegevens nooit door aan andere partijen (zog. derden).

Deze verklaring is vastgesteld op 16 februari 2022 en is alleen van toepassing op sollicitanten en websitebezoekers. Ben jij in dienst bij InWork of één van onze opdrachtgevers, dan vind je de betreffende privacyverklaring in jouw persoonlijke InWork omgeving.

FAQ

Antwoorden op belangrijke vragen

InWork verwerkt jouw persoonsgegevens, zodat jij gebruik kan maken van onze diensten. Dit houdt onder andere in dat wij jouw gegevens in onze systemen vastleggen om:

  • Jou een passende vacature aan te kunnen bieden binnen InWork of bij een opdrachtgever van InWork. Gegevens die op dit doel betrekking hebben worden met jouw toestemming maximaal twee jaar bewaard;
  • Contact met jou te leggen en onderhouden;
  • Jou te kunnen uitnodigen voor InWork events.

We bewaren je gegevens alleen met jouw toestemming voor een periode van maximaal twee jaar. Dit houden we netjes bij. Toestemming geef je door het bevestigen van een zogenaamde toestemmingsverklaring die je van je contactpersoon bij InWork ontvangt. Je bepaalt dus zelf of je ons toestemming geeft of niet.

Vlak voordat deze termijn verloopt, zullen wij je opnieuw benaderen met de vraag om je toestemming te verlengen. Zo kunnen we je in de toekomst blijven informeren over jouw carrièremogelijkheden en het vinden van een nieuwe uitdaging. Verleen je geen toestemming, dan worden je gegevens automatisch uit onze systemen verwijderd.

InWork verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adres, woonplaats en provincie
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Geboortedatum
  • Curriculum vitae
  • Afstudeerdatum (in geval van student)

We hebben jouw persoonsgegevens van jouzelf verkregen of van open bronnen, zoals Monsterboard, LinkedIn, Nationale Vacaturebank, etc.

Over één ding zijn wij heel duidelijk, wij verkopen jouw gegevens nooit door aan andere partijen (zog. derden). Wel geven we je gegevens door aan andere partijen of verwerken wij deze in hun systemen als dat echt nodig is voor het uitvoeren van onze dienstverlening, denk hierbij aan:

  • Potentiële opdrachtgevers;
  • Arbeidsbemiddelaars waarmee wij samenwerken;
  • Leveranciers van IT systemen die wij bij InWork gebruiken.

De partijen die van ons toegang krijgen tot je gegevens, mogen deze alleen onder strenge voorwaarden gebruiken om jou een dienst te leveren namens InWork.

Overige partijen zoals media- en advertentiebureaus, data management-platforms en onderzoeksbureaus komen in beeld zodra we je persoonlijk advies willen geven, een assessment willen uitvoeren of je gerichte advertenties willen laten zien op andere platformen zoals social media of externe websites.

Sommige cookie-ontwikkelaars hebben toegang tot de gegevens die cookies op onze website verzamelen. Meer informaties over het gebruik van cookies lees je verderop in deze verklaring en in het privacybeleid van deze partijen.

In verdachte situaties zijn wij wettelijk verplicht om jouw gegevens te delen met overheidsinstanties.

InWork neemt passende technische en organisatorische maatregelen, zodat jouw gegevens goed worden beschermd tegen verlies en om te voorkomen dat deze in verkeerde handen vallen. De juiste toepassing van deze maatregelen wordt beoordeeld door het regelmatig laten uitvoeren van interne of externe controles (zog. audits) door onafhankelijke partijen.

We slaan je gegevens op in verschillende databases, we hanteren hierbij altijd strenge beveiligingsmaatregelen. Je gegevens worden bijna altijd opgeslagen binnen de Europese Unie. In het uitzonderlijke geval dat jouw gegevens worden doorgegeven naar landen buiten de Europese Unie, zorgen we ervoor dat jouw privacy op een passende manier beschermd blijft. Voor een aantal landen is dit officieel vastgesteld.

Verder sluiten wij met alle relevante leveranciers geheimhoudingsverklaringen (zog. NDA) en verwerkersovereenkomsten die speciaal zijn opgesteld om jouw privacy te beschermen.

Je hebt het recht om te weten hoe wij jouw persoonsgegevens verwerken. De privacywetgeving kent diverse rechten, we informeren je graag over deze rechten en hoe jij deze kan gebruiken. Wil je één van deze rechten uitoefenen, neem dan contact op per e-mail via privacy@inwork.nl.

  • Het recht van inzage van persoonsgegevens: je hebt het recht op inzage in jouw persoonsgegevens en op informatie over op welke wijze jouw persoonsgegevens worden verwerkt;
  • Recht op rectificatie van persoonsgegevens: Je hebt het recht om jouw onjuiste en/of onvolledige persoonsgegevens te laten wijzigen;
  • Recht op gegevenswissing: in specifieke situaties heb je het recht om jouw persoonsgegevens te laten wissen, tenzij er een wettelijke plicht geldt om deze persoonsgegevens te bewaren. Klik hier als je je gegevens uit onze systemen wilt laten wissen.
  • Recht op beperking van de verwerking: in specifieke situaties heb je het recht om de verwerking van jouw persoonsgegevens tijdelijk te laten stoppen.
  • Recht op overdraagbaarheid van persoonsgegevens: in specifieke situaties heb je het recht om bepaalde persoonsgegevens in een gestructureerd, gangbaar, machine-leesbaar en toegankelijke formaat te verkrijgen en die aan een andere verwerkingsverantwoordelijke door te sturen.
  • Recht van bezwaar: in specifieke situaties heb je het recht om de verwerking van jouw persoonsgegevens tijdelijk te laten stoppen.
  • Recht om jouw toestemming in te trekken: indien je ons toestemming hebt gegeven om persoonsgegevens te verwerken, dan kun je deze toestemming op ieder moment intrekken.

Op onze website gebruiken we cookies van onszelf en van derde partijen. Cookies zijn informatiebestandjes die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van het apparaat (zoals PC, tablet of smartphone) van de bezoeker. Dat gebeurt via de webbrowser op het apparaat.

Deze cookies verzamelen de volgende gegevens van jou:

  • IP-adres
  • Cookie-ID
  • Website- en klikgedrag
  • Referrer-URL

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we, voor zover wij dat verplicht zijn, vragen om jouw akkoord voor het gebruik van cookies.

InWork gebruikt cookies voor het analyseren, verbeteren van de website, om jouw bezoek op onze website makkelijker te maken en om passende functies aan te kunnen bieden via social media en online advertentieplatformen.

In de cookie instellingen lichten wij in detail toe welke cookies wij gebruiken, met welk doel en wat de vervaltermijn is.

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kun je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Cookies verwijderen en beheren:

Wanneer onze dienstverlening wijzigt, moeten wij natuurlijk ook onze privacy- en cookieverklaring aanpassen. Raadpleeg daarom regelmatig deze privacy- en cookieverklaring voor de meest actuele informatie.

Als je vindt dat wij niet op de juiste manier helpen met vragen over jouw privacy, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vragen over ons privacy- of cookieverklaring?

Heb je een vraag voor ons of wil je meer weten over ons privacy- of cookiebeleid? Neem dan contact op met onze Functionaris Gegevensbescherming via privacy@inwork.nl of via onderstaand contactformulier.

terug naar boven