Campus: creatief tijdens corona

Normaal gesproken rijden onze Campus recruiters dagelijks van hot naar her om studenten uit het hele land klaar te stomen voor hun stage of eerste baan. Interactieve trainingen, workshops en events; de Campus Toolkit staat bol van de leuke activiteiten.

Door de restricties die het huidige coronabeleid met zich meebrengt, kunnen veel van de bezigheden die normaal op de agenda staan helaas niet in gebruikelijke vorm doorgaan. Maar Campus zou Campus niet zijn als ze hier geen creatieve oplossingen voor hadden bedacht! We laten je graag zien hoe Campus ook in deze tijd studenten actief weet te betrekken.

Online Escaperoom

Tussen de normale lessen door is een beetje afwisseling wel eens leuk. Met onze nieuwste aanwinst, de Online Escaperoom, lossen de studenten samen (technische) puzzels en cryptische raadsels op. Deze groep zette heldere communicatie voorop en ontsnapte voordat de bom ontplofte…

Ook met de interne collega’s

Ook bij InWork missen we de gezamenlijke activiteiten. Om het nieuwe jaar toch samen in te luiden, organiseerden we de Online Escaperoom ook voor onze interne collega’s. Twee razendsnelle teams streden tegen elkaar om zo snel mogelijk het vaccin bij de met corona besmette kerstman te krijgen. Want wie wil nog Kerstmis vieren zonder de kerstman en zijn cadeaus?!

Online Netwerk Event ‘ONE’

Steeds vaker horen wij dat het uitbreiden van het netwerk voor bijvoorbeeld een stage, voor studenten in deze tijd een grote uitdaging is. Onze steun in het bieden van gastcolleges over solliciteren bleek niet meer voldoende en dus besloten wij in te grijpen op een directere manier. Wij riepen ONE in het leven: ons ‘Online Netwerk Event’. Hierbij vertellen onze collega’s in het veld de studenten over hun ervaring als technische starter. Op deze foto evalueren we de presentatie van Maikel (links).

Teach Up!

Normaliter nodigen we onze relaties uit het onderwijs eens per jaar uit bij InWork om hen te inspireren met twee sprekers over een actueel onderwerp. Dit jaar werd dit op het laatste moment gecanceld wegens corona. Omdat het thema, Energiemanagement, juist in deze periode zo relevant is, besloten we het event te verdelen over twee avonden. Spreker Japke Keesmaat sprak over ‘grip op je energie’, terwijl Sibe Doosje ‘de positieve invloed van humor op de werkvloer’ belichtte. Een groot succes!

De natuur in!

Tsja, als je toch online werkt, waarom dan niet in een huisje in de natuur om tussendoor een beetje uit te waaien? Omdat dit Claudia op de Veluwe zo goed beviel, heeft ze hetzelfde gedaan op Texel. Een boswandeling tussendoor en een overleg op het strand hielden haar scherp en ontspannen.

Online gastcolleges

Dit jaar was niet gemakkelijk en toch hebben we ons er samen met de docenten doorheen weten te slaan. Dankzij hen konden we online doorgaan met onze gastcolleges! Gastcolleges waarvan we er overigens nu meer kunnen geven dan ooit te voren, doordat er geen sprake is van reistijd.

“Door de lockdown waren wij genoodzaakt om met een grote groep studenten de training ‘Get a job’ online te volgen. Dit pakte echter verassend goed uit! Inwork verstuurde de links van de online meeting naar de docenten welke ze vervolgens verspreidde onder de studenten. De meeting was goed georganiseerd met een goede gastspreekster en een heldere presentatie. Hulde voor InWork om op deze manier samen te kunnen werken op afstand.”
– Jaap-Jan van der Pol, Docent ROC Midden Nederland

Om de docenten te bedanken, hebben we het gaspedaal ingetrapt om de docentenkamers op te leuken met een ecosysteem: op naar een nieuw jaar waarin de duurzaamheid van onze samenwerking & ontwikkeling centraal staan!

Cathalijne

Cathalijne

cgroen@inwork.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer Nieuws-items

Hoe complimenten bijdragen aan werkgeluk

Hoe complimenten bijdragen aan werkgeluk

Een welgemeend compliment kan altijd, maar op Nationale Complimentendag besteden wij er graag wat extra aandacht aan. En dat is niet zomaar, want een compliment kost geen cent terwijl het effect ervan onbetaalbaar is. Als je er tenminste op de juiste manier werk van...

Lees meer
Co-sourcing: wat is het en wat levert het op?

Co-sourcing: wat is het en wat levert het op?

Hoe cruciaal een goed functionerende helpdesk is, blijkt vaak pas als het desbetreffende team onderbezet is of als ‘iets het niet doet’. En zelf voor een optimale bezetting en inwerktrajecten zorgen kost vaak meer tijd dan gedacht. Klinkt dit herkenbaar? Dan is...

Lees meer
Vitaliteit en thuiswerken: 5 tips

Vitaliteit en thuiswerken: 5 tips

Vitale mensen voelen zich niet alleen gezond, maar ook fit, energiek en mentaal sterk. In de praktijk uit zich dit onder andere in positiviteit, daadkracht, relativeringsvermogen en veerkracht. En dat is mooi, want dat kunnen we gezien de huidige...

Lees meer