Werken in de IT

Doorgroeien binnen de IT

15 oktober 2019 | 2 minuten | door InWork Recruitment
Doorgroeien binnen de IT

In 2016 spraken we Orfeo Sprang over zijn snelle groei binnen InWork.

Orfeo haalde namelijk in korte tijd vijf certificaten. We zijn nu een aantal jaar verder en gingen weer in gesprek met Orfeo. Hoe gaat het nu met Orfeo? Hoe staat het er nu voor?

“Na ongeveer 5 jaar werken bij InWork en 14 certificaten op zak ben ik in dienst getreden bij mijn laatste opdrachtgever; Ortec, in Zoetermeer. Hier werk ik nu als Teamlead IT Workstations.

Ik heb InWork altijd als partner gezien en niet als werkgever. Als ik een InWork Aygo zie rijden check ik altijd of ik misschien iemand herken. En ik spreek regelmatig mijn oud coach (service delivery manager), Natalie. We praten over van alles, werk, maar ook privé, we geven elkaar tips voor boeken!

InWork geloofde in me voordat voordat ik in mezelf geloofde. Toen ik klein was en in groep 3 zat zei een lerares tegen me dat ik niks kon. Dat heeft veel schade aangericht. Nu geef ik zelf les aan kinderen en volwassenen in weerbaarheid. Door de examens die ik aflegde en de certificaten die ik haalde bij InWork kreeg ik meer zelfvertrouwen. Later heb ik een HBO opleiding aangevraagd bij InWork. Ik was de eerste InWorker die dat mocht doen! Ik moest zelf alles uitvogelen en de kosten doorsturen, maar uiteindelijk kreeg ik groen licht: “ga het maar doen!”.Je moet namelijk zelf vragen stellen om verder te komen. Ik haal inspiratie uit bijvoorbeeld iemand als Eric Thomas, een motivatiespreker. Het is eigenlijk heel raar dat mensen te “moe” zijn om te studeren, maar wel om loonsverhoging vragen. Je kan je beter afvragen: hoe stel ik me op zodat we een win-win situatie krijgen? Als jij je niet flexibel opstelt, waarom verwacht je dan van InWork dat ze flexibel zijn? Mensen hebben vaak de verkeerde motivatie; een bepaald loon of een bepaalde auto nastreven vind ik zonde. Het geeft onzekerheid en negativiteit. Mijn gezin is mijn motivatie!”

terug naar boven