InWorkers aan het woord

Internationale Vrouwendag Interviews

8 maart 2023 | 4 minuten | door Silver Apperloo
Internationale Vrouwendag Interviews

In het kader van Internationale Vrouwendag gingen wij in gesprek met twee van onze (vele) top vrouwen.

Vrouwen in de IT en Techniek zijn nog steeds best zeldzaam, dat terwijl ze doorgaans enorm veel plezier in hun vak hebben. Hoe kijken onze toppers naar Internationale Vrouwendag?

cindy
Cindy Bosch –
Business Operations Advisor

Wat betekent internationale vrouwendag voor jou?
“Aandacht aan de positie van vrouwen in de wereld; in de breedste zin van het woord.” 

Hoe voelt het om als vrouw in de IT te werken?
“Ik werk nu niet meer direct in de IT, dat deed ik zo’n 15 jaar geleden wel en heb ik met veel plezier voor ruim 5 jaar gedaan. Destijds moest ik letterlijk mijn mannetje staan als één van de weinige vrouwen. Toch kijk ik met veel plezier terug op deze tijd omdat ik uiteindelijk echt één van het team was, vrouw of geen vrouw.”

Waar komt deze passie vandaan?
“Met de ontwikkelingen in IT (digitalisering / AI) zie ik veel toegevoegde waarde voor de maatschappij, waarbij we steeds duurzamer kunnen werken. ”

Heb je naast IT nog andere hobby’s?
“Zeker! Ik ben dol op lezen van psychologische crimi boeken, luister heel graag naar podcasts en veel muziek. En (wellicht wat voor de hand liggend) vind het heerlijk om gezellig met vrienden en familie te borrelen, te eten en samen te zijn.”

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?
“Ik zit nu niet meer direct in de IT maar vanuit mijn functie heb ik wel een directe koppeling. Ik blijf IT zeer interessant vinden omdat ik nog steeds geloof dat hier veel te halen valt voor de toekomst (meer ontwikkeling op het gebied van AI bijvoorbeeld). Over vijf jaar hoop ik nog steeds die verbinding te hebben of misschien wel weer meer een directe rol te hebben in de IT.”


lisette
Lisette Verhoeven –
Service Desk Agent

Wat betekent internationale vrouwendag voor jou?
“Ik zou willen zeggen dat Internationale Vrouwendag geen directe invloed op mij heeft, maar als vrouw in de IT heb ik wel ervaringen gehad met afwijzingen, omdat ik vrouw ben en mogelijk kinderen wil. Daarop afgerekend worden is natuurlijk niet fijn en daardoor besef je waarom Internationale Vrouwendag bestaat. Sinds ik voor InWork werk, heb ik hier geen last meer van!”

Hoe voelt het om als vrouw in de IT te werken?
“Voor mij voelt het aan als echt kunnen doen waar ik goed in ben, uitzoeken en oplossen van problemen. Mijzelf moeten bewijzen, dat ik het (goed) kan, is wel een dingetje. Maar zodra ik de kans krijg kan ik dat ook heel goed.”

Waar komt deze passie vandaan?
“Dat is pure toeval! Vanwege mijn opleidingstraject kwam ik terecht op de afdeling die doorstroomde naar een IT-opleiding. Toen ik leerde programmeren ontstond mijn interesse. Uiteindelijk heb ik de HBO opleiding Informatica gevolgd.”

Heb je naast IT nog andere hobby’s?
“Lezen en Gamen. Mijn boekenkeuze is fantasy, verbazingwekkend genoeg zijn het voornamelijk Duitse schrijvers waar ik elke keer bij terugkom. Bijvoorbeeld; de serie het Geheim van Askir van Richard Schwartz en de Dwergen, Legende van de Alfen van Markus Heitz zijn mijn voorkeur. Over mijn Game keuze, ik heb bijna 2000 Steam-games en ben daar nog wel even zoet mee.”

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?
“Ik ben iemand die graag de beste wil zijn. Als ik iets doe, dan doe ik het goed én kijk ik waar het nog beter kan. Daarom zie ik mijzelf over vijf jaar niet als teamleider of iets dergelijks, maar nog steeds werkzaam in dezelfde functie. Als een ervaren medewerker waar iedereen op kan bouwen en vertrouwen. Ik wil dat collega’s en relaties weten wie ik ben, wat ik voor ze kan betekenen en dat ze weten dat het goed komt.”

Ben jij de volgende vrouw die InWork komt versterken? We kunnen je goed gebruiken! Wie weet sta jij volgende Internationale Vrouwendag bij ons in het zonnetje. En misschien al wel veel eerder 😉

terug naar boven