Werken in de IT

Alex onverwachte ontsnapping: Hoe een wandeling een bug fixte

22 september 2023 | 2 minuten | door Silver Apperloo
Alex onverwachte ontsnapping: Hoe een wandeling een bug fixte

Als je ooit hebt geprobeerd een diepgaand gesprek te voeren met iemand die in de code verwikkeld zit, weet je dat het een beetje voelt als praten tegen een muur. Een muur die af en toe mompelt over bugs en koffie nodig heeft. Maar wat gebeurt er als die muur, of in ons geval, Alex, besluit een pauze te nemen van het scherm en de buitenwereld opnieuw te ontdekken?

1. De bug die Alex gek maakte

Het begon als een normale dag. Alex kwam op tijd aan, gewapend met zijn thermosfles koffie. Maar tegen de middag had een ongrijpbare bug hem aan zijn bureau gekluisterd. Terwijl de uren voorbijgingen en zijn koffie koud werd, werd Alex zijn geduld dunner dan het papier van een post-it.

2. De impulsieve ontsnapping

Op het randje van wanhoop, kwam een vreemde gedachte bij Alex op: “Wat als… ik even naar buiten ga?”. Het kantoor leek op dat moment aan hem te klampen, maar hij weerstond. Met een daad van rebellie sloot hij zijn laptop en ging op avontuur in het lokale park. Vogelgeluiden vervingen het getik van toetsenborden. Frisse lucht verving de muffe kantoorgeur. En voor een kort moment vergat Alex zelfs het bestaan van die vervelende bug.

3. De triomfantelijke terugkeer

Toen hij terugkeerde, voelde Alex een golf van hernieuwde energie. Zijn scherm verwelkomde hem met de nog openstaande code, en met frisse ogen zag hij wat voorheen onzichtbaar was: de oplossing voor de bug. Binnen enkele minuten had hij het probleem opgelost, en hij kon niet anders dan grinniken.

Sinds de eerst wandeling heb ik er inmiddels een vast moment van gemaakt. Samen met een aantal collega’s loop ik nu iedere dag na de lunch even 15 minuten een blokje om. – Alex

We kunnen allemaal leren van Alex’s avontuur. Of je nu in de IT werkt of in een ander veld, soms is de beste oplossing voor een probleem gewoon even weglopen. En als je nu denkt: “Dit klinkt als mijn dagelijkse strijd!”, dan hebben we goed nieuws. Bij InWork begrijpen we de balans tussen werk en ontspanning. We zoeken altijd naar talenten die niet bang zijn om buiten de gebaande paden te treden… zelfs als dat betekent dat ze even moeten ontsnappen voor een verfrissende wandeling.

terug naar boven