Werken in de IT

De Legende van Thomas: Hoe slaap van hem een IT-held maakte

22 september 2023 | 2 minuten | door Silver Apperloo
De Legende van Thomas: Hoe slaap van hem een IT-held maakte

We hebben allemaal die ene collega. Je weet wel, degene die de term ‘avondmens’ te letterlijk neemt. Voor ons was die collega Thomas. Met wallen onder zijn ogen die dieper waren dan een onopgeloste bug, was hij de belichaming van elke IT’er die probeerde de wereld (of op zijn minst de server) te redden. Maar tijdens onze Vitaliteitsweek ontdekte Thomas de superkracht die hij altijd al had, maar over het hoofd zag: slaap!

1. De Ontdekking: slaap, de geheime code van het brein

Het begon allemaal met een workshop tijdens de Vitaliteitsweek. Terwijl Thomas een zoveelste kop koffie inschonk en zich voorbereidde op een lange presentatie, viel het woord ‘slaap’. Hij lachte het weg. “Wie heeft er slaap nodig als je cafeïne hebt?”, dacht hij. Maar toen de feiten naar voren kwamen – verbeterd geheugen, beter probleemoplossend vermogen, hogere productiviteit – begon hij zich af te vragen of er toch iets inzat.

2. De Transformatie: van nachtuil naar vroege vogel

Na de workshop besloot Thomas het eens te proberen. De eerste nacht was moeilijk. De verleiding van zijn verlichte scherm riep hem. Maar met wilskracht (en een slapende kat op schoot) weerstond hij. De ochtend erna werd hij wakker, fris en fruitig. Hij kon zich plotseling herinneren waar die vervelende bug zat en loste hem op voordat zijn koffie was afgekoeld!

3. Het Resultaat: een helder hoofd en een helder scherm

Het meest verbazingwekkende? Thomas ontdekte dat met een goede nachtrust onder zijn riem, hij niet alleen efficiënter was, maar ook creatiever. Zijn codes waren scherper, zijn oplossingen innovatiever en zijn grappen … nou ja, ze waren net iets minder flauw.

Ik slaap tegenwoordig als een roosje en dat helpt mij enorm gedurende de dag. – Thomas (Digital Dreamer)

De Digital Dreamer: de Kracht van slaap in de IT-wereld

Het is fascinerend wat een beetje rust kan doen voor het brein van een IT-professional. En als je, net als Thomas, op zoek bent naar een omgeving die niet alleen je technische vaardigheden waardeert, maar ook je welzijn bevordert, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Want bij InWork weten we dat de beste werknemers voortkomen uit een uitgeruste geest. Dus join ons, en wie weet, misschien ontdek je jouw verborgen superkracht!

terug naar boven