Werkgeluk

Stoppen met roken: de voordelen voor jou én je collega’s

9 september 2021 | 4 minuten | door lstam
Stoppen met roken: de voordelen voor jou én je collega’s

De meeste rokers willen stoppen met roken. Herkenbaar? Maar wat houdt je tegen en wat is de reden om het steeds maar weer uit te stellen? InWork wil rokers een zetje in de goede richting geven, daarom doen wij vanaf 1 oktober mee met Stoptober. Op deze manier willen wij, door dit samen aan te pakken een verschil maken, want stoppen doe je samen. Dat er vele voordelen zitten aan het stoppen met roken, dat weten we allemaal. Toch zetten we nog een aantal punten voor je op een rijtje. Hopelijk trekken we je zo over de streep om mee te doen aan Stoptober.  

Stop met roken en word knapper 

Knapper worden, wie wil dat nu niet? Je huid, je haar, je handen, je ogen, dit alles wordt mooier dankzij het stoppen met roken. Stoppen met roken zorgt ervoor dat je doorbloeding beter wordt, hierdoor zal je haar meer glanzen en je vertraagt het ontstaan van nieuwe rimpels. Daarnaast krijgt je huid een gezonde kleur. En wat dacht je van je tanden…Kortom: stop met roken en ga weer stralend door het leven!  

Stop met roken en voorkom wrijving met niet-rokende collega’s

Gemiddeld neemt een rokende collega zo’n zes rookpauzes per dag van minimaal vijftien minuten per keer, wat nogal eens voor wrijving zorgt tussen rokers en niet-rokende collega’s. Dit soort eindeloze discussies is voorgoed verleden tijd als je stopt. Jij blij, collega’s blij en je baas blij, want je houdt meer tijd over om…te werken. Wist je dat rookpauzes van een gemiddelde roker gelijkstaan aan bijna drie weken vakantie? Bij het Japanse bedrijf Piala Inc. geven ze niet-rokers zelfs extra vakantiedagen. Wellicht volgen er meerdere organisatie in de toekomst, dus begin maar vast met stoppen!  

Stop met roken en krijg een beter humeur 

In het begin is stoppen met roken allesbehalve leuk. Het is vaak pittig en je voelt je wellicht onrustig en gestrest. Toch moet je even doorzetten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die zijn gestopt zich prettiger, stabieler en beter voelen. Zo heb jij niet alleen zelf baat bij het stoppen met roken, maar kunnen ook jouw collega’s, vrienden en familie genieten van jouw goede humeur! Geef dus niet op in de eerste periode, het wordt beter!  

Stop met roken en merk snel al het effect! 

Wist je dat je na 48 uur stoppen met roken al veel beter kan ruiken en proeven? En na 72 uur gaat zelfs ademen al makkelijker. Je longen zijn de meeste irriterende stoffen al kwijt. Dus na drie dagen word je al vitaler en krijg je meer energie. Dat noemen we nog eens snel resultaat! Wel kan het zijn dat je na drie dagen een paar keer per dag zin krijgt om te roken. Hou vol! Meestal duurt deze ‘trek’ maar 5 minuten. Daarna trekt dit gevoel weer weg.  

Dit waren een aantal voordelen op een rijtje. Uiteraard zitten er nog veel meer voordelen aan het stoppen met roken. Zo draagt het bij aan je gezondheid, aan het milieu en je houdt geld over! Blijf jezelf herinneren aan deze en de vele andere voordelen als je een lastig moment hebt.  

Vind je het lastig om vol te houden in je eentje? Doe dan samen met InWork mee met Stoptober. Zo kunnen we elkaar helpen en er zijn voor elkaar tijdens lastige momenten.  

terug naar boven