Vitaliteit en thuiswerken: 5 tips

Vitale mensen voelen zich niet alleen gezond, maar ook fit, energiek en mentaal sterk. In de praktijk uit zich dit onder andere in positiviteit, daadkracht, relativeringsvermogen en veerkracht. En dat is mooi, want dat kunnen we gezien de huidige omstandigheden goed gebruiken. Zeker als je bedenkt dat het monitoren van (elkaars) vitaliteit vanwege de thuiswerksituatie wat ‘uit het zicht’ is geraakt. Hoe je er toch voor kunt zorgen dat je je eigen vitaliteit én die van je collega’s kunt behouden of zelfs verbeteren? Wij hebben 5 tips voor je. 

1. Zorg voor een goede werk-privébalans 
Zowel bedrijven als werknemers zien inmiddels de voordelen van (vaker) thuiswerken. Je hebt dus kans dat er ook in de toekomst meer vanuit huis wordt gewerkt dan vóór de coronacrisis. Belangrijk is hierbij dat je thuiswerken ook echt ziet als werk en niet te vaak de weggevallen reistijd compenseert door overwerk. Rond je thuiswerkdag op tijd af en ga daarna bijvoorbeeld lopend boodschappen doen. Zo creëer je een duidelijke scheiding tussen werktijd en vrije tijd. 

2. Maak afspraken met collega’s en huisgenoten 
Besprekingen, bila’s en beoordelingen: tegenwoordig kan het bijna allemaal online en zien je gesprekspartners alles wat er zich rondom jouw thuiswerkplek afspeelt. Door het beeld lopende huisgenoten – om maar een voorbeeld te noemen – leiden af, net als een partner die vanuit huis veel belafspraken heeft terwijl jij juist een focusdag hebt gepland. Je wordt hier minder door verrast als je duidelijke afspraken maakt met zowel je collega’s als je huisgenoten. Zo weet iedereen wanneer je beschikbaar bent voor overleg of een kop koffie en wanneer je focusmomenten zijn.  
 
3. Let op je lichaamshouding 
Zeker als je een langere periode aan de keukentafel werkt, is het zaak dat je dat ergonomisch verantwoord doet om klachten als rugpijn en een muisarm te voorkomen. Veel bedrijven bieden – net als InWork – de mogelijkheid om thuis bijvoorbeeld een bureaustoel te gebruiken, informeer daar dus vooral naar. Maar ook zónder kantoormeubilair richt jij je home office verantwoord in: ga zo zitten, dat je ten opzichte van je werkblad je schouders zo min mogelijk hoeft op te tillen. Schuif goed met je buik tegen de tafel aan zodat je armen ontspannen op tafel liggen. Verhoog je zithoogte indien nodig met een kussen, zodat je zeker weet dat je goed zit! 

4.Neem tijd voor pauze en ontspanning 
Misschien ben je geneigd om door te werken tijdens de lunchpauze, ‘omdat je toch thuis bent’. Ons advies is om ook thuis je pauzemomenten te nemen. Gebruik deze onderbrekingen om een frisse neus te halen, (telefonisch) bij te praten met een vriend of plan een online lunchmoment in met een collega die je al even niet hebt gesproken. Zoek actief de buitenlucht en de verbinding met anderen op, hierdoor doe jij energie en inspiratie op voor de rest van je werkdag. 

5. Let erop dat je voldoende beweegt 
Nu de afstand tussen werkplek en koffie gereduceerd is tot 10 stappen, is de kans groot dat je minder beweegt. Daar gaat je conditie…tenzij je regelmatig beweegt tijdens je thuiswerkdag. Beweging houdt je spieren soepel en zorgt voor een goede doorbloeding. Bekijk dus welke online afspraken je ook telefonisch kunt doen en telefoneer dan lopend, maak een lunchwandeling of doe een workout in je woonkamer. Trouwens, als je nog op zoek bent naar een leuke teamactiviteit: een online workout leent zich hier uitstekend voor en levert ongetwijfeld de nodige lachmomenten op. En ook dát draagt weer bij aan de vitaliteit! 

Deborah

Deborah

dpluijmaekers@inwork.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer Nieuws-items

Hoe complimenten bijdragen aan werkgeluk

Hoe complimenten bijdragen aan werkgeluk

Een welgemeend compliment kan altijd, maar op Nationale Complimentendag besteden wij er graag wat extra aandacht aan. En dat is niet zomaar, want een compliment kost geen cent terwijl het effect ervan onbetaalbaar is. Als je er tenminste op de juiste manier werk van...

Lees meer
Co-sourcing: wat is het en wat levert het op?

Co-sourcing: wat is het en wat levert het op?

Hoe cruciaal een goed functionerende helpdesk is, blijkt vaak pas als het desbetreffende team onderbezet is of als ‘iets het niet doet’. En zelf voor een optimale bezetting en inwerktrajecten zorgen kost vaak meer tijd dan gedacht. Klinkt dit herkenbaar? Dan is...

Lees meer
De mogelijkheden van detachering voor uw organisatie

De mogelijkheden van detachering voor uw organisatie

Slaan we de Van Dale erop na, dan wordt detachering gedefinieerd als ‘tijdelijk elders indelen of tewerkstellen’. Wikipedia trapt af met ‘het uitlenen van werknemers aan een derde partij’ en vervolgt met een aantal verschillen tussen detacheren en uitzenden. Kortom:...

Lees meer