Carrière

Fieldmanager

Als gevolg van de digitale transformatie en de operationele optimalisatie die bedrijven doormaken, wordt het werk vaak gedaan door steeds minder werknemers. Daar waar mensen worden ingezet, moeten zij dus echt het verschil maken. Door toegevoegde waarde te leveren aan kritische bedrijfsprocessen en aan de Customer Experience. En dat kan alleen als mensen goed worden begeleid en gecoacht. Daarom kiest InWork IT voor Field Management. Onze Field Managers zijn de schakel tussen opdrachtgevers, InWork IT en de IT-professionals in het veld. Hier lees je alles over deze veelzijdige rol! 

Wat doe je als je Field Manager bent? 
Als Field Manager bij InWork IT ben jij verantwoordelijk voor het contact met de opdrachtgevers en de medewerkers in het veld. Dat betekent dat jij als Field Manager bij InWork IT mede verantwoordelijk bent voor de dienstverlening van de opdrachtgevers die je in jouw portefeuille hebt. Jij stuurt immers de IT-medewerkers aan die via InWork (remote of op locatie) bij deze bedrijven aan het werk zijn. Regelmatig heb je bijpraatmomenten, evaluaties en beoordelingen met hen, en je begeleidt hen om zo hun kennis, vaardigheden en certificeringen up-to-date te houden. Ook heel belangrijk: je zorgt ervoor dat de persoonlijke ontwikkeldoelen van jouw medewerkers zoveel mogelijk aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen van de opdrachtgever en InWork. Daarnaast fungeer je in de rol van Field Manager bij InWork IT als sparringpartner voor opdrachtgevers, teamleiders en (hiring) managers. Voornamelijk als het gaat om vacatures ten behoeve van de continuïteit van de desbetreffende afdeling, maar ook voor andere vraagstukken weten zij je te vinden.  

Waarom Field Management een prachtig vak is 
De ene opdrachtgever heeft een aantal Servicedeskmedewerkers nodig, terwijl de andere klant vraagt om drie medewerkers met totaal verschillende IT-expertises. Dit houd jouw werk als Field Manager bij InWork techniek afwisselend, dynamisch en gevarieerd. Het ontzorgen van jouw opdrachtgevers doe je enerzijds door vacatures op de juiste manier te vervullen, maar natuurlijk ook door proactief met je klant mee te denken. Want ook zonder openstaande vacature kun jij jouw klant voorzien van goed en integraal advies. Het draait bij Field Management dus om:  

  • Contact onderhouden met opdrachtgevers, kandidaten en medewerkers 
  • Het ophalen van nieuwe aanvragen/vacatures 
  • Coaching en ontwikkeling van ‘jouw’ IT-specialisten in het veld 
  • Het meedenken over aanvullende (maatwerk)oplossingen  
  • Overleg met collega’s (Recruiters, Accountmanagers en Recruitment Marketeers)    
FAQ

Antwoorden op belangrijke vragen

Zoals voor veel functies geldt, kan het zijn dat de invulling van de rol van Field Manager er bij het ene bedrijf anders uitziet dan bij het andere. Ook de functienaam kan verschillen. Zo worden de benamingen Accountmanager, Service Delivery Manager, Relatiemanager/Relationship Manager, Liaison Manager, Employability Manager en Field Manager gebruikt. Terwijl de inhoud van de functie nagenoeg overeenkomt: contact onderhouden met (nieuwe) opdrachtgevers en met de specialisten die werken in het veld.

Je runt je eigen toko als Field Manager, en het is aan jou om ervoor te zorgen dat alle betrokkenen tevreden zijn (de opdrachtgevers) en op hun plek zitten (de specialisten). Daarnaast heb je natuurlijk ook te maken met je eigen werkgever, dus voor een goede balans is het fijn als je beschikt over empathisch vermogen, overtuigingskracht en commercieel inzicht. Via diverse coachings- en gesprekstechnieken kun je nog extra skills opdoen om nóg meer uit jouw gesprekken te halen, maar de basis hiervoor is bij jou wel al aanwezig. Verder ben je iemand die in mogelijkheden denkt, een echte doorzetter met een positieve instelling.

Wat opleidingsachtergrond betreft zijn er meerdere wegen die naar de functie van Field Manager leiden. Elke opleiding waarin een commerciële component zit is geschikt, net als elke HR-gerelateerde studie. Ook als je een hele andere studie-achtergrond hebt, en je beschikt over de juiste competenties om van Field Management een succes te maken, zal je (toekomstige) werkgever erg blij met je zijn! De skills die van jou een goede Field Manager maken, zijn immers alleen verder te ontwikkelen, niet aan te leren.

Het bedrag dat je op je loonstrook terugvindt als je werkt als Field Manager, hangt af van diverse factoren. Het aantal jaren werkervaring bijvoorbeeld, en het soort bedrijf waar je werkt. Dan hebben we nog de sector waarin je werkzaam bent en ook het aantal medewerkers dat je aanstuurt kan een rol spelen. In veel gevallen zal het salaris van een Field Manager vergelijkbaar zijn met dat van een Accountmanager. Een Junior Field Manager ontvangt een gemiddeld salaris van € 2.500,- terwijl een ervaren Field Manager zo’n € 3.130,- per maand aan loon ontvangt. Heb je te maken met (individuele) targets? Dan kan jouw basissalaris nog aangevuld worden met diverse bonussen.

Als Field Manager bij InWork heb jij niet alleen de regie over jouw eigen carrière, maar ook over die van ‘jouw’ medewerkers! Ons netwerk bestaat uit zowel grote, bekende opdrachtgevers als ook wat kleinere partijen. Afwisseling gegarandeerd dus! Door deze variëteit kan jij snel stappen maken wat betreft ontwikkelen en doorgroeien.Werken bij InWork houdt verder in dat jij jouw functie zelf mede vorm kunt geven. Daarnaast staan wij voor duurzaam werkgeluk, dus kijken we vooral ook naar wat jij nodig hebt. Waar sta je nu en waar wil je naartoe groeien als Field Manager? Hierover gaan we graag in gesprek met je!

terug naar boven