InWorkers aan het woord

InWorkers in beeld: Sam Ranzijn – Recruiter Techniek – Energie/Infra

2 april 2021 | 5 minuten | door lstam
InWorkers in beeld: Sam Ranzijn – Recruiter Techniek – Energie/Infra

Onze mensen maken InWork. Niet alleen op projecten bij opdrachtgevers, maar ook op onze kantoren in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Zwolle wordt iedere dag keihard gewerkt om de beste kwaliteit te leveren. In de huidige situatie wordt er uiteraard voornamelijk vanuit huis gewerkt – zo ook door Sam (28), Recruiter bij InWork Techniek. In zijn vrije tijd kijkt hij graag door de lens van zijn camera, zit hij voor de buis om Formule 1 te kijken of maakt hij een mooie wandeling.  

Hé Sam! Kun jij ons vertellen hoe jij bij InWork terecht bent gekomen? 

Dat is wel een grappig verhaal; het kantoor van mijn vorige werkgever zat in het kantorencomplex naast het hoofdkantoor van InWork in Amsterdam. Ik vond dit altijd al een mooi gebouw en was erg nieuwsgierig naar InWork. Dus toen ik een vacature voorbij zag komen op LinkedIn heb ik (letterlijk) de stoute schoenen aangetrokken en ben ik met een geprinte versie van mijn cv het kantoor van InWork binnengestapt. Meteen bij binnenkomst maakte het pand en de informele sfeer veel indruk op mij; het voelde direct als een club waar ik mezelf wel zag werken.’ 

Welke ontwikkeling heb je binnen InWork doorgemaakt? 

‘In maart 2019 ben ik begonnen als recruiter op één account, namelijk Alliander. Dit ging heel goed en vanuit daar ben ik doorgegroeid als recruiter van de hele energie- en inframarkt. Als je net binnenkomt is het nog een beetje uitvogelen hoe je om moet gaan met de doelgroep; waar vind je techneuten en hoe spreek je hen aan? Later houd je je meer bezig met de vraag hoe je ze op langere termijn aan je kunt blijven binden. Momenteel heb ik ook wat taken van accountmanagement opgepakt, zoals de begeleiding van de mensen binnen Alliander, het informeren van de opdrachtgever, het voorstellen van mensen en ze voorbereiden op het gesprek. Hiermee is mijn functie dus net even anders dan die van de meeste recruiters, en meer een 360 graden-rol.’ 

Wat houdt jouw werk als Recruiter bij InWork Techniek in? 

‘Als recruiter benader ik zoveel mogelijk goede techneuten die bij mijn branche passen. Vervolgens is het aan de accountmanager om de juiste opdrachtgever voor mijn kandidaten te vinden. Daarnaast hebben wij diverse mooie vacatures; het is mijn taak om een boeiende vacaturetekst te schrijven en de juiste mensen voor de functie te zoeken. Geschikte kandidaten nodig ik uit op kantoor voor een intakegesprek. Is dit een succes? Dan verwerk ik de gegevens van de kandidaat in het systeem en maak ik een InWork-cv op. Vervolgens gaat de accountmanager met dit cv terug naar de opdrachtgever. De uitkomst hiervan communiceer ik met de kandidaat. Wanneer iemand mag beginnen zorgt de recruiter ervoor dat het contract op orde is. Het fijne aan InWork is dat er voor recruiters veel mogelijkheden zijn om je te ontwikkelen, op basis van waar jouw interesses liggen.’

Hoe ziet jouw werkdag eruit? 

‘Dat wisselt echt enorm! Vandaag heb ik ‘s ochtends eerst telefonisch met een teamleider van een kandidaat gesproken en wat berichten beantwoord op LinkedIn van mensen die geïnteresseerd zijn in een aantal openstaande vacatures. Daarna heb ik met een recruiter van Alliander gesproken om de inhoud van de vacatures af te stemmen. Vanmiddag heb ik mijn agenda geblokt voor een zoeksessie op LinkedIn. Verder heb ik doorgaans veel intakegesprekken, maak ik InWork-cv’s en onderhoud ik het contact met zowel de opdrachtgever als de accountmanagers en de kandidaten. Als recruiter sta je dus eigenlijk continu in contact met alle partijen.’ 

Wat vind je het leukste aan je baan? 

‘Het voeren van intakegesprekken; ik vind het heel interessant om met iemand te praten over wie ze zijn en wat ze willen. Ik krijg er veel energie van als ik het idee heb dat ik mensen echt kan helpen en adviseren en ik op die manier een toegevoegde waarde voor iemand kan zijn.’ 

Hoeveel cv’s zie jij op een dag? 

Dat verschilt ontzettend. Op dagen dat ik met mijn recruiter seat op LinkedIn een bepaalde zoekterm invoer en door de resultaten heen ga, kan het zijn dat ik een stuk of 150 cv’s doorspit. Inmiddels heb ik wel een goed getraind oog, dus zie ik vrij snel of iets interessant is voor InWork.’ 

Wat zou jij anderen willen vertellen over werken bij InWork? 

‘Vooral dat het een plek is waar je echt jezelf kunt zijn en waar je veel ruimte krijgt om jezelf verder te ontwikkelen. Gezelligheid en teamgevoel zijn bij onze organisatie echt heel erg belangrijk!’ 

Nieuwsgierig geworden naar werken op kantoor bij InWork? Wij zijn op zoek naar collega’s! Bekijk hier onze openstaande vacatures.

terug naar boven