Werken in de Techniek

Van bedrijfsadministratie naar werkstroombeheer

13 april 2021 | 3 minuten | door lstam
Van bedrijfsadministratie naar werkstroombeheer

Esther is sinds juni 2019 in dienst bij InWork Techniek en werkt als Werkstroombeheerder voor Liander. Met een mbo-opleiding Bedrijfsadministratie op zak lag een technische carrière niet echt voor de hand. Toch is Esther 20 jaar geleden via haar BBL-plek de techniek ingerold. En dat werken in de techniek, dat bevalt Esther wel. Wij spraken haar over haar werk bij Liander.

Van Bedrijfsadministratie tot Werkstroombeheerder bij Liander. Vertel!

‘Ik ben jaren werkzaam geweest bij een bedrijf binnen de meet-en regeltechniek, zo ben ik de techniek ingerold. Toen ik via InWork bij Liander terecht kwam moest ik mij binnen een heel nieuw vakgebied ontwikkelen. In mijn team zaten, zoals ze dat ook wel noemen, een aantal ‘oude rotten in het vak’. Zij hebben mij klaargestoomd en opgeleid tot allround Werkstroombeheerder. En zo heb ik alles snel onder de knie gekregen.’

Wat doet een Werkstroombeheerder precies?

‘Als Werkstroombeheerder ben ik verantwoordelijk voor klein verbruik; dit gaat om huisaansluitingen en bedrijven. Het gaat vooral om nieuwe aansluitingen of kleine verzwaringen in huizen. Bijvoorbeeld omdat mensen een elektrische auto willen rijden. Ook is het verwijderen van gasaansluitingen momenteel natuurlijk een hot item. Ik zorg ervoor dat de juiste vergunningen worden aangevraagd en dat alle informatie en materialen aanwezig zijn, zodat de aannemers en/of monteurs hun werk goed kunnen uitvoeren.’

Wat vind je het leukst aan je baan?

‘Je hebt veel klantcontact, dit vind ik het leukst aan mijn baan. Ik breng in kaart wat de klant precies nodig heeft. Daarnaast leg ik mensen uit hoe dingen in zijn werk zullen gaan en wat er van hen wordt verwacht.’

Kun je jouw werkdag omschrijven?

‘We beginnen altijd met een dagstart, tegenwoordig natuurlijk allemaal via Teams. In de dagstart bespreken wij met elkaar wie er wat gaat oppakken. Daarna ga je aan de slag met je toegewezen werk. Momenteel doe ik vooral (kleine) huisverzwaringen. Hier komen geen aannemers aan te pas. Ik moet kijken of de aansluiting goed is voor wat de klant nodig heeft. Vervolgens zet ik de aanvraag uit naar onze eigen monteurs en die gaan er verder mee aan de slag!’

Met je team heb je dus alleen nog maar contact via Teams. Hoe gaat dat?

‘Heel goed eigenlijk; ondanks corona is er nog steeds een goede teamspirit. Het team bestaat nu uit ongeveer 12 Werkstroombeheerders (and still counting!) en een Teamleider. Iedereen werkt hard en heeft het juiste werkethos. Daarnaast springt iedereen bij waar kan. Er is nooit iemand te beroerd om een collega te helpen.’

Word jij de nieuwe collega van Esther?

Haar team is op zoek naar versterking! Bekijk hier onze vacature bij Liander. 

Liander is een netwerkbeheerder. Het bedrijf legt kabels en leidingen aan en beheert daarnaast het energienetwerk in meerdere delen van Nederland. Liander is onderdeel van Alliander N.V.

terug naar boven