Nieuws & updates

Van stagiair tot Allround Monteur met vast contract

24 maart 2022 | 4 minuten | door lstam
Van stagiair tot Allround Monteur met vast contract

Na zijn opleiding begon Twan via InWork bij NBD Biblion. En dat bleek een schot in de roos. Momenteel is hij overgenomen door het bedrijf en hier in vaste dienst als Allround Monteur. Een gevarieerde baan met soms zelf projecten in Frankrijk, Noorwegen en Spanje. Wij spraken hem over InWork, zijn functie en over zijn ambities.    

Hoe ben je in contact gekomen met InWork?
Via mijn zus ben ik in aanraking gekomen met InWork. Ik volgde destijds de opleiding Electrical Engineering. Nadat mijn zus over InWork had verteld, kwam Claudia van InWork Campus toevallig bij mij op school.

En één en één is twee: ik zocht een stage en InWork kon mij hierbij helpen. Na mijn opleiding kon InWork mij ook verder helpen aan een baan. Zo ben ik bij NBD Biblion terecht gekomen. Dat was een goede match want ik zit hier nog steeds en tegenwoordig dus in vaste dienst.

Ik begreep dat jij sowieso bent omringd door techniek en InWork.
Dat klopt. Via mijn zus dus bij InWork terecht gekomen, die ook werkzaam is in de techniek. Mijn vader is mij achterna gegaan en doet nu ook de technische dienst. En het gaat nog verder. Mijn vriendin werkt namelijk ook via InWork. Ik heb dus veel technische mensen om mij heen en ook InWork is van meerdere kanten betrokken. 🙂

Wat is NBD Biblion voor bedrijf en wat is jouw functie?
NBD Biblion maakt machines op maat om boeken te binden, plastificeren, sorteren en afstapelen. Ik ben werkzaam als Allround Monteur en houd mij voornamelijk bezig met het maken van panelen en sluit alle elektra aan van de machines. Dat is mijn hoofdtaak. Wat ik daaromheen doe is heel divers, dat is het leuke aan mijn baan bij NBD. Deze week ben ik bezig met het in elkaar zetten van een machine, maar mijn week kan er ook heel anders uitzien.

Je hoort veel dat mensen minder ‘echte’ boeken lezen. Merken jullie dat als bedrijf in de boekenbranche?
Die vraag krijg ik vaker als ik vertel over de branche waar ik werkzaam in ben. Bij NBD hebben wij het hartstikke druk en groeien onwijs, daarom zijn wij momenteel ook weer op zoek naar nieuwe collega’s. De boekenbranche is dus allesbehalve stervende. Daarnaast doen wij niet alleen leesboeken, maar ook bijvoorbeeld kleurboeken, handboeken en handleidingen en ook fotoboeken zijn momenteel big business.

Wat vind je het leukst aan je baan?
De diversiteit, vrijheid en verantwoordelijkheid. Je krijgt de ruimte om dingen zelf uit te zoeken. Een standaard riedeltje heb je hier dus absoluut niet. Hierdoor is het werk afwisselend en doordat je zelf dingen kan bepalen en uitzoeken leer je elke keer weer bij. Zo ben ik nu begonnen met het tekenen van elektrische schema’s. Dit is iets waar ik mij graag verder in wil ontwikkelen. Bij NBD krijg ik de vrijheid hier mee aan de slag te gaan en daar in te groeien.

En jullie gaan zo nu en dan de grens over..
Ja, een aantal keer per jaar gaan we voor projecten naar het buitenland. Meestal gaat het om Italië, Spanje, Frankrijk, Polen en Noorwegen. Het zijn meestal projecten van 2 weken. Je gaat ieder geval één keer per jaar, maar afgelopen jaar zelf vijf keer. Binnenkort hebben wij ook weer een grote opdracht in Frankrijk, hiervoor zijn wij nu al druk bezig met de voorbereidingen.

Zijn er ook minder leuke kanten aan je baan?
Ik hou van de afwisseling in mijn baan. Maar soms, zoals nu voor de opdracht in Frankrijk, ben ik voornamelijk bezig met het bouwen van panelen. Dan heb ik tijdelijk even iets minder afwisseling.

Kan je iets vertellen over het team waar je in werkt?
We zijn echt één groot team. Het team bestaat uit monteurs, leidinggevende, een werkvoorbereider, software engineer en engineers die alles ontwerpen. NBD is allesbehalve een statisch bedrijf, we zijn echt een ‘clubje’. Als team werken we echt samen aan de projecten. Het geeft voldoening om deze als team tot een goed einde te brengen.

Jullie zijn dus op zoek naar nieuwe collega’s. Wat moet je kunnen om te starten als monteur bij NBD Biblion?
Je moet handig zijn en technisch onderlegd. Ervaring in de machinebouw is niet nodig, als je maar beschikt over technisch inzicht. Dan kan je hier veel leren.

Heb jij interesse in de ontwikkeling en opbouw van hightech machines in de grafische industrie? Dan is een functie als Machinebouwer bij NBD Bibilion misschien iets voor jou. Bekijk hier snel de vacature:

terug naar boven