Carrière

Allround Monteur

Allround, het woord zegt het natuurlijk al: superflexibel en een echte alleskunner. Dat bén je als Allround Monteur ook echt. Als Allround Monteur ben jij namelijk van alle markten thuis. Dit betekent dan ook dat jouw werk zeer afwisselend is en geen dag hetzelfde. Benieuwd wat de rol van Allround Monteur verder inhoudt? Je vindt hier alles wat je moet weten. 

Jouw rol als Allround Monteur

Als Allround Monteur houd jij je bezig met het oplossen van technische problemen. Daarnaast zorg je als Allround Monteur voor het onderhoud aan apparaten en machines. Staan er geen (standaard) onderhoudsklussen op de planning? Dan ga je aan de slag met het preventief opsporen van technische problemen. De functie van monteur is vaak veelzijdig door de grote diversiteit aan problemen waar je mee te maken krijgt. Daarnaast zijn er verschillende specialisaties waar jij je op kan richten als Allround Monteur, denk bijvoorbeeld aan Allround Monteur Mobiele Werktuigen, Allround Monteur Machinebouw of Allround Monteur Technische Dienst.  

Ga jij aan de slag als Allround Monteur, dan kun jij rekenen op een grote diversiteit aan bedrijven waarvoor jij aan de slag kunt gaan; van grote multinationals, overheidsinstellingen en installatiebedrijven tot allerlei soorten MKB-organisaties.  

De taken van een Allround Monteur

Storingen, defecten en moderniseringen zijn zaken waar een Allround Monteur wekelijks, en soms zelfs dagelijks, mee te maken krijgt.  

Afhankelijk van het soort en de grootte van de organisatie waar je in werkt, komen er gedurende de dag nieuwe meldingen en storingen binnen. Zeker in de grotere organisaties zullen er vaak meerdere meldingen op een dag binnenkomen. Als Allround Monteur ga jij met deze meldingen aan de slag. Soms gebeurt dit in een team van monteurs, maar het kan ook zijn dat je als monteur zelfstandig aan de slag gaat.  

FAQ

Antwoorden op belangrijke vragen

Er is geen specifieke Allround Monteur-opleiding. Er zijn verschillende mbo-opleidingen, waarmee jij uiteindelijk aan de slag kunt als Allround Technisch Monteur. Denk bijvoorbeeld aan een mbo-opleiding in de richting van Elektro & Installatietechniek, Bouw, Infra & Onderhoud of Maintenance en Onderhoudstechniek. De opleidingen tot monteur bestaan, naast theorie, voor het grootste deel uit praktijk.

Er zijn verschillende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen als Allround Monteur. Uiteraard verschilt dit erg per organisatie, bespreek daarom eens de mogelijkheden met jouw werkgever.

Heb je al wat ervaring als monteur, dan kun je vaak groeien en stappen maken door steeds meer verantwoordelijkheden op je te nemen. Op deze manier kun je van Junior Monteur naar Senior Monteur groeien.

Ben jij Allround Monteur en wil jij je juist meer specialiseren? Er zijn tal van vervolgopleidingen, waarbij jij je kunt richten op een specifieke branche of bepaalde machines. Denk bijvoorbeeld aan Allround Monteur Mobiele Werktuigen, Allround Monteur Machinebouw of Allround Monteur Technische Dienst.

Als Allround Monteur sta je veel in contact met mensen en collega’s. Het is belangrijk dat je behulpzaam bent en dat je goede communicatieve skills bezit. Een monteur houdt zich veel bezig met de preventie van problemen en storingen, vandaar dat je als monteur initiatief moet tonen en bereid moet zijn de handen uit de mouwen te steken. Daarnaast is veiligheid belangrijk als je werkzaam bent als Technisch Monteur. Een correcte werkhouding is hierbij onmisbaar.

Een Allround Monteur (ook wel Allround Technicus genoemd) in Nederland verdient gemiddeld € 2.475,- bruto per maand. Salarissen variëren over het algemeen tussen € 2.475,- en € 3.350,-.

Jouw salaris als Allround Monteur is afhankelijk van de branche waarin je werkzaam bent, ervaring, niveau en behaalde diploma’s.

Ben jij benieuwd wat voor jou het juiste salaris is op basis van jouw ervaring en (carrière)niveau? Er zijn verschillende websites waar jij een salarischeck kunt doen om zo inzicht te krijgen in wat voor jou een passend salaris is. Kijk bijvoorbeeld eens op werkzoeken.nl

terug naar boven