Sollicitatietips

CV voorbeeld nodig?

27 december 2016 | 4 minuten | door InWork Recruitment
CV voorbeeld nodig?

Als je gaat solliciteren dan is het belangrijk dat je een goed CV hebt. Op basis van een CV wordt bepaald of jij in aanmerking komt van een functie. Pas als je op sollicitatiegesprek gaat word je als persoon beoordeelt. Maar wat moet er allemaal in je curriculum vitae staan? En wat kun je beter uit je CV weglaten? CV voorbeeld nodig? We hebben een Word template voor een zakelijk CV gemaakt. Deze template kun je gratis downloaden en gebruiken als voorbeeld voor jouw CV.

PERSONALIA.

Personalia is een ander woord voor persoonsgegevens. Vaak begin je je CV met een opsomming van je persoonsgegevens: naam, woonplaats, geboortedatum, E-mailadres, telefoonnummer en nationaliteit. Eventueel kun je die opsomming aanvullen met je rijbewijs en LinkedIn-adres. Uiteraard kun je dit aanvullen met extra info, maar ik zou je aanraden om het alleen te houden bij noodzakelijk en nuttige informatie.

PERSOONSPROFIEL.

In je persoonsprofiel geef in je in ongeveer 3 tot 5 regels een korte omschrijving van jou als persoon. Let op dat je hier geen verkapte sollicitatiebrief of samenvatting van je CV van maakt. Het is beter als je je karakter, je interesses, je positieve en sterke punten benoemd. In de vacature waar je op solliciteert vind je vaak eigenschappen die belangrijk zijn voor de functie. Gebruik deze eigenschappen om jezelf goed op de functie aan te laten sluiten. Schrijf je persoonsprofiel in de IK-vorm.

OPLEIDINGEN & TRAININGEN.

Je opleidingen en trainingen zijn een belangrijk onderdeel van je CV. Benoem alles wat je hebt gedaan (en werk gerelateerd is) en zorg ervoor dat je begint met je meest recente opleiding of training. Geef bij elke opleiding en training de periode aan waarin je deze hebt gevolg. Ook is het waardevol om de onderwijsinstelling of het opleidingsinstituut te benoemen. En geef aan waar je een diploma of certificaat van hebt. Nog met een training bezig? Schrijf hem op!

NEVENACTIVITEITEN.

Soms heb je naast je werk ook een functie die van meerwaarde kan zijn op je CV. Denk bijvoorbeeld aan voorzitter of penningmeester bij een vereniging. Of een (bestuurs-)functie bij een stichting. In dat geval is het slim om deze te vermelden in een extra onderdeel met ‘nevenactiviteiten’.

WERKERVARING.

Dit is het belangrijkste onderdeel van je CV. Beschrijf elke functie apart. Ook als je bij 1 werkgever verschillende functies hebt gehad. Begin net als bij je opleidingen en trainingen met de meest recente functie. Geef aan bij welke werkgever je de functie hebt uitgevoerd en welke periodes (maand en jaar) dit was. Een nieuwe werkgever wilt een goed beeld krijgen van jouw kennis en ervaring, dus omschrijf hier zoveel mogelijk relevante taken en verantwoordelijkheden. Omdat het al vrij snel veel tekst kan worden is het verstandig om te werken met een opsomming van je taken en werkzaamheden. Op die manier houd je overzichtelijk en het kort en krachtig. Als je gewerkte hebt met specifieke software of volgens bepaalde methodieken of processen, dan kun je dat per werkervaring aangeven.

Als je nog geen (of weinig) fulltime functies hebt uitgevoerd, dan kun je hier ook je stages en bijbanen benoemen. Ook lange reizen kun je hier vermelden.

Sollicitatietips lezen?

LAY-OUT.

De lay-out van je CV moet er netjes en professioneel uit zien. In principe doet het weinig af aan de inhoud, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Over smaak valt te twisten, dus hebben wij een CV voorbeeld met een zakelijk en professionele uitstraling. Het CV voldoet aan de huidige standaard in de markt en kan nog verder naar wens worden aangepas

BESTANDSNAAM EN FORMAAT.

Sla je CV op onder een duidelijke en simpele naam, zoals bijvoorbeeld ’CV Jan de Vries’. Gebruik geen versienummers, jaartallen of andere toevoegingen. Desgewenst kun je je achternaam weg laten.  Onze CV voorbeelden zijn in Word-formaat, zodat je ze gemakkelijk kunt bewerken en aanpassen. Je kunt dit CV vervolgens gebruiken, maar persoonlijk vinden wij het mooier en professioneler staan als we een PDF formaat ontvangen. Je kunt je CV vanuit Word gemakkelijk opslaan als PDF.
(Bestand > Opslaan als selecteer bij Bestandstype ‘PDF *.pdf’)

Download het CV Template hier

terug naar boven