InWorkers aan het woord

Dag van de Systeembeheerder

29 juli 2022 | 2 minuten | door lstam
Dag van de Systeembeheerder

Het is vandaag de Dag van de Systeembeheerder. Daarom gingen wij in gesprek met Joey, onze eigen systeembeheer op het hoofdkantoor van InWork.

Continu onderzoeken, ontwikkelen en oplossen; Joey ervaart elk probleem als een nieuwe ervaring! In dit blog vertelt Joey er alles over. 

dagvandesysteembeheerder

Vertel, wat zijn jouw dagelijkse werkzaamheden?
“Mijn werkdag bestaat uit het oplossen van uiteenlopende problemen met bijvoorbeeld software en smartphones. Soms zijn er grootschalige problemen die meerdere mensen treffen, dan ga ik op onderzoek uit naar de oorzaken. Het doel is natuurlijk om een passende oplossing te bedenken met een zo min mogelijke negatieve impact op de organisatie. Naast alle ‘problemen, ben ik er ook voor preventieve taken: zorgen dat de servers goed blijven draaien en dat alle updates tijdig worden doorgevoerd.”

Bevalt dat een beetje?
“Ja! Geen dag is hetzelfde, want elk probleem is een nieuwe ervaring. Ik ben altijd aan het onderzoeken en dus ook nieuwe dingen aan het leren. Daar geniet ik erg van. Verder heb ik geweldige collega’s om mij heen, dat maakt elke dag dan ook weer leuker.

Maar omdat het Dag Van De Systeembeheerder is… Wat is het leukste aan werken als systeembeheerder bij InWork?“InWork groeit nog enorm op het gebied van IT. Zo gaan we binnenkort ook weer een stap doen richting de cloud. Al die transities zijn heel leuk om uit te voeren. Maar het leukste maakt het toch mijn collega’s!”

En waar komt je passie voor ICT vandaan?
“Dat zou ik eerlijk gezegd niet weten. Ik ben sinds de basisschool al geïnteresseerd in ICT. ICT problemen zijn eigenlijk een soort van logische puzzels met een creatieve oplossingen, wellicht heeft dat er mee te maken.”

Heb je naast ICT nog andere hobby’s?
“Jazeker, momenteel speel ik Hades en League, volg ik de serie Stranger Things en bezoek ik graag escape rooms!”

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?
“Ik kan nog veel leren en bij InWork ben ik ook nog zeker niet uitgeleerd! Ook krijgen we soms externe partijen waar we de IT voor doen, dus de potentiële groei is oneindig: ik zou het echt niet weten wat de toekomst brengt, maar ik weet wel dat ik mij niet snel zal vervelen.”

Ben jij nieuwgierig naar meer? Bekijk hieronder onze vacatures voor Systeembeheerder en wie weet vier jij de Dag Van Systeembeheerder volgend jaar met ons!

terug naar boven