Nieuws & updates

Dag van Directeur

31 januari 2022 | 4 minuten | door lstam
Dag van Directeur

Bevlogen en altijd energiek, dat is Mirjam, Commercieel Directeur van InWork IT. Naar aanleiding van de Dag van de Directeur gingen wij met Mirjam om tafel om haar beter te leren kennen. Wij hebben haar aan de tand gevoeld aan de hand van een aantal dilemma’s. Schrijft ze bijvoorbeeld liever een bestseller of wint ze liever Olympisch Goud? Liever realistisch of optimistisch? En als ze moest kiezen: koffie of thee? Je leest het hele gesprek hier.

Een vreselijke baan, maar geweldige manager of een vreselijke manager, maar een geweldige baan?
Een vreselijk manager, maar een geweldige baan. Het is natuurlijk kiezen tussen twee kwaden, maar het is zo belangrijk dat je iets doet waar je elke dag dag plezier uithaalt. Als je iets doet wat je leuk vindt en wat bij je past, dan blink je vaak uit. En als je doet wat je leuk vindt, dan zal die vreselijke manager uiteindelijk ook vreselijke meevallen. Zeker als je voldoende autonomie hebt in je werk.

Realistisch of optimistisch?
Je hebt van allebei een beetje nodig, dus ik zou zeggen: realistisch optimisme. Je hebt optimisme nodig om perspectief te zien. Als je als leidinggevende geen perspectief biedt, krijg je niemand mee. Maar je moet natuurlijk wel realistisch blijven.

Een bestseller schrijven of Olympisch Goud winnen?
Olympisch Goud winnen. Hoe te gek is dat. Ik zou dan gaan voor een hardloop- of sprint onderdeel. Als het om realiteit gaat, dan is de kans overigens groter dat ik een besteller schrijf, haha.

Altijd 5 minuten te laat of altijd 20 minuten te vroeg?
Dan ga ik toch voor 20 minuten te vroeg. Ik heb een hekel aan te laat komen, zeker bij belangrijke afspraken. Te laat komen voelt toch altijd disrespectvol.

Luisteren of praten?
Luisteren. Mijn vader zou zeggen dat ik lieg haha. Maar het is zo veel belangrijker om te luisteren; om mensen te leren kennen, hoe ze dingen ervaren en waar ze tegenaan lopen. Door goed te luisteren kom je erachter wat echt speelt en wat er nodig is. Zelf praten en je eigen standpunt is dan zoveel minder belangrijk.

Nieuw instrument spelen of nieuwe taal spreken?
Het lijkt me wel heel gaaf om een instrument te kunnen bespelen, ik ben namelijk absoluut niet muzikaal. Ik denk dat ik dan zal gaan voor gitaar of piano. Alhoewel mijn zoontje nu Spaans leert en dit toch ook wel erg leuk is, en altijd van pas komt.

Werken in stilte of met veel reuring om je heen?
Ik hou écht van gezelligheid en heb graag mensen om mij heen. Maar als ik met een belangrijke taak bezig ben, dan heb ik liever geen geouwehoer om me heen. Dan kan ik mij prima afsluiten en goed werken in stilte. Maar de hele dag alleen in een eigen kantoor of hokje zitten, dat kan ik niet. Ik ben wel het liefst onder de mensen op de werkvloer.

Geef je liever je GPS op of je Netflix?
Dan geef ik toch liever mijn Netflix op. Ik kan niet zonder mijn GPS, dan kom ik nergens.

Compliment geven of compliment ontvangen?
Compliment geven, 100%! Voor veel mensen is een compliment geven makkelijker dan ontvangen. Dit geldt ook voor mij: ik vind het mooi om een ander te laten schitteren. Vertellen dat ze iets goeds hebben gedaan. Van een compliment ontvangen word ik toch altijd een beetje ongemakkelijk.

IJzeren vuist of fluwelen handschoen?
Dat is echt van de situatie (of persoon) afhankelijk. Soms als het echt dikke ‘bagger’ is, dan zal ik die vuist wel tevoorschijn halen. Maar als mensen hun intentie goed is en ze doen hun best, dan moet je daar rustig en voorzichtig mee omgaan. Als iemand echter kwaad wil en doet, dan moet je duidelijk zijn.

Koffie of thee?
Koffie!

Vroeg in de veren voor een ontbijt-meeting of liever een zakelijk diner?
Een zakelijk diner. Ik vind de avond veel meer charme hebben. Zakendoen werkt denk ik het best bij een diner. In de avond neem je hier veel beter de tijd voor. In de ochtend ga je gelijk op in de rush van de dag en moet je toch nog een beetje opstarten. Daarnaast hou ik gewoon van dineren.

Flexplek of vaste plek?
Flexplek. Dit is voor mij totaal geen dilemma. Een vaste plek, dat zou voor mij een dilemma zijn 😉.

dagvandedirecteur v2 1
terug naar boven