Dienstverlening

Het nieuwe inwerken

8 mei 2020 | 3 minuten | door lstam
Het nieuwe inwerken

De coronacrisis is nog steeds de topic van de dag en we kunnen er niet omheen. Bijna iedereen werkt vanuit huis waar dat mogelijk is, maar wat nou als je baan daar niet volledig toereikend voor is en je ook nog eens ingewerkt moet worden? Door onze digitale wereld zijn er gelukkig tal van mogelijkheden. Wij spraken Wesley, Tourean en Tino van Conclusion over het nieuwe (in)werken. 

Tourean is een maand geleden gestart als onsite supportmedewerker bij Conclusion. Helaas is het stukje ‘onsite’ nou net lastig in deze tijd. Daarom werkt hij twee dagen op kantoor en drie dagen thuis. In de tijd dat Tourean bij Conclusion in dienst trede, hadden we al te maken met de Coronacrisis, daarom moest Tourean voor een groot gedeelte vanuit huis ingewerkt worden.

“Gelukkig heb ik hiervoor vergelijkbare functies gehad, waardoor ik bekend ben met de taken en verantwoordelijkheden van een onsite supportmedewerker. Wel is het soms zoeken waar je precies moet zijn voor sommige kwesties. Elk bedrijf is namelijk anders ingericht. Dat was (en is) daarom een beetje zoeken. Wanneer ik vragen had kon ik Tino altijd skypen of bellen. De afstand maakt het wel iets ingewikkelder, omdat de lijntjes minder kort zijn en je hierdoor minder snel kan schakelen. Normaal als iemand naast je zit heb je gelijk een antwoord of kan hij of zij even snel met je meekijken”, aldus Tourean.

“DE BEDOELING IS DAT MIJN FOCUS VOORAL LIGT OP ONSITE SUPPORT, HELAAS DOOR DE CORONA IS DAT NIET MOGELIJK EN MOET IK MIJ EEN BEETJE AANPASSEN. DE TELEFOON OPNEMEN HOORT ER NOU EENMAAL BIJ, NU NATUURLIJK AL HELEMAAL.”

Ook volgens Wesley, Customer Care Owner bij Conclusion, moeten de medewerkers zich behoorlijk aanpassen. Hij zegt: “Het is een totaal andere aanpak en manier van communicatie dan voorheen. Waar men normaal een glimlach aan een klant kon geven, hebben ze nu contact via de telefoon en die glimlach die komt nooit aan.”

Wel geeft Wesley ook aan dat ze al enigszins gewend waren aan thuis werken. Conclusion staat voor productiviteit en wil graag meedenken met de collega’s. Daarom werkte veel collega’s ook geregeld een dag thuis, omdat er anders veel gereisd moet worden. Daarnaast leent het ene type werk zich beter dan het andere voor thuiswerken. Het klaarmaken van een werkstation is nou eenmaal niet te doen zonder fysiek contact.

“Wij zijn continu bezig met het maken van de afweging; moet dit fysiek of kan dit virtueel? Kan het virtueel, dan gaat het virtueel en andersom”, aldus Wesley.Tourean en Tino (beide onsite support) geven aan dat het al met al heel goed mogelijk is om vanuit huis te werken. Aangezien je met elkaar kunt bellen, videobellen en elkaars schermen kunt volgen. Het belangrijkste is, dat je goed met elkaar blijft communiceren en dat je durft te vragen.

Wesley voegt hieraan toe dat transparantie gewoon erg belangrijk is. Laat weten waar je tegen aan loopt, zowel privé als werk gerelateerd. We kunnen elkaar helpen en zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Heb jij ideeën over het innoveren van werkprocessen in digitale vormen of kan je hier hulp bij gebruiken?

terug naar boven