InWorkers aan het woord

InWorkers in beeld: Krijn Schagen – Projectmanager/Recruiter Techniek

21 december 2020 | 4 minuten | door lstam
InWorkers in beeld: Krijn Schagen – Projectmanager/Recruiter Techniek

Onze mensen maken InWork. Niet alleen op projecten bij opdrachtgevers, maar ook op onze kantoren in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Zwolle wordt iedere dag keihard gewerkt om de beste kwaliteit te leveren. In de huidige situatie wordt er uiteraard voornamelijk vanuit huis gewerkt – zo ook door Krijn, Recruiter/ Projectmanager bij InWork Techniek. Krijn is een echte sportieveling en is tijdens zijn vakanties dan ook altijd aan het fietsen of bergbeklimmen.

Hé Krijn! Wanneer is jouw InWork-avontuur begonnen?

‘Dat is inmiddels alweer 5,5 jaar geleden, toen stuurde Pierre (directeur InWork Techniek) mij een berichtje via LinkedIn. Ik had toen net mijn studie Sportmarketing afgerond, maar het was best lastig om een betaalde baan te vinden in de sport. Na twee gesprekken op het kantoor van InWork was ik erg enthousiast en ben ik hier begonnen als recruiter.’

Welke aansluiting vond je bij InWork?

‘Toevallig hadden anderen ook een achtergrond in sportmarketing en er heerst bij InWork een goed teamgevoel; we doen het echt met z’n allen. Voorheen organiseerde ik sportwedstrijden en zat ik in het bestuur van Studentensport Amsterdam. Hier stelde ik jaarlijks een team samen voor een grote estafetterace. Dit komt erg overeen met het werven van technici, aangezien ik daar ook mensen moest werven voor het team.’

Hoe heb je jezelf ontwikkeld binnen InWork?

‘Na 3,5 jaar recruitment was ik toe aan de volgende stap. Ik had het erg naar mijn zijn bij InWork, dus ik wilde hier niet weg. Toen de functie van projectmanager vrijkwam was de keuze dan ook snel gemaakt – naast mijn baan als recruiter was ik namelijk al bij veel projecten betrokken. Door mijn ervaring als recruiter wist ik heel goed wat er speelde, wat goed van pas kwam bij mijn nieuwe rol. Toen corona om de hoek kwam kijken liepen logischerwijs alle projecten terug. Vanaf april ben ik dan ook wat meer gaan helpen bij Techniek, en vanaf juli ben ik weer voltijd teruggegaan. Naast dat ik hier een coachende rol vervul, lever ik zelf ook input. Dit is een tijdelijke situatie, zodat ik straks na corona weer terug kan naar projectmanagement. Het is erg fijn dat InWork heeft gekeken naar een oplossing, zodat ik ondanks het teruglopen van het aantal projecten wel kon blijven werken. Daarnaast ben ik vicevoorzitter van de dit jaar opgerichte ondernemingsraad. Hierin worden de belangen van zowel de interne als externe medewerkers behartigd. Wanneer de directie grote veranderingen binnen de organisatie wil doorvoeren, worden de plannen eerst aan ons voorgelegd.’

Neem ons eens mee met jouw werkdag!

‘’s Ochtends hebben we een dagstart met het team. Normaal ben je de hele dag aan het schakelen, ook met accountmanagers. Dan hoor je continu wat er speelt bij bedrijven, wie er op zoek zijn. Dat heb je nu met thuiswerken niet. De online dagstart is goed voor het menselijke contact en zorgt ervoor dat we van elkaars werkzaamheden op de hoogte blijven. Vervolgens kijk ik of er nieuwe cv’s zijn geplaatst. Als je dit dagelijks doet kan je het goed bijhouden. In de middag ben ik vooral aan het bellen – ik heb altijd het gevoel dat dan meer mensen reageren dan wanneer je ’s ochtends belt. Ondertussen zijn we bezig met sollicitaties van mensen die echt op zoek zijn naar een nieuwe baan. We gaan dan het gesprek aan om een goed beeld van de kennis, kunde en wensen van deze persoon te krijgen. Vervolgens zorgen we ervoor dat iemand goed voorgesteld kan worden aan een opdrachtgever. Hierbij is het belangrijk dat het cv mooi in orde is. Daarnaast ben je gedurende de dag continu een schakel tussen accountmanagement, bedrijf en kandidaat.’ 

Wat vind je het allerleukste aan je baan?

‘Het allerleukste vind ik het wanneer je iemand kan helpen die het zelf niet lukt om een baan te vinden. Hele introverte mensen bijvoorbeeld, voor hen kan het lastig zijn om zelf te solliciteren. Voor het werk maakt het vaak niet uit, maar voor het proces daarvóór kan het een belemmering zijn. Het is onwijs leuk als je die mensen kan plaatsen op een plek waar ze ook echt gelukkig zijn. Die dankbaarheid, daar doe je het voor!’ 

 Enthousiast geworden over InWork?

terug naar boven