Kickstart je dag met deze fijne ochtendroutine

Of het nu komt door de switch van wintertijd naar zomertijd of omdat je gewoon geen ochtendmens bent, te weinig slaap betekent vermoeid aan je dag beginnen. En als je bioritme verstoord raakt door slaaptekortben je nog verder van huis. Een goede ochtendroutine kan helpen je dag fitter en energieker te beginnenen dat kunnen we allemaal wel goed gebruiken. Daarom wat tips voor een productievere ochtend!  

1. Stop met snoozen 
Hoe verleidelijk het misschien ook is, door te snoozen word je uiteindelijk vermoeider wakker. Als je productief aan je ochtend wil beginnen, kun je het beste gelijk uit bed springen als je wekker gaat. Is het (nog) donker in je slaapkamer? Doe een lichtje aan of de gordijnen open om het daglicht binnen te latenWat ook helpt om snoozen tegen te gaan: je wekker zo laat mogelijk zetten, zodat je simpelweg geen tijd meer hebt om te snoozenHierdoor slaap je uiteindelijk langer en dieper en begin je meer uitgerust aan je dag…win-win dus.  

2. Drink voldoende water 
Eenmaal je bed uit, drink dan gelijk 1 of 2 glazen koud water. Je verliest tijdens een nacht slaap behoorlijk wat vocht, dus het is belangrijk om je lichaam ’s ochtends te hydrateren en jvocht op peil te brengen. Het werkt verfrissend en je krijgt gelijk een wakker gevoel. Begin je ochtend rustig, maar pep deze wel een beetje op door bijvoorbeeld een plens koud water in je gezicht te gooien. Hoe langzamer je doetdes slomer je wordt. 

3. Beweeg!
Het best kan je een rondje rennen of volg een (online) sportles. Wij snappen dat dit een behoorlijke klus kan zijn in de ochtend, maar ook een paar rek- & strekoefeningen kunnen al genoeg zijn. Door zo nu en dan te sporten in de ochtend krijg je automatisch meer structuur in je dag en dit zorgt voor een betere ochtendroutine. Daarnaast maakt je lichaam tijdens het sporten een gelukshormoon aan, zodat jij de dag positiever doorkomt. Het mooie van thuiswerken is dat je geen reistijd hebt. Probeer deze tijd te gebruiken om te bewegen.  

4. Laat je telefoon links liggen.
Social Media is dodelijk voor je productiviteit. ’s Ochtend je sociale netwerken en e-mail checken is een echte no go.  In bed je telefoon checken is dus allesbehalve productief. Naar dat felle schermpje staren in de ochtend kan ervoor zorgen dat je de dag stressvoller begintdoordat je gelijk veel prikkels binnenkrijgtProbeer de eerste 15 minuten van de dag aan jezelf te besteden. Staat jouw wekker op je telefoon? Overweeg dan om een fysieke wekker aan te schaffen. Op deze manier kan je makkelijk(er) jouw telefoon vermijden in de ochtend.  

5.Zorg voor een goed ontbijt.
Wellicht een open deur, maar toch nemen veel mensen niet de tijd om in de ochtend rustig te ontbijten. Een goed ontbijt zorgt voor energie en een goede start van de dag, dit komt je productiviteit ten goede.  

 

Suus de Koning

Suus de Koning

sdekoning@inwork.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Oud Artikel

Als InWork blijven wij graag bij de tijd, hieronder kan je dan ook onze nieuwe artikelen vinden!. Onze website is vernieuwd, maar wij hebben wel onze oude artikelen overgenomen van onze vorige website.

De plaatjes en layout kunnen missen, toch lezen? Klik hier

Meer Nieuws-items

4 tips voor een betere werk-privébalans

4 tips voor een betere werk-privébalans

De balans tussen werk en privé draagt in grote mate bij aan iemands werkgeluk. Maar: de juiste balans vinden blijkt toch vaak lastig. Het goed doen op werk, werken aan onze gezondheid, sporten, een gezin en leuke dingen doen met vrienden: we willen te veel en we...

Lees meer
Stoppen met roken: de voordelen voor jou én je collega’s

Stoppen met roken: de voordelen voor jou én je collega’s

De meeste rokers willen stoppen met roken. Herkenbaar? Maar wat houdt je tegen en wat is de reden om het steeds maar weer uit te stellen? InWork wil rokers een zetje in de goede richting geven, daarom doen wij vanaf 1 oktober mee met Stoptober. Op deze manier willen...

Lees meer
Take the (team)lead!

Take the (team)lead!

Bas is inmiddels alweer bijna 10 jaar werkzaam binnen de IT. Sinds maart 2020 werkt hij voor InWork als Teamleider voor de Servicedesk van de Provincie Friesland. Wat doet hij precies, hoe ziet zijn team eruit en wat maakt zijn baan uniek? Bas neemt ons mee in zijn...

Lees meer