Werken in de IT

Meditatie in de IT: Hoe Jasper de kracht van niets doen ontdekte

22 september 2023 | 2 minuten | door Silver Apperloo
Meditatie in de IT: Hoe Jasper de kracht van niets doen ontdekte

Het leven in de IT is als een achtbaan. Upgrades hier, bugs daar, en tickets links en rechts. Maar stel je voor dat er een manier was om je hoofd koel te houden in deze chaos. Maak kennis met Jasper, onze eigen IT-goeroe, die meditatie ontdekte tussen regels code en koffiepauzes.

1. Jasper’s Eerste Ontmoeting met Meditatie

Het was een normale dinsdag en Jasper staarde naar een stukje code dat meer raadselachtig was dan waarom de printer altijd vastloopt op het moment dat je hem het meest nodig hebt. Zijn collega, Maya, zag zijn frustratie en stelde voor: “Heb je ooit geprobeerd te mediteren?” Jasper keek haar aan alsof ze zojuist had voorgesteld om de computer uit te zetten en weer aan. Maar, wanhopig als hij was, besloot hij het te proberen.

2. Debuggen voor de Geest

Jasper begon zijn meditatie-avontuur. In plaats van gefrustreerd te raken door elke onderbreking, zag hij het als een kans om te ‘debuggen’. Elke gedachte was gewoon een regel code die even de aandacht nodig had. En raad eens? Het hielp echt! Na een paar dagen voelde Jasper zich kalmer, helderder en, geloof het of niet, meer in sync met de code op zijn scherm.

3. De Grootste Openbaring

Een paar weken later, midden in een diepe meditatiesessie, had Jasper een eureka-moment over die vervelende bug. Was het de meditatie? Of gewoon een gelukkige samenloop van omstandigheden? We zullen het nooit weten. Maar één ding is zeker: Jasper zweert nu bij zijn dagelijkse dosis “zitten en ademen”.

Een half jaar geleden had ik echt nooit gedacht dat ik zou mediteren. Wat een onzin dacht ik. Maar ik merk dat het mij oprecht wat meer rust geeft tijdens de dag. – Jasper

Meditatie, of je het nu ziet als een tool, een levenshouding of gewoon een korte pauze, het is duidelijk dat er voordelen aan kleven. Bij InWork waarderen we het welzijn van onze medewerkers. Want een gelukkige IT-er is een productieve IT-er. Wil je deel uitmaken van een team dat het belang van mentale rust begrijpt? We kunnen je niet beloven dat je alle antwoorden vindt in een meditatiesessie, maar je zult zeker in goed gezelschap zijn.

terug naar boven