Werken in de IT

Omscholen tot ICT’er

24 mei 2018 | 3 minuten | door InWork Recruitment
Omscholen tot ICT’er
img 20180502 105459 2 002

Na zijn studie Commerciële Economie zette Stephen met een flinke dosis enthousiasme zijn eerste stappen richting de arbeidsmarkt. Echter kwam hij snel tot de conclusie dat een baan vinden in zijn studierichting nog niet zo makkelijk was. Wat nu? Gelukkig stond Stephen geregistreerd als werkzoekende bij Gemeente Utrecht. Zij gooide na enige tijd een balletje op of InWork wellicht iets voor hem kon zijn.

“InWork, een werkgever in de IT? Door mijn achtergrond zag ik mijzelf in eerste instantie een hele andere kant op gaan, altijd gedacht dat ik bij een bank, of iets soortgelijks, aan de slag zou gaan. Wel had ik eerder bijbaantjes gehad bij op de helpdesk van een telefoonprovider en voor een bank op de servicedesk voor internetbankieren. Eigenlijk ook IT- gerelateerde baantjes, maar hier had ik nooit zo bij stil gestaan. Toen de recruiter bij InWork dit aangaf, viel alles eigenlijk een beetje op zijn plek. Wellicht dat ik toch meer van IT weet, dan ik eigenlijk denk…”

IT IS OVERAL!

“Onbewust ben ik dus altijd met IT bezig geweest. IT is overal en is met veel dingen verweven. Daarnaast is het heel erg breed en is er van alles in te doen. De recruiter met wie ik een gesprek had, had ook een hele andere achtergrond, volgens mij kwam zij vanuit de zorg. Hierdoor voelde zij mij goed aan en had ik gelijk bewijs dat je niet perse het ‘juiste’ papiertje op zak hoeft te hebben.”

STOOMCURSUS TOT IT’ER

“Het voelde fijn dat ik de mogelijkheid kreeg om van verschillende dingen binnen deze, voor mij toch wat nieuwe branche, te proeven. Dit gaf wel een veilig gevoel en daarnaast merkte ik dat er goed naar mij werd gekeken als persoon. Uiteindelijk begon ik met een sneltreincursus tot IT’er in het opleidingscentrum van InWork. De basisbeginselen van IT kreeg ik tijdens een bootcamp en ik begon gelijk met mijn ITIL certificaat.”AAN DE SLAG

“Ondertussen ben ik op het Shared Service Center van InWork aan mijn 2e project bezig. Het leuke aan deze plek is dat er zoveel mensen werken met verschillende achtergrond. Dit zorgt voor dynamiek en een leuke synergie.
Momenteel werk ik als support agent  voor Louwman, een bekende autodealer. Ik ben net een aantal weken bezig, dus ik moet nog even mijn draai vinden. Dat kost tijd en investering, zowel vanuit mijzelf als vanuit InWork. Gelukkig merk ik dat InWork ook graag die investering in mij wil doen en dat ze ook echt potentie in mij zien. Niet voor niks kreeg ik natuurlijk de kans om als ‘non-IT’er’ aan de slag te gaan bij een IT werkgever.”

“Er wordt gekeken naar wat ik kan en naar wie ik ben als persoon. Wellicht openen er hierdoor weer nieuwe deuren bij InWork, maar voor nu eerst de reilen en zeilen van de servicedesk onder de knie krijgen!”

Stephen, Support Agent bij InWork

Sinds 2017 werkt InWork nauw samen met het UWV en Gemeente Utrecht. Zij sturen ons profielen door van werkzoekende. Door een goede samenwerking en juiste afstemming wordt het steeds makkelijker de geschikte kandidaten te vinden. Tot nu toe hebben wij al 13 trainees mogen verwelkomen vanuit het UWV/Gemeente Utrecht. 

terug naar boven