Hoe presenteer jij jezelf op social media?

Dat een mooi en kloppend cv belangrijk is wanneer je gaat solliciteren is je vast bekend. Maar hiernaast kan het zomaar zo zijn dat een recruiter de naam van een sollicitant googelt wanneer er een sollicitatie binnenkomt. Zo wordt er al een eerste indruk van jou gevormd, nog vóórdat je een persoonlijk gesprek hebt gehad. Hoe je ervoor zorgt dat je ook op internet representatief bent? Wij geven je alvast 5 tips.  
 

1. Google jezelf 
Wat komt er allemaal naar boven als je jouw eigen naam intypt op Google? Zoek jezelf eens op en vergeet ook niet te kijken welke afbeeldingen er tevoorschijn komen. Verplaats je even in een recruiter: dragen de zoekresultaten op positieve wijze bij aan jouw imago als serieuze sollicitant? Zo niet, dan is er nog wel wat werk aan de winkel. 
 
2. Scherm je Facebookprofiel af  
Je Facebookprofiel kun je heel eenvoudig afschermen voor onbekenden via de privacyinstellingen. Bedenk wel dat jouw profielfoto altijd zichtbaar is, ook voor mensen waar je niet mee bevriend bent op Facebook. Het is dan ook verstandig om hier rekening mee te houden en voor een representatieve foto te kiezen.   
 
3. Zorg dat je LinkedInpagina up-to-date is  
Een actueel en overzichtelijk profiel op LinkedIn is heel belangrijk. Ook hier is een nette, professionele foto het eerste dat bij bezoekers in het oog springt. Zorg verder dat al jouw opleidingen op chronologische volgorde vermeld staan en dat je werkervaring helemaal is bijgewerkt.  

4. Werp een kritische blik op je Instagramprofiel  
Op Instagram heb je de mogelijkheid om je profiel geheel af te schermen. Dit kan handig zijn. Maar geven de foto’s juist een goed beeld van wie jij bent als persoon, en kan dit een positieve invloed hebben op jouw sollicitatie? Laat dan je profiel op ‘openbaar’ staan en gebruik het als jouw (online) visitekaartje!  
 
5. Let op je taalgebruik 
Bij comments en captions op social media wordt er vaak gebruikgemaakt van afkortingen als ‘ff’ voor ‘even’ en ‘vnv’ voor ‘vanavond’. Als je aan het solliciteren bent, is het een goed idee om te kijken hoe het staat met jouw taalgebruik in openbare posts. Afkortingen, straattaal en slordigheden kunnen een potentiële nieuwe werkgever wellicht een verkeerde indruk geven. Houd dit ook in het achterhoofd wanneer je met een recruiter communiceert via een chatprogramma als WhatsApp.  Wel zo netjes!  

Cathalijne

Cathalijne

cgroen@inwork.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Oud Artikel

Als InWork blijven wij graag bij de tijd, hieronder kan je dan ook onze nieuwe artikelen vinden!. Onze website is vernieuwd, maar wij hebben wel onze oude artikelen overgenomen van onze vorige website.

De plaatjes en layout kunnen missen, toch lezen? Klik hier

Meer Nieuws-items

Van bedrijfsadministratie naar werkstroombeheer

Van bedrijfsadministratie naar werkstroombeheer

Esther is sinds juni 2019 in dienst bij InWork Techniek en werkt als Werkstroombeheerder voor Liander. Met een mbo-opleiding Bedrijfsadministratie op zak lag een technische carrière niet echt voor de hand. Toch is Esther 20 jaar geleden via haar BBL-plek de techniek...

Lees meer
Boost je zelfvertrouwen op de werkvloer

Boost je zelfvertrouwen op de werkvloer

Wist jij dat zelfvertrouwen op de werkvloer bijdraagt aan jouw (werk)geluk? Een gezonde dosis zelfvertrouwen werkt namelijk positief door in je werk. Want als je gelooft in je eigen kunnen, toon je initiatief en pak je nieuwe dingen makkelijker op. Dit geeft een goed...

Lees meer
Wat je kunt leren van gamen? Kevin legt het uit!

Wat je kunt leren van gamen? Kevin legt het uit!

Het is een echte trend aan het worden: het benoemen van je game-ervaring op je cv. Omdat dit laat zien dat je resultaatgericht, sociaal vaardig en creatief bent, bijvoorbeeld. Nu waren wij heel benieuwd hoe onze eigen gamende InWorkers hier tegenaan kijken; welke...

Lees meer