Werken in de Techniek

Carrière maken als Projectmanager Elektra

15 april 2021 | 3 minuten | door lstam
Carrière maken als Projectmanager Elektra

Na een dagje surfen voerde Sjoerd vanuit zijn hostel in Portugal het eerste sollicitatiegesprek met InWork. En dat bleek een schot in de roos; nog geen week later begon hij aan zijn nieuwe baan als Projectmanager Elektra bij Liander. Wij spraken Sjoerd over zijn eerste maanden bij InWork & Liander.

Sjoerd in een notendop:

‘Ik ben Sjoerd, 28 jaar en ik woon in Amsterdam met 2 vrienden. Ik heb mijn Bachelor Technische Bedrijfskunde en Master Innovatie Wetenschappen op zak. Ik doe aan voetbal, wielrennen en surfen. En ik ben nu ongeveer 5 maanden werkzaam als Projectmanager Elektra bij Liander, via InWork.’

Hoe ben je in contact gekomen met InWork?

‘Toen ik na mijn master lekker een paar weekjes ging surfen in Portugal werd ik benaderd door Sam, Recruiter bij InWork. Hij vertelde over de functie bij Liander en ik was zeker geïnteresseerd, dus ik heb mijn eerste gesprek vanuit een hostel in Portugal gevoerd. Dit was een positief gesprek en toen ging het snel, héél snel: de donderdag daarna stond ik op Schiphol, vrijdag ging ik op 2e gesprek en maandag ben ik gestart bij InWork.’

Wow, dat is een aardig tempo inderdaad!

‘Zeker! En eigenlijk had ik net een andere baan gevonden. Maar ja, daar kwam InWork opeens om de hoek kijken met een interessant voorstel voor Liander. De rest is geschiedenis.’

Hoe zou je InWork omschrijven?

‘Snel dus, haha. Er wordt zeker snel geschakeld en dat heeft voor mij dus helemaal goed uitgepakt. Verder zijn het fijne mensen om mee samen te werken en ik heb echt het gevoel dat er met me wordt meegedacht.’

En nu werk je dus als Projectmanager bij Liander, vertel!

‘Ja, ik ben Projectmanager Elektra in Amsterdam-Noord. In Amsterdam-Noord schieten de nieuwbouw-torens uit de grond, bij deze projecten ben ik veelal betrokken. Eigenlijk komen ontwikkelaars het eerst bij mij in de lucht: wat is er allemaal nodig? Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen of laadpalen. Ik maak een plan van wat ze precies willen en hoeveel capaciteit daarvoor nodig is. Vaak is dit al 1,5 jaar voordat zo’n project daadwerkelijk begint. Ik ben de eerste contactpersoon en daarna neemt de Engineer het over.‘

Werk je dan ook intensief samen met de engineer(s)?

‘Absoluut; met de engineers heb ik het meeste contact. De engineers voeren de projecten uit waar ik Projectmanager van ben, wij werken dus nauw samen. Het totale team bestaat uit zo’n 20 personen, bestaande uit uitvoerders, engineers en projectmanagers. Wekelijks hebben we overleg met het volledige team.’

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

‘Oeh, ik moet eerlijk zeggen: ik weet zelden hoe mijn dag gaat verlopen. Ik heb regelmatig vergaderingen met gemeenten, afspraken met ontwikkelaars, maar ook veel spoedjes en ad hoc-klussen tussendoor.’

Hoe zou jij je eerste maanden als Projectmanager bij Liander omschrijven?

‘Nou, ik heb ieder geval een bak aan nieuwe informatie en kennis opgedaan. Het was even inkomen in het begin, zeker door corona en omdat er veel op afstand moest; dit werkt als je nieuw bent toch soms wat vertragend. Maar je leert hierdoor ook weer heel veel, want je bent genoodzaakt veel zelf uit te zoeken. Als je van techniek houdt dan is Liander een zeer interessante werkgever waar je een boel kunt leren.’

Wat doe je over een paar jaar?

‘Dan ben ik nog steeds Projectmanager, ik vind mijn baan namelijk onwijs leuk. Alleen dan ben ik een expert binnen mijn vakgebied en wil ik alle kennis die je hiervoor nodig hebt in huis hebben!’

terug naar boven