Dienstverlening

Detacheren iets voor jou? Wij denken van wel en geven je vijf goede redenen waarom

9 februari 2021 | 3 minuten | door lstam
Detacheren iets voor jou? Wij denken van wel en geven je vijf goede redenen waarom

Ben je toe aan een volgende stap in je carrière, wil je ervaring opdoen bij meerdere werkgevers of ben je benieuwd welke werkomgeving het beste bij je past? Dan biedt detachering jou de flexibiliteit die je zoekt mét de zekerheid die je nodig hebt. Detachering houdt in dat jij als werknemer wordt uitgeleend aan een derde partij, meestal de opdrachtgever. Voor jou als gedetacheerde biedt dat heel wat voordelen. Welke dat zijn? Wij noemen er alvast vijf.

1. Detachering betekent: meer vrijheid

Stel, je hebt een vaste baan en je wil een iets andere draai aan je carrière geven. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde, want switchen van baan doe je niet zomaar. Terwijl je als gedetacheerde vaak vrij makkelijk ervaring kunt opdoen binnen een andere branche of project. Ook het volgen van een cursus of het behalen van een certificaat gaat via een detacheerder meestal net wat soepeler. InWork biedt naast diverse opleidingsmogelijkheden ook een ruim scholingsbudget. Maak je wens dus bespreekbaar; er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

2. Detachering betekent: veel afwisseling

Als gedetacheerde krijg jij de kans om bij veel verschillende bedrijven aan de slag te gaan. Op deze manier krijg je automatisch met veel verschillende (bedrijfs)culturen te maken. En doordat je met veel verschillende professionals in aanraking komt, bouw je bovendien razendsnel aan je netwerk. Altijd handig voor in de toekomst! Vanuit InWork dragen we hier actief aan bij door diverse netwerkmogelijkheden te faciliteren waaronder bijeenkomsten met vakgenoten, interactieve kennissessies en (online) netwerkborrels.

3. Detachering betekent: meer zekerheid

We noemden het al even: detachering biedt jou als gedetacheerde de flexibiliteit die je zoekt met de zekerheid die je nodig hebt. Dat zit zo: als je gedetacheerd wordt, dan is de detacheringsorganisatie jouw werkgever. Van hen krijg je dus een contract en zij betalen ook je salaris. De detacheerder leent jou vervolgens voor een bepaalde periode uit aan een opdrachtgever. Deze periode is contractueel vastgelegd en er zit ook een opzegtermijn aan vast. Dus ook al stopt een project vóór de contractuele einddatum, als gedetacheerde ben jij verzekerd van een vast inkomen.

4. Detachering betekent: persoonlijke begeleiding

Op welke sport van de carrièreladder je je ook bevindt, detachering is altijd een optie. Dus heb je net je opleiding afgerond en weet je nog niet welke baan of welk traineeship je moet kiezen? Of heb je al flink wat meters gemaakt in je werkende leven en betreed je voor het eerst sinds lange tijd de arbeidsmarkt? Samen met de contactpersoon van de detacheringsorganisatie neem jij je carrière, wensen en ambities onder de loep. Bij InWork weten we wat er speelt in de arbeidsmarkt, en we leren onze professionals graag goed kennen. Samen met jou stellen we vervolgens een persoonlijk carrièreplan met ontwikkeldoelen op waarbij we ook kijken naar wat daarvoor nodig is qua coaching, training en begeleiding.

5. Detachering betekent: vergroting van je netwerk

Veel grote internationale bedrijven werken samen met detacheerders, waardoor het lastig is om er op eigen houtje binnen te komen. Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen wij bij InWork voor jou deuren openen die anders waarschijnlijk gesloten zouden blijven. Daarnaast komt het regelmatig voor dat wij jou een vacature kunnen voorleggen nog voordat deze op onze website gepubliceerd wordt. Ja, het netwerk van InWork heeft zo zijn voordelen!

terug naar boven