Haal meer uit je vakantiegeld!

Ook al komen er inmiddels steeds meer opties om een vakantie naar een zonnig eiland te boeken, voor veel mensen is de staycation ook dit jaar een serieuze optie. Daarnaast is er tijdens corona een recordhoeveelheid spaargeld ontstaan. Dus wat zullen we eens doen met ons vakantiegeld na al dat harde werken en binnenzitten tijdens de lockdownsPrima natuurlijk om er het beste van te maken aan de Costa Balcona, in Tuinesië of op ’t Ailand. Of we op deze manier ook het maximale uit ons vakantiegeld halen? Wij verdiepten ons in de mogelijkheden; doe er je (vakantie)voordeel mee!  

Geef je vakantiegeld uit aan dagjes weg

Als dagjestoerist op pad in eigen land is helemaal hot and happening. En terecht, want het is toch zonde om al die makkelijk bereikbare highlights voor lief te nemen? Neem deze zomervakantie eens de tijd om Nederland te (her)ontdekken. Download een wandel-app en plan een mooie route in. Of word gids in eigen stad en leid zelf andere mensen rond (tijdens een speurtocht). Gewoon, omdat het weer eens wat anders is of gewoon om de Nederlandse economie te sponsoren. 

Deel je vakantiegeld met een goed doel

Anderen laten meedelen die het minder breed hebben kan altijd, net als het ondersteunen van een goed doel door middel van een financiële injectie. Overweeg je om dit te doen met een deel van je vakantiegeld? Dan kun je iemand uit je eigen omgeving cash geven, maar je kunt het ook breder trekken. Door middel van een donatie aan de Voedselbank of een stichting voor dieren in nood, bijvoorbeeld. Extra voordeel hierbij is dat het ‘geven’ jou als gever een goed gevoel geeft.   

Besteed je vakantiegeld aan een upgrade

Ga je voor een zomervakantie in eigen land, haal de zon dan ook echt in huis. Toe aan Ibiza-vibes in je achtertuin of de sfeer van Sziget op je balkon? Maak er werk van. Of ga aan de slag met uitgestelde klussen, ruim je kasten op en geef spullen die je niet gebruikt weg. Beter nog: maak er een side hustle van via tweedehands sites en creëer zo extra spending money. Zie je jezelf al zitten, drankje bij de hand, genietend van je home-make-over? Instant vakantiegevoel gegarandeerd! 

Beleg je vakantiegeld en ga voor groot

Investeren met je vakantiegeld is een goed idee, als je tenminste analytisch bent ingesteld en de trends in de financiële markt volgt. Laat je dus adviseren door iemand die verstand heeft van beleggingsportefeuilles, ether-koersen of crypto-currency. Want ook je vakantiegeld kun je maar één keer uitgeven. Benieuwd wat jouw belegde vakantiegeld je in de toekomst kan opleveren? Hiervoor zijn er online diverse tools te vinden.  

Bewaar je vakantiegeld voor een later moment

De spaarmentaliteit is er bij veel mensen met de paplepel ingegoten. En laten we wel zijn, het ís natuurlijk ook heel verstandig om wat achter de hand te hebben voor als je espresso-apparaat ineens stukgaat of je e-bike wordt gestolen. Daarnaast is het ook een idee om je vakantiegeld te investeren in je carrière. Dus zijn er skills die je wil aanscherpen of mis je nog een certificaat? Vroeg of laat betaalt dit zich terug. Kun je tegen die tijd dan weer een vakantie van boeken.  

Of je nu voor één van deze opties kiest of voor een combinatie, wat ons betreft is jouw summer break pas geslaagd als jij daarna weer energiek aan de slag gaat. Ofwel: van vakantiegeluk naar Duurzaam WerkgelukHappy summer holiday! 

Deborah

Deborah

dpluijmaekers@inwork.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Oud Artikel

Als InWork blijven wij graag bij de tijd, hieronder kan je dan ook onze nieuwe artikelen vinden!. Onze website is vernieuwd, maar wij hebben wel onze oude artikelen overgenomen van onze vorige website.

De plaatjes en layout kunnen missen, toch lezen? Klik hier

Meer Nieuws-items

Game Your Future

Bij InWork maken wij elke dag werk van de carrières van onze medewerkers. Zo begeleiden wij (jong) talent met veel plezier en passie naar een mooie toekomst in de IT of de Techniek. Is jouw carrière klaar voor de toekomst? Door zelf de koers te bepalen werk je gericht...

Lees meer
Werk maken van werktevredenheid, zo doe je dat!

Werk maken van werktevredenheid, zo doe je dat!

Hoewel de begrippen ‘werkgeluk’ en ‘werktevredenheid’ nogal eens door elkaar worden gebruikt, is dat niet helemaal terecht. Want waar werktevredenheid beïnvloed kan worden door externe factoren, gaat het bij werkgeluk vooral om de vervulling van intrinsieke behoeften....

Lees meer
De grootste verschillen tussen detacheren en uitzenden

De grootste verschillen tussen detacheren en uitzenden

Binnen de arbeidsbemiddeling worden de begrippen 'detacheren' en 'uitzenden' nogal eens met elkaar verward. Dat is niet zo gek, want deze twee vormen van bemiddeling hebben weldegelijk raakvlakken met elkaar. Toch verschillende ze ook op een aantal cruciale punten....

Lees meer