Sollicitatietips

Hoe scoor je punten bij onze recruiters?

3 maart 2017 | 3 minuten | door InWork Recruitment
Hoe scoor je punten bij onze recruiters?

Als Teamcoördinator Recruitment bij InWork is Sabine Stalling samen met haar team verantwoordelijk voor de werving en selectie van Professionals. Hierdoor voert zij dagelijks verschillende selectie- en sollicitatiegesprekken. In deze blog geeft ze een aantal tips. Wat is voor haar belangrijk tijdens de sollicitatieprocedure en waarmee scoor je punten bij Sabine?

WAAR LET JE OP BIJ EEN CV?

Het eerste is natuurlijk diploma’s, certificaten en de relevante werkervaring en/of stages. Daarnaast kijk ik ook altijd naar ‘gaten’ in een cv. Hoe komt het dat iemand een tijd heeft stil gestaan? Heb je een tijdje iets anders gedaan, bijvoorbeeld een (lange) reis gemaakt, vermeld dit dan ook altijd in je cv.

WAAR LET JE OP TIJDENS EEN GESPREK?

De eerste indruk is heel belangrijk en hoe iemand zichzelf presenteert. Verder is het belangrijk dat kandidaten duidelijk kunnen omschrijven wat zij willen en uiteraard dat zij hebben gedaan. Daarnaast moeten ze zichzelf goed kunnen onderbouwen.

WAT VIND JE EEN BELANGRIJKE EIGENSCHAP BIJ EEN KANDIDAAT?

Ambitie! Voor ons is het significant dat kandidaten laten merken dat ze verder willen komen, de lat hoog leggen en weten wat ze willen. Helaas komen er geregeld kandidaten voorbij die ‘gewoon werk’ zoeken. Dat je niet weet waar je over 10 jaar staat is logisch, zeker als Young Professionals of starter op de arbeidsmarkt. Wel vind ik het belangrijk dat onze kandidaten weten wat ze nu willen en hier hard voor willen werken en gedreven zijn.

WAT IS VOOR JOUW EEN ABSOLUTE NO GO?

De grootste afknapper voor mij is als kandidaten hun telefoon aan hebben staan tijdens een sollicitatiegesprek. Wat een blunder als de telefoon afgaat of dat er steeds WhatsApp berichten binnenkomen. Dit komt voor mij ongeïnteresseerd en niet goed voorbereid over.

EN WAARMEE SCOOR JE JUIST PUNTEN?

Een grote plus vind ik het als kandidaten zich goed hebben ingelezen in het bedrijf, maar ook in de markt; wat zijn verschillende carrièrepaden die ze kunnen bewandelen en wat zijn de mogelijkheden. Als kandidaten dit hebben gedaan scoren ze absoluut punten. Hieruit blijkt dat ze zich goed hebben voorbereid en hierdoor krijgt de recruiter een duidelijker beeld van wat de mogelijkheden zijn voor iemand.

JOUW BESTE SOLLICITATIETIP VOOR KANDIDATEN?

Zorg dat je jouw cv kent en dat het klopt. Het komt nog vaak voor dat cv’s niet kloppen, dit vertraagt het gesprek. Zorg dat het up-to-date is, dat voorkomt een hoop (onnodige) vragen. Daarnaast is het handig om het gesprek van tevoren thuis te oefenen. Google bijvoorbeeld vragen die je kan verwachten bij een sollicitatiegesprek en zorg dat je hier een duidelijk antwoord op hebt.

Meer tips over solliciteren:

Sollicitatietips 3.0
CV voorbeeld nodig?

terug naar boven