Field Management: extra toegevoegde waarde

Als het gaat over arbeidsbemiddeling in het algemeen en detachering in het bijzonder, dan is het vervullen van een vacature vaak het eerste waaraan wordt gedacht. En dat is logisch, want het succesvol matchen van een professional aan een opdrachtgever of project is onderdeel van de core business van een detacheringsorganisatie. Bij InWork kijken we verder. Want voor ons betekent een succesvolle match het startpunt voor een duurzame samenwerking: een partnership waarin Field Management een belangrijke rol speelt. 

Field Management: onze ogen en oren in het veld 
Binnen het IT-werkveld zien we dat de digitale transformatie ertoe heeft geleid dat bepaalde afdelingen dezelfde workload verwerken met minder mensen. Deze professionals leveren een waardevolle bijdrage aan kritische bedrijfsprocessen en streven daarnaast naar een optimale customer experience. Onze Field Managers zorgen ervoor dat onze IT-professionals de begeleiding krijgen die zij nodig hebben om hun kennis en vaardigheden up-to-date te houden. 

Continuïteit op de afdeling dankzij Field Management 
Kiest u voor Field Management van InWork, dan kunt u rekenen op een efficiënt team. Dankzij onze jarenlange ervaring in de arbeidsbemiddeling kunnen wij op een constructieve manier omgaan met elke vorm van teamdynamiek. Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat teamleden beter presteren en meer duurzaam werkgeluk ervaren als er een bepaalde continuïteit gewaarborgd kan worden. Onze inzichten om deze continuïteit te bereiken delen wij natuurlijk graag met u. 

Field Management betekent ook talentmanagement 
Een professional die gedetacheerd wordt bij verschillende opdrachtgevers, kan dezelfde wensen en ambities hebben als iemand met een vaste aanstelling bij een corporate. Dus zorgen onze Field Managers ervoor dat ze op de hoogte zijn van wat er speelt bij de professionals in het veld en fungeren ze als eerste aanspreekpunt en sparringpartner. Verder denken ze mee over de ontwikkelmogelijkheden van de specialisten. Een mooie win-win, want medewerkers die hun talenten kunnen ontplooien, zijn vaker loyaal en kunnen meer en langer waarde toevoegen aan uw organisatie. 

De helikopterview van onze Field Managers 
Field Management via InWork betekent voor u als opdrachtgever een grote mate van ontzorging wat betreft operationele HR-taken. Hierbij kunt u denken aan zowel in-, door- als uitstroom van medewerkers. Ook het opzetten van ontwikkel- en coachingstrajecten en het voeren van verzuim- en evaluatiegesprekken behoort tot het takenpakket van onze Field Managers. En uiteraard is onze Field Manager ook voor u het eerste aanspreekpunt en uw strategische sparringpartner. Van alle markten thuis dus! 

Field Management: onmisbaar in een duurzaam partnership 
Al onze Field Managers zijn uniek, maar ze beschikken wel over een aantal gemeenschappelijke skills. Zo kunnen ze uitstekend luisteren en weten ze altijd de achterliggende behoefte van medewerkers en opdrachtgevers naar boven te halen. Daarnaast zijn ze in staat om met een commerciële blik naar deze wensen te kijken en de vertaalslag te maken naar kansen waarop ze kunnen inspelen. Het mooiste aan hun vak vinden ze dan ook het menselijke aspect en het in gesprek blijven met elkaar. Vandaar dat zij ook graag met u meedenken over de langetermijndoelen van uw bedrijf. 

Benieuwd wat InWork voor uw organisatie kan betekenen? Neem vandaag nog contact op! 

Deborah

Deborah

dpluijmaekers@inwork.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Oud Artikel

Als InWork blijven wij graag bij de tijd, hieronder kan je dan ook onze nieuwe artikelen vinden!. Onze website is vernieuwd, maar wij hebben wel onze oude artikelen overgenomen van onze vorige website.

De plaatjes en layout kunnen missen, toch lezen? Klik hier

Meer Nieuws-items

Het belang van werksucces: altijd iets te vieren

Het belang van werksucces: altijd iets te vieren

Slaan we de Van Dale erop na, dan zien we dat het begrip ‘succes’ wordt omschreven als 'goede afloop, uitkomst of uitslag' en 'iets dat goed afloopt'. Dat zou dus betekenen dat je pas van werksucces kunt spreken als er een vooraf bepaald resultaat is behaald. En dat...

Lees meer
Hybride werken: zo maken we er een succes van!

Hybride werken: zo maken we er een succes van!

Hoe we de lockdowns en het vele thuiswerken ook hebben ervaren, het ziet ernaar uit dat het verplichte karakter ervan binnenkort verleden tijd is. En waar het voor de een opluchting is om weer samen op kantoor te kunnen zijn, ziet een ander z’n productiviteit...

Lees meer