Hoe complimenten bijdragen aan werkgeluk

Een welgemeend compliment kan altijd, maar op Nationale Complimentendag besteden wij er graag wat extra aandacht aan. En dat is niet zomaar, want een compliment kost geen cent terwijl het effect ervan onbetaalbaar is. Als je er tenminste op de juiste manier werk van maakt. Benieuwd hoe je dit toepast op de werkvloer? De volgende vijf tips zijn wat ons betreft wel een complimentje waard; happy complimenting!

1. Zorg ervoor dat je compliment oprecht is 
Iets aardigs tegen je collega zeggen omdat je eigenlijk een verzoek hebt is in onze ogen geen voorbeeld van een oprecht compliment. Sterker nog, dit zouden wij eerder als vleierij of slijmerij bestempelen. Een écht compliment zorgt voor een egoboost bij de ontvanger, zonder dat je daar iets voor terugverwacht. Daarnaast draagt het geven van een oprecht compliment ook nog eens bij aan de samenwerking en een goede werkrelatie.  

2. Laat je compliment op zichzelf staan
Feedback of kritiek verpakken in een compliment ‘omdat het dan makkelijker is om je punt te maken’ is misschien begrijpelijk, maar niet handig. Op het moment dat de feedback aan bod komt, is jouw collega het compliment alweer vergeten en loop je het risico dat jouw complimentje een volgende keer niet serieus wordt genomen. Dus is het je bedoeling om een compliment te geven dat voor je collega aanvoelt als een cadeautje? Houd het dan ook echt bij het compliment.  

3. Maak je compliment zo concreet mogelijk 
Alles wat je aandacht geeft, groeit. Een mooi bijkomend effect van een compliment is dus dat dit een stimulans is voor de ontvanger. Tenminste, als jouw compliment concreet genoeg is. Uitspraken als ‘Goed zo!’ worden door de meeste mensen namelijk gezien als schouderklopjes waar ze niet zoveel mee kunnen. Hoe concreter hoe beter, dus laat jouw collega niet alleen weten wat je zo goed vond, maar ook welk positief effect dat op jou heeft gehad. Op deze manier voelt je collega zich niet alleen gezien, maar ook gewaardeerd. 

4. Stem je compliment af op de ontvanger 
Ieder mens heeft behoefte aan waardering, maar niet iedereen staat graag in het middelpunt van de belangstelling. De een hoort liever een-op-een wat er goed is gegaan, een ander wordt maar wat graag in de spotlights gezet. Dan zijn er ook nog collega’s die gaan blozen van een compliment of het wegwuiven. Zonde, en niet nodig als jij ervoor zorgt dat de manier waarop jij je compliment geeft, past bij de persoonlijkheid van de ontvanger. 

5. Raak gewend aan het geven van een compliment 
Het geven van een welgemeend compliment is een kleine moeite met vaak een groots effect. Bij de ontvanger brengt een compliment namelijk gevoelens van trots en blijdschap teweeg. Die positiviteit straalt dan weer op jou af. Wat dat betreft werkt het geven van een complimentje eigenlijk net als een boemerang: wie zaait, zal oogsten! 

Deborah

Deborah

dpluijmaekers@inwork.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Oud Artikel

Als InWork blijven wij graag bij de tijd, hieronder kan je dan ook onze nieuwe artikelen vinden!. Onze website is vernieuwd, maar wij hebben wel onze oude artikelen overgenomen van onze vorige website.

De plaatjes en layout kunnen missen, toch lezen? Klik hier

Meer Nieuws-items

Het belang van werksucces: altijd iets te vieren

Het belang van werksucces: altijd iets te vieren

Slaan we de Van Dale erop na, dan zien we dat het begrip ‘succes’ wordt omschreven als 'goede afloop, uitkomst of uitslag' en 'iets dat goed afloopt'. Dat zou dus betekenen dat je pas van werksucces kunt spreken als er een vooraf bepaald resultaat is behaald. En dat...

Lees meer
Hybride werken: zo maken we er een succes van!

Hybride werken: zo maken we er een succes van!

Hoe we de lockdowns en het vele thuiswerken ook hebben ervaren, het ziet ernaar uit dat het verplichte karakter ervan binnenkort verleden tijd is. En waar het voor de een opluchting is om weer samen op kantoor te kunnen zijn, ziet een ander z’n productiviteit...

Lees meer