Werkgeluk

Zo haal jij meer plezier uit je werk

20 mei 2021 | 3 minuten | door lstam
Zo haal jij meer plezier uit je werk

Plezier hebben in en op je werk is belangrijk. Een groot deel van onze week brengen wij immers door op de (online) werkvloer. Een werkgever kan bijdragen aan jouw werkplezier, maar ook jijzelf kunt actie ondernemen. Als jij je werk met plezier doet, zorgt dit voor energie en ben je productiever. Daarnaast draagt het bij aan de werksfeer als jij en je collega’s met plezier naar het werk gaan. Hoe je jouw werkplezier kunt vergroten? Met behulp van deze vier punten haal jij nóg meer plezier uit je werk.

Geef complimenten!

Een compliment kost geen cent terwijl het effect ervan onbetaalbaar is en bijdraagt aan het werkplezier van jou en je collega’s. Het geven van een welgemeend compliment is een kleine moeite met vaak een groots effect. Bij de ontvanger brengt een compliment namelijk gevoelens van trots en blijdschap teweeg. Die positiviteit straalt dan weer op jou af.

Help een handje

Heeft jouw collega een (grote) klus voor de boeg en vind jij dit ook interessant en leuk om aan bij te dragen? Bied je hulp aan. Op deze manier kun je samen werken aan een project waar jij ondertussen ook nog eens veel energie van krijgt. De werkdruk van je collega vermindert en jij doet iets wat je leuk vindt. Win-win dus! Vraag daarnaast ook zelf eens op hulp. Als je samen aan een project werkt en het zo tot een succes brengt, draagt dit bij aan het werkplezier van jou én je collega’s.

Ontspan tijdens werk

Neem pauzes! Ga een potje pingpongen, haal een koffietje en maak een praatje met je collega(‘s). Op deze manier ontspan je tussen het werk door en dit zorgt ervoor dat jij daarna weer met meer plezier aan het werk gaat. Daarnaast zorgt een ontspannen brein vaak weer voor creatieve ideeën en oplossingen. Na een korte break kun jij dus weer met nieuwe energie aan de slag. Loop je vast in je werk? Neem dan zeker even afstand door middel van een pauze. Zo zorg je ervoor dat je niet onnodig energie verspilt en de dag toch met een plezierig gevoel afsluit.

Werk aan jouw persoonlijke groeiwensen

Heb jij iets wat je graag wil op werkgebied en wat bijdraagt aan jouw werkplezier? Een leuk project waar je graag aan meewerkt, een opleiding waar je interesse in hebt, of wil je graag een (extra) dag thuiswerken? Kaart het aan bij je leidinggevende. Als jij kunt werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling en groei zorgt dit ervoor dat jij het beste uit jezelf kunt (blijven) halen. Op deze manier haal jij (persoonlijke) successen die zorgen voor een hoop positieve energie. En: niet geschoten is altijd mis. Soms zijn het slechts kleine aanpassingen die een enorme invloed kunnen hebben op de hoeveelheid werkplezier die jij ervaart.

terug naar boven