Cloud Engineer

 Als Cloud Engineer ben je gespecialiseerd in cloud omgevingen zoals Amazon Web Services, Google Cloud of Microsoft Azure. Als Cloud Engineer houd je je vooral bezig met het ontwerpen, bouwen, beheren en verbeteren van cloud omgevingen. Je ben op de hoogte van de nieuwste technieken en concepten en helpt daarmee organisatie(s) bij de transitie naar de cloud. Een Cloud Engineer helpt voornamelijk bij het uitrollen van diverse platformen en het verder uitbreiden hiervan. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheer, de ondersteuning en de optimalisatie.

De definitie volgens Microsoft: “Eenvoudig gezegd is cloud computing het leveren van computingservices (inclusief servers, opslag, databases, netwerkfuncties, software, analysefuncties en intelligentie) via internet (‘de cloud’) waarmee u een snellere innovatie, flexibele resources en schaalvoordelen krijgt.”

De meeste Cloud Engineers hebben eerst werkervaring opgedaan als netwerk- of systeembeheer en zijn zich steeds verder gaan specialiseren in Cloud computing. Als Cloud Engineer ga jij je verdiepen in diensten en technieken als IaaS, PaaS, App Services, SQL etc.

Welke certificaten zijn relevant voor een Cloud Engineer?
Als Cloud Engineer ben je vaak doorgegroeid vanuit een functie van netwerk- of systeembeheer. Als Cloud Engineer ben je dus ook meestal al in het bezit van Cisco of Microsoft certificaten.

Daarna heb je verschillende  mogelijkheden als Cloud Engineer, zoals:
Microsoft certified – Azure AZ-900, Azure Associate, Azure Expert
Cisco CCNA Cloud – CCNP Cloud
AWS (Amazon Web Service – Cloud Computing Services)
GCP (Google Cloud Computing Services)

Meest bekeken vacatures

Skilled Servicedesk

Skilled Servicedesk

Heb jij je strepen in de eerste lijn op de servicedesk al dik verdiend? En wil je jouw skills verder uitbreiden? Dan ben je bij InWork aan het juiste adres.

Skilled Servicedesk

ICT helpdesk medewerker politie

Het zijn bizarre tijden voor ons allemaal maar in tijden van crisis ontstaan nieuwe kansen. Jij hebt een grote affiniteit met ICT en jij wilt je steentje bijdrage aan een veiliger Nederland? Maak dan nu van je hobby je beroep!

Een aantal van onze prachtige opdrachtgevers.

Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuwe medewerkers

Heb je niet de vacature gevonden die bij jou past? Neem via onderstaand formulier contact op met onze recruiters. Zij komen graag met jou in contact om te kijken of zij iets voor jou kunnen betekenen.