Sollicitatietips

5 dingen die veel mensen vergeten op hun cv te zetten

5 maart 2021 | 3 minuten | door lstam
5 dingen die veel mensen vergeten op hun cv te zetten

Als je solliciteert op je droombaan, doe je er alles aan om jezelf op een positieve manier in de kijker te spelen. Dus je verdiept je in het bedrijf, schrijft een mooie motivatiebrief en zorgt ervoor dat je cv up-to-date is. Meer kun je niet doen, toch? In onze branche zien wij cv’s in alle soorten en maten: van beknopt tot uitgebreid, van tekstueel tot visueel en van algemeen tot specifiek. En wat ons opvalt, is dat er 5 dingen zijn die veel mensen vergeten te vermelden op hun cv. We zetten ze voor je op een rijtje; doe er je voordeel mee! 

1.Side hustles? Zet ze op je cv!

Tweedehands kleding verkopen via Marktplaats, boekomslagen ontwerpen in InDesign of taarten bakken op bestelling: als je er op regelmatige basis geld mee verdient naast je salaris, is het een cv-vermelding waard. Ook als het een activiteit betreft die in eerste instantie niet relevant lijkt voor je toekomstige werkgever. Side hustles laten namelijk zien dat je ondernemend bent en de manier waarop zegt vaak iets over jou als persoon. 

2. Vrijwilligerswerk? Op je cv ermee! 

Penningmeester van je sportvereniging, in de feestcommissie van het buurtcomité of websites bouwen voor startende ondernemers: als je jezelf inzet als vrijwilliger laat je zien dat je iets over hebt voor een ander. Nu cv’s niet alleen meer op werkervaring, maar ook op skills en cultural fit beoordeeld worden, zou je jezelf tekort doen als je dit zou weglaten. 

3.Profielschets op je cv? Ja, graag! 

Veel cv’s laten een opsomming zien van opleidingen en werkervaring. Ook lijstjes met talen, hobby’s en vaardigheden komen we vaak tegen. Handig, maar wat zegt dit over jou als persoon en hoe je in het leven staat? Daar is jouw nieuwe werkgever natuurlijk ook benieuwd naar! Pitch jezelf in een pakkende profielschets en zorg ervoor dat deze aansluit bij je personal brand. Extra tip: de profielschets is een uitstekende plek om te laten weten waar je naar op zoek bent. 

4.Promoties op je cv? Gewoon doen! 

Bij promoties denk je misschien aan deftige functietitels, hogere leasecategorieën en flinke bonussen. Maar ook als je functietitel en je salaris hetzelfde blijven en je nog steeds naar je werk fietst, is een promotie het vermelden waard. Dus ervaar je meer werkgeluk omdat je extra verantwoordelijkheden hebt gekregen, een groter team aanstuurt of op een andere afdeling bent gaan werken? Neem het mee in je cv!

5.Resultaten? Bewijsmateriaal voor je cv! 

Naast het benoemen van specifieke taken, verantwoordelijkheden en vaardigheden is het voor een recruiter of werkgever minstens zo interessant wat jouw inspanningen hebben opgeleverd. Hiermee laat je zien dat je doelgericht en strategisch kunt werken. Gebruik dus cijfers om aan te tonen wat je hebt bereikt. Meer volgers, hogere conversie, betere sales, extra kostenbesparing? Hoe concreter, hoe beter!   

terug naar boven