Werken in de Techniek

Banen in de techniek MBO: 5 voorbeelden in Noord-Holland

13 juni 2019 | 4 minuten | door lstam
Banen in de techniek MBO: 5 voorbeelden in Noord-Holland

Een baan vinden in de techniek is niet moeilijk, maar een baan vinden in de techniek die goed bij je past? Dat is een stuk lastiger. Vooral voor een starter die net klaar is met zijn MBO 2,3 of 4 is het moeilijk om in één keer de juiste keuze te maken. Om je een stuk op weg te helpen, hebben wij alvast vijf  banen in de techniek op een rijtje gezet, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Bedank me later!

1. Werktuigbouwkundig monteur

Na het afronden van je MBO Werktuigbouwkunde niveau 2 of 3 wil je waarschijnlijk, net als vele andere studenten, lekker aan de slag. Helaas moet je in dit geval vaak de concurrentie aangaan met een MBO 4 of zelf HBO student. In deze rol als Werktuigbouwkundig Monteur niet. Door jouw ervaring met metaalknippen, boren, assembleren, slijpen en het lezen van technische tekeningen, kun je bij dit bedrijf gelijk aan het werk. Waarom?

Omdat inzet en plezier in deze organisatie de belangrijkste pijlers zijn. Heb jij plezier in hetgeen wat je doet en laat je zien dat je ervoor wilt gaan? Dan zijn er voor jou mooie doorgroeimogelijkheden. Het is eigenlijk een unieke kans om je carrière te beginnen en stabiel vorm te geven!

2. Werkvoorbereider (Junior)

Vanuit je MBO Elektrotechniek niveau 3 of 4 direct doorstromen naar het kantoor? Het kan met deze functie als Werkvoorbereider. Uiteraard is het bij een functie als deze wenselijk om enige kennis te hebben van elektrotechnische componenten. Oh en trouwens, van schakelen tussen klanten en eigen verantwoordelijkheid, daar raak jij niet van in de war. Sterker nog, dat haal je energie uit!

Het is eerlijk gezegd erg uitzonderlijk om gelijk vanuit school de rol als Werkvoorbereider te vervullen, maar dit bedrijf in Beverwijk geeft jou de ondersteuning en het vertrouwen om uit te groeien tot een zelfstandig Werkvoorbereider.

Liever werken én een opleiding volgen? Dat kan via ons BIM Traineeship!

3. Allround Technische dienst monteur

Een baan in de techniek die je technische skills op de proef stelt. Als Allround technische dienst monteur wordt je elke dag uitgedaagd om jezelf te verbeteren. En wat hoort er bij een geslaagde test? Juist, een mooie beloning. En dat biedt dit bedrijf zeker. Niet alleen krijg je een mooi salaris, ook krijg je een persoonlijk ontwikkelingsplan en opleidingsmogelijkheden. Het doel? Jouw doelen bereiken en groeien in een ambitieuze werkomgeving!

4. Servicemonteur Elektrotechniek (Junior)

Een servicemonteur laat zich typeren als een energieke, klantgerichte en besluitvaardige techneut met een voorliefde voor lachen.

Leuk toch?

In deze rol als Servicemonteur Elektrotechniek bied jij klanten onderhoud, verhelp je storingen en installeer je machines in de 24-uurs business van de pakketten industrie. Techniek pur sang dus. Servicemonteur in deze markt is één van de banen die, zeker in deze tijd, onmisbaar zijn.

Zeker met een MBO Elektrotechniek niveau 4 maar je goede kans, dus reageer via de link en pak ze in!

Neem via Google Maps eens een kijkje in ons hoofdkantoor in Amsterdam!

5. Onderhoudsmonteur

Zelfstandigheid kent geen tijd. Zeker niet als je Onderhoudsmonteur bent. En al helemaal niet als je dit bent voor één van de wereldwijde marktleiders op het gebied van toegangsproducten.

Begin zijn met al het moois wat de techniek te bieden heeft en tegelijkertijd de Nationale veiligheid in goede banen leiden. Niet door zelf bij een deur te staan met een V-embleem van een beveiliger, maar door de nieuwste toegangsproducten te installeren en onderhouden.

Meer hulp nodig bij het zoeken van banen in de techniek voor MBO?

marlies fotografie foto 26 rond

Als technisch netwerkbedrijf zijn wij gespecialiseerd in het helpen van mbo’ers bij de eerste stappen in het bedrijfsleven. Samen met jou zoeken we het juiste bedrijf met een passende functie. Is dit niet voldoende? Dan kun je altijd gebruik maken van onze gratis cursussen en opleidingen. Alles om jou op weg te helpen in je carrière!

Kom voor een vrijblijvend gesprek gezellig langs bij ons op kantoor of neem contact met mij op via 06-81619410 of djonker@inwork.nl.

terug naar boven