Carrière

Medewerker Technische Dienst

De benaming zegt het al: als Medewerker Technische Dienst voel jij je thuis in een technische omgeving. En het mooie is, dat jij jezelf in de rol van Medewerker Technische Dienst ook overal thuis kúnt voelen. Het is namelijk zo dat elke fabriek, groot of klein, beschikt over een Technische Dienst. Hetzelfde geldt voor machineparken en energiebedrijven. Dus of je nu goed bent in onderhoud of storingen, wil kiezen voor 2- of 3-ploegendienst en graag onderweg bent of liever werkt op één locatie: als Medewerker Technische Dienst heb je het voor het kiezen. Hier lees je alles over jouw mogelijkheden bij InWork! 

Wat doe je als Medewerker Technische Dienst? 

Variatie heb jij als Medewerker Technische Dienst niet alleen wat betreft werkzaamheden; we zien dit ook terug in de functiebenamingen voor het vak. Zo kan het zijn dat een Monteur Technische Dienst ongeveer hetzelfde doet als een Technische Dienst Medewerker of een Onderhoudsmedewerker. Maar ook een Allround Monteur, een Maintenance Technician en een Storings- en Onderhoudsmonteur hebben vaak vergelijkbare taken, zoals: 

  • Het opsporen en verhelpen van storingen voor een optimaal (productie)proces 
  • Preventief en correctief (periodiek) onderhoud aan machines 
  • Het ombouwen van productielijnen en het optimaliseren van processen 
  • Het aandragen en uitvoeren van technische verbetervoorstellen 
  • Analyse van technische storingen en het loggen ervan 

Waarom werken als Monteur/Medewerker Technische Dienst zo leuk is 

De technische dienst staat vaak bekend als de leukste afdeling van de fabriek. En dat is niet zo gek, als je bedenkt dat voor de medewerkers van deze afdeling geen enkele dag hetzelfde is. Natuurlijk worden er vaste onderhoudsmomenten en wekelijks terugkerende afspraken ingepland, maar als er ergens een acute storing is dan zal er toch echt acuut gehandeld moeten worden. Wat dat betreft lijkt de uitspraak ‘never a dull moment’ op deze afdeling te zijn uitgevonden! En omdat er in elke fabriek andere machines staan, zal ook jouw baan als Medewerker/Monteur Technische Dienst steeds weer anders zijn.  

FAQ

Antwoorden op belangrijke vragen

Waar zouden we zijn zonder de toppers van de Technische Dienst? Als jij het als Medewerker Technische Dienst in de vingers hebt om bijvoorbeeld productielijnen door te laten draaien en op een duurzame manier onderhoud en reparaties aan machines kunt uitvoeren, dan mag daar best wat tegenover staan in de vorm van salaris. Als Junior Medewerker Technische Dienst zal jouw loon rond de € 2.505,- liggen. Ben je meer ervaren, gespecialiseerd of allround, dan zul je jouw salaris zien stijgen tot zo’n € 3.390,- per maand. Uiteraard speelt ook de sector waarin je werkzaam bent een rol, net als je ambities om door te groeien en de mogelijkheden die de opdrachtgever hierin biedt.

Voor een job als Medewerker Technische Dienst is het handig als je…handig bent! Technisch inzicht is ook fijn handig om te hebben, net als probleemoplossend vermogen, analytische skills en goede communicatieve vaardigheden. Het kan namelijk weleens voorkomen dat je bij een onvoorziene storing de opdrachtgever gerust moet stellen. Enige mate van flexibiliteit is ook onmisbaar. Niet alleen omdat je bij bepaalde calamiteiten gelijk actie moet kunnen ondernemen, maar ook wat betreft bereikbaarheid en beschikbaarheid. Veel technische diensten draaien namelijk ploegendiensten; dit vraagt wel wat van je aanpassingsvermogen en je planningsskills.

Met een mbo-diploma op niveau 3 of 4 of met een hbo-diploma kun jij als Medewerker Technische Dienst echt het verschil maken. Zéker als dit een diploma is in de richting Elektrotechniek, Energietechniek, Werktuigbouwkunde, Allround Operationeel Technicus (AOT), Mechatronica of Middenkader Technicus Engineering. Maar ook vanuit de Autotechniek, Vliegtuigtechniek en een technische opleiding binnen Defensie kun je doorstromen richting Medewerker Technische Dienst.

Heb jij als Medewerker Technische Dienst ambities om door te groeien naar de rol van Hoofd Technische Dienst/Manager Technische Dienst? Dan is het van belang dat jij beschikt over coördinerende, coachende, leidinggevende én administratieve vaardigheden. Jij bent immers het eerste aanspreekpunt voor zowel het team als de (interne) opdrachtgever, en daarnaast zorg je er natuurlijk voor dat jouw technische kennis up-to-date blijft door ook zelf aan de knoppen te blijven draaien.

Een carrière waarin jij als Medewerker Technische Dienst snel stappen maakt, de kans krijgt om de sfeer te proeven binnen meerdere organisaties en dat allemaal met één contract: dat is wat je mag verwachten als je kiest voor detachering via InWork. Dankzij onze ervaring in het werkveld beschikken wij over een groot netwerk van zowel grote, bekende opdrachtgevers als ook wat kleinere partijen. Hierdoor kunnen wij jou altijd een project bieden dat bij je past. Dát is nog eens constructief bouwen aan je cv! Daarbij staan wij voor duurzaam werkgeluk, en dus kijken we graag naar wat jij nodig hebt. Waar sta je en waar wil je naartoe groeien als Medewerker Technische Dienst? Wij gaan graag in gesprek met je over jouw ambities!

terug naar boven