Sollicitatietips

Verbeter je LinkedIn-profiel met deze tips!  

12 maart 2021 | 4 minuten | door Suus de Koning
Verbeter je LinkedIn-profiel met deze tips!  

Langzaam maar zeker wordt het oude vertrouwde cv vervangen door het LinkedIn-profiel. In hun zoektocht naar talent struinen recruiters en werkgevers door hun sociale netwerk; des te belangrijker dat jouw persoonlijke LinkedIn-pagina tiptop in orde is. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw profiel eruit springt? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat jij meer uit je LinkedIn-profiel haalt!  

1. Zorg voor een goede profielfoto  

Jouw foto is het eerste waar een recruiter of toekomstig werkgever naar kijkt en fungeert dus als je visitekaartje. Upload daarom een (zakelijke) portretfoto van goede kwaliteit. Een foto op LinkedIn is klein, zorg daarom dat de foto niet van te veraf is gemaakt en dat je herkenbaar op de foto staat. Kijk in de camera en lach! Een lach zorgt er namelijk voor dat je warmte uitstraalt, hierdoor kom je benaderbaar over. 

2. Zorg voor een compleet profiel  

Zorg ervoor dat je LinkedIn-profiel compleet is en begin met jouw opleidingen en werkervaring. Alleen de naam van het bedrijf en een functietitel noemen is niet voldoende; omschrijf ook kort de taken en verantwoordelijkheden die erbij horen. Benoem ook eventuele behaalde resultaten. Om jouw netwerk een nog beter beeld te geven is het goed om ook interesses, vaardigheden en nevenactiviteiten toe te voegen op je profiel. En last but not least: onderscheid jezelf met een pakkende kopregel.   

3. Maak jezelf zichtbaar   

Je hebt nu een goed gevuld profiel, what’s next? Jezelf zichtbaar maken! Hoe actiever je bent op LinkedIn, hoe beter. Deel berichten, reageer op postslike en discussieer mee. Helemaal mooi als je af en toe zelf een bijdrage deelt op jouw profiel. Want als je regelmatig actief bent op LinkedIn, zorgt dit ervoor dat je goed zichtbaar bent voor recruiters en potentiële werkgevers! 

4. Vraag om aanbevelingen

Het werkt altijd goed wanneer bijvoorbeeld (oud)collega’s vertellen wie je bent, hoe je dingen aanpakt en hoe het is om met jou te werken. Want wie kan er beter oordelen over jouw kwaliteiten dan de mensen die met jou hebben samengewerkt? Daarnaast is het natuurlijk ook een leuk stukje zichtbare waardering op je profiel dat een positieve impact kan hebben. Het vragen om een aanbeveling op LinkedIn is heel eenvoudig. Vind je het lastig om er expliciet om te vragen, schrijf dan zelf alvast eens een aanbeveling voor een ander. Grote kans dat diegene dan sneller geneigd is om jou ook een aanbeveling te geven. 

5. Maak een samenvatting 

Het schrijven van een samenvatting voor je LinkedIn-profiel is voor sommige mensen best een dingetje. Toch raden wij aan om hier aandacht aan te besteden bij het verbeteren van je profiel. Je kunt deze samenvatting natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wil. Met een korte, bondige samenvatting kom je echter al een heel eind: omschrijf wie je bent, wat je doet en wat je ambities zijn.  

6. Zet nog een stapje extra  

Werk aan je ‘expert’-status: schrijf zelf eens een artikel over jouw expertise of vakgebied en publiceer dit op LinkedIn. Op deze manier kun je goed laten zien welke kennis jij in huis hebt. Daarnaast zorgt het plaatsen van een artikel vaak voor veel interactie. Ook kun je je aanmelden bij groepen die actief zijn binnen jouw vakgebied. Discussieer mee, start gesprekken en deel ook hier je kennis! 

terug naar boven