Werken in de IT

Game Your Future

11 mei 2022 | 4 minuten | door lstam
Game Your Future

Bij InWork maken wij elke dag werk van de carrières van onze medewerkers. Zo begeleiden wij (jong) talent met veel plezier en passie naar een mooie toekomst in de IT of de Techniek. Is jouw carrière klaar voor de toekomst? Door zelf de koers te bepalen werk je gericht aan een kansrijke toekomst. Nog een extra duwtje in de goede richting nodig? Wij geven je 5 tips zodat jij werk kan maken van jouw future proof carrière.

Werk aan je soft skills

Soft skills zijn belangrijker dan je denkt. Bij het horen van de term ‘soft skills’ denken we vaak alleen aan goed communiceren en luisteren, maar soft skills gaan verder dan dat. Hoe ga jij bijvoorbeeld om met conflictsituaties? En hoe zorg je ervoor dat je jouw collega’s meekrijgt? Dankzij jouw eigen pakket aan soft skills onderscheid jij je écht van je collega’s. Het zijn namelijk juist die persoonlijke skills en sociale vaardigheden die jou uniek maken. Zorg er dus voor dat je soft skills aanpakt die belangrijk zijn voor jouw carrière, zoals persoonlijk leiderschap, conflicthantering, kritisch denken en feedback geven.

Breid je technische vaardigheden uit

We leven in tijden waar verandering de enige constante is en transformatie noodzakelijk. Er verandert nog steeds veel in de markt ten aanzien van digitale transformatie. Vanwege corona is deze ontwikkeling in een sneltreinvaart gekomen en is digitalisering hotter dan hot. In de toekomst wordt technologie alleen nog maar belangrijker, zorg er daarom voor dat je jouw technische vaardigheden uitbreidt. Om in deze behoefte te voorzien heeft InWork onder andere het BIM-traineeship ontwikkeld. BIM (Building Information Modeling) is virtueel bouwen en dé toekomst als het gaat om het bouwen van gebouwen. Of het BIM-traineeship jouw ticket is naar een future proof carrière binnen de techniek? Check het hier.

Breid je netwerk uit

Jouw voormalige klasgenoten blijven niet eeuwig student. En jouw collega’s zullen uiteindelijk weer bij andere organisaties terechtkomen om carrièrestappen te zetten. Goed contact houden met jouw netwerk is dus niet alleen leuk, het kan (later) ook nog eens goed van pas komen. Het grootste voordeel van een sterk netwerk is namelijk de kansen en mogelijkheden die het biedt. Want zoals jij jouw netwerk het beste gunt, zo werkt dat andersom natuurlijk ook vaak. Daarom worden de mooiste kansen altijd eerst gedeeld binnen het eigen netwerk van vrienden, kennissen en (oud)collega’s. Vandaar dan ook dat InWork is gestart met de Bounty Hunt, waarbij jij jouw netwerk helpt aan een mooie baan. Wat overigens niet onbeloond blijft: join the hunt hier en maak kans op toffe prijzen.

Blijf bijleren

Investeer in jezelf en blijf jezelf ontwikkelen. Dit is iets waarmee je jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroot en hoe jij je carrière een boost geeft. De huidige markt is flink in beweging, en zeker met de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering is het belangrijk om je kennis up-to-date te houden. Door jezelf te blijven ontwikkelen gaan er deuren open die anders gesloten zouden blijven. Daarnaast kun jij jezelf op deze manier blijven uitdagen en zorgt (persoonlijke) ontwikkeling voor groei en zelfvertrouwen.

Steek je cv in een future proof jasje

Een goed vormgegeven cv ziet er mooi uit en nodigt een recruiter of hiring manager uit om er extra aandacht aan te besteden. Daarnaast geeft een overzichtelijk cv – waar met zorg aan is gewerkt – meteen een goede eerste indruk. Tijd dus om je cv weer eens onder handen te nemen; dit kan namelijk zorgen voor net dat beetje extra shine waardoor jij tijdens de sollicitatieprocedure een streepje voor hebt.

Ga vandaag nog aan de slag en Game Your Future. Weten wat InWork hierin voor jou kan betekenen?
Dat lees je op inwork.club/gameyourfuture

terug naar boven