Dienstverlening

Detavast: wat is het en wat zijn de voordelen voor uw bedrijf?

31 maart 2021 | 3 minuten | door lstam
Detavast: wat is het en wat zijn de voordelen voor uw bedrijf?

Detavast lijkt als constructie op detachering, want de professional die bij u aan de slag gaat, heeft een contract bij de detacheerder. Toch zijn er ook verschillen op te noemen tussen detachering en detavast. En, nog veel belangrijker, de voordelen van detavast voor u als werkgever. Vandaar dat wij alvast het een en ander voor u op een rijtje hebben gezet: wat houdt de detavast-constructie in en wat zijn de voordelen voor u als werkgever? 

Detavast: detachering als verlengde proeftijd 

De detavast-constructie bestaat uit een detacheringsperiode waarvan de duur vooraf wordt bepaald. De meeste bedrijven hanteren hierbij een detacheringsduur die in uren wordt uitgedrukt. Bij een fulltime werkweek wordt dit aantal gedeeld door 40 om vervolgens tot het aantal weken/maanden te komen. Na deze periode heeft u als werkgever de mogelijkheid om de professional kosteloos in dienst te nemen. Dat betekent voor u dat u maximaal de gelegenheid heeft om de skills en de vaardigheden van de professional te leren kennen alvorens u voor langere tijd een commitment aangaat. 

De voordelen van detachering in detavast 

Dankzij onze ruime ervaring als detacheringsorganisatie kennen wij de arbeidsmarkt, onze opdrachtgevers en onze specialisten als geen ander. Dit ziet u ook terug in onze werving  & selectie, want wij zullen u altijd voorstellen aan kandidaten die qua kennis en kunde een goede match zijn en die uw organisatie echt verder kunnen helpen. Daarnaast letten wij bij een voorstel ook op de cultural fit zodat ook de persoonlijkheid van de professional goed aansluit bij waar uw bedrijf voor staat. 

Een soepele procedure dankzij detavast 

Werving & selectie, arbeidsvoorwaardelijke gesprekken, administratie en begeleiding: kiest u voor detavast, dan heeft u hier geen omkijken naar. Op deze manier bieden we u onder meer het voordeel van ons uitgebreide specialistennetwerk. Verder kunt u rekenen op ontzorging op het gebied van personeelsadministratie (zoals loon, werkgeverslasten, pensioen, opleiding, doorbetaling tijdens ziekte en vakantie). Dit levert u een enorme tijdsbesparing op, zodat u zich kunt richten op de kennismaking en onboarding van de specialist.  

Risicospreiding dankzij detavast 

De detavast-constructie betekent voor u als werkgever dus minder risico en meer flexibiliteit en zekerheid, wat onmiskenbaar een groot voordeel is. U spreekt immers vooraf een detacheringsperiode af, waarin u alle gelegenheid heeft om de gedetacheerde medewerker goed te leren kennen. Zowel op het gebied van vaardigheden en inhoudelijke kennis als ook op het persoonlijke vlak. Daarnaast bent u niet verplicht om de professional bij het aflopen van de detacheringsperiode in dienst te nemen. Bij twijfel zijn er meerdere mogelijkheden, bijvoorbeeld een verlenging van de detacheringsperiode. Mocht het zo zijn dat de opdracht na de detacheringsperiode tot een einde is gekomen, dan zorgen wij vanuit InWork voor een ander passend project voor de specialist. 
 
Benieuwd wat InWork voor uw organisatie kan betekenen? Neem vandaag nog contact op!   

terug naar boven