Carrière

Constructiebankwerker

Hoe fijn is het als je inspanningen direct resultaat opleveren? Als Constructiebankwerker maak jij het dagelijks mee. Met welke materialen je ook werkt – hout, metaal, of kunststof – zodra jij ermee aan de slag gaat wordt het eindproduct zichtbaar. Het liefst ga je aan de ba(n)k op basis van een tekening, en alles wat je doet draagt bij aan de totaalconstructie van de klant. Ben jij toe aan een constructieve toevoeging op je cv? Bekijk hier wat InWork voor jouw carrière als Constructiebankwerker kan betekenen!  

Wat ga je doen als Constructiebankwerker? 
De functietitel zegt het al: in deze rol bewerk jij met een constructiebank materialen zoals hout en metaal. Door te lassen, boren, zagen, slijpen, schuren en monteren zorg jij ervoor dat alle onderdelen van een bepaalde constructie naadloos op elkaar aansluiten. Dankzij jouw technische (basis)kennis ben je in staat om je werk zelfstandig te doen, vaak op basis van een tekening.  

Wat is het salaris van een Constructiebankwerker?  
Het loon van een Constructiebankwerker hangt af van een aantal zaken. Ten eerste speelt de ervaring een rol, zowel wat betreft het aantal jaren ervaring als ook de breedte van deze ervaring. Maar door de bank genomen kunnen we stellen dat je als startend Constructiebankwerker een salaris verdient van rond de € 2.400,-. Ben je al wat meer ervaren en ook allround wat kennis en kunde betreft, dan kan het salaris oplopen tot zo’n. € 2.900,-. Dus ook voor jou als Constructiebankwerker geldt: het salaris groeit mee met je ontwikkeling. Denk dus alvast na over hoe wij je bij InWork kunnen helpen om je cv te verrijken, ofwel: hoe we jou kunnen ondersteunen in het constructief bouwen aan je carrière.  

Wat zijn jouw taken als Constructiebankwerker? 
Het takenpakket van jou als Constructiebankwerker (Lasser) kan verschillen per project, sector en/of klant. Als je werkt bij een bedrijf dat onder andere containers maakt, ligt het voor de hand dat je veel met metaal werkt. Terwijl er ook projecten zijn waarbij je diverse materialen gebruikt, zoals metaal, , RVS, hout, ijzer en kunststof. Een greep uit de taken die bij vrijwel elke Constructiebankwerker terugkomen: 

  • Het lassen, zagen, slijpen, afbramen, boren van/in materialen 
  • Het monteren van nieuwe constructies 
  • Het repareren/uitdeuken van bestaande (beschadigde) constructies 
  • Het lezen van technische tekeningen 
  • Het up-to-date houden van je MIG/MAG en/of TIG-kennis 
FAQ

Antwoorden op belangrijke vragen

Het beroep van Constructiebankwerker kun je in meerdere vakgebieden uitoefenen. Overal waar er machines en productielijnen gebruikt worden, is er wel een Constructiebankwerker aan te pas gekomen om onderdelen hiervoor op maat te maken. Denk hierbij aan de voedingsmiddelenindustrie, verpakkingsindustrie en de metaalindustrie. De items die onder jouw handen van de bank rollen kunnen per opdracht/klant verschillen. De ene keer maak je onderdelen op maat, de andere keer houd jij je bezig met het slijpen van zaagbladen of het monteren van transportbanden. Variatie gegarandeerd!

Als Constructiebankwerker is het belangrijk dat je veilig kunt werken. Uiteraard zorgen wij er samen met de klant/opdrachtgever voor dat jij alle benodigde beschermingsmiddelen tot je beschikking hebt. Als jij in staat bent om secuur te werken, oog voor detail hebt en ook resultaatgericht bent, dan zit het wel goed met de basiscompetenties voor het constructiebankwerk. Ben jij daarnaast in staat om creatieve oplossingen te bedenken wanneer de situatie daarom vraagt? Ook dat is een stap in de goede richting!

Op mbo-niveau bereid je je voor via de opleiding Allround Constructiewerker. Verder zijn ook diverse lasopleidingen (MIG/MAG, TIG, BMBE, Autogeen lassen) geschikt als je interesse hebt in het bewerken van metaal en andere materialen. Heb je een hbo-achtergrond? Ook dan zijn er opleidingen die jou voorbereiden op het constructiebankwerk. Hierbij kun je denken aan een opleiding tot Welding Engineer. Ben je al enige tijd actief in het werkveld en overweeg je om je om te scholen? Laat het ons weten; wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. Of het nu gaat om het behalen van las-certificaten, je VCA of andere papieren (zoals hijscertificaten of een heftruckcertificaat), we stippelen graag samen met jou een mooi carrièrepad voor je uit!

Of je nu ambities hebt op het gebied van leidinggeven, specialisatie, kennisverbreding of een combinatie hiervan: bij InWork hebben we altijd een project dat bij je past. Omdat wij je graag goed willen leren kennen, bespreken we graag met jou waar jij het beste tot je recht komt. Sowieso zorgen we ervoor dat je bij meerdere opdrachtgevers ervaring kunt opdoen, als dat niet constructief bouwen aan je cv is! Wij gaan graag een duurzame relatie met je aan, omdat wij geloven dat als jij gelukkig bent in je werk, dit ook zorgt voor tevreden opdrachtgevers. Klaar voor jouw volgende stap? Zet’m vandaag nog.

terug naar boven