Carrière

Meewerkend Voorman

Ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt binnen je team is voor jou niet genoeg; jij wil hier ook zelf aan bijdragen. Herkenbaar? Dan past de functie van Meewerkend Voorman perfect bij jou. Het mooie is, dat je deze functie binnen vele sectoren kunt uitoefenen en dus ook ervaring kunt opdoen binnen diverse bedrijfsculturen. Het spreekt wat ons betreft trouwens voor zich dat we ook de vakbekwame Meewerkend Voorvouw aanspreken. Of gewoon in z’n algemeenheid: enthousiaste vaklieden! Benieuwd naar de carrièremogelijkheden bij InWork? We zetten ze graag voor je op een rijtje! 

Wat doe je als Meewerkend Voorman? 
Als Meewerkend Voorman houd jij het overzicht van alles wat er op de werkplaats gebeurt, terwijl je zelf (zoals ze dat noemen) met de voeten in de klei staat. Omdat je leidinggeeft aan een team én actief bent in de uitvoering, weet je ontzettend goed wat er allemaal speelt. Over het algemeen kom je een Meewerkend Voorman/Chef Werkplaats tegen binnen sectoren als de (levensmiddelen)industrie, machinebouw of automotive. Maar ook binnen de dienstensector zijn ze te vinden, bijvoorbeeld binnen transport en logistiek, het havenbedrijf of de ICT-dienstverlening. Ook komt het voor dat je als Meewerkend Voorman/Chef Werkplaats een team van Monteurs aanstuurt. Dat houdt onder andere in dat jij: 

  • Zorgt voor de (productie)planning en de voortgang 
  • Het team op een motiverende manier aanstuurt en begeleidt 
  • Personeelsgesprekken en werkoverleggen voert 
  • Rapportages maakt voor het management  
  • Voorraadbeheer, kwaliteitscontroles en (kleine) storingen oppakt 
  • Veiligheidsmaatregelen en milieuwetgeving handhaaft 

Wat is het salaris van een Meewerkend Voorman? 
Zoals voor vele andere vakmensen geldt, is ook een goede Meewerkend Voorman goud waard.  Logisch, als je bedenkt dat de Meewerkend Voorman/Chef Werkplaats betrokken is bij alles wat er op de werkvloer speelt. Van voorraadbeheer en roosterplanning tot hoe het staat met de doelstellingen, voor al deze zaken is de Meewerkend Voorman het aanspreekpunt. Het spreekt voor zich dat deze mate van verantwoordelijkheid passend beloond wordt. Ben je nog junior qua ervaring, dan zal jouw salaris als Meewerkend Voorman rond de € 3.000,- liggen. Een meer ervaren Meewerkend Voorman kan rekenen op een loon van rond de € 3.500,-. Welke andere zaken er nog meer meespelen in het bepalen van het salaris van een Meewerkend Voorman? De sector waarin je werkzaam bent weegt mee, net als eventuele ploegendiensttoeslagen en schaarste op de arbeidsmarkt.    

FAQ

Antwoorden op belangrijke vragen

Er is geen specifieke opleiding vereist als je Meewerkend Voorman wil worden. Met een technische mbo-opleiding zit je sowieso goed, zeker als je al enige ervaring hebt als (bijvoorbeeld) Productiemedewerker. Het komt regelmatig voor dat een medewerker ‘vanaf de vloer’ promotie maakt tot Meewerkend Voorman. Er zijn trouwens wel specifieke mbo-opleidingen die gericht zijn op de combinatie van uitvoerend en leidinggevend werk. Ook vanuit hbo-opleidingen als Mechatronica, Elektrotechniek en Elektrotechniek kun jij de kant van Meewerkend Voorman op. Mocht het zo zijn dat je al enige jaren werkzaam bent en je overweegt je om te scholen tot Meewerkend Voorman, ga dan vooral het gesprek met je leidinggevende aan; veel bedrijven faciliteren (aanvullende) opleidingen voor hun medewerkers!

De functienaam zegt het eigenlijk al: als Meewerkend Voorman ben je zowel teamspeler als leidinggevende. Wat vraagt dat van jou? Goede plannings- en organisatorische skills, om te beginnen. Aangezien je zelf ook meedraait in de uitvoering, is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken en een motivator kunt zijn voor je team. Verder kun jij als Meewerkend Voorman niet zonder resultaatgerichtheid, leiderschap en besluitvaardigheid. Deze vaardigheden heb je immers nodig om de bedrijfsdoelstellingen in de gaten te houden. Goed kunnen anticiperen is ook handig. Niet alles is echter te voorspellen, dus zonder een flexibele instelling krijg je het lastig in deze rol. De technische wereld is continu in beweging, dus dat betekent dat ook jij als Meewerkend Voorman de kans hebt om jezelf te blijven ontwikkelen. Mooi dus als je jouw technisch inzicht combineert met een growth mindset, want hiermee creëer je jouw eigen potentieel. Is er een bepaald aspect van bijvoorbeeld machinebouw waar je álles van wil weten? Bespreek dan met je leidinggevende wat je kunt doen om je daar nog verder in te specialiseren. Zie je meer brood in generalistisch bezig zijn? Ook dan zijn er mogelijkheden om door te groeien naar een meer allround rol. Ben je gezegend met goede leiderschapskwaliteiten en coaching vaardigheden? Dan zijn er vast kansen als Team Manager of Afdelingsmanager.

Eén van de grootste voordelen van detachering via InWork Techniek is dat je wel de variatie hebt van meerdere opdrachtgevers, maar niet de zorgen van steeds opnieuw solliciteren. Vanwege onze jarenlange ervaring beschikken wij over een uitgebreid netwerk, waardoor wij altijd een project of opdracht hebben die past bij jouw ambities. Via InWork kun jij werken aan jouw cv door bij verschillende opdrachtgevers ervaring op te doen. En dat allemaal met één en hetzelfde contract bij InWork. Omdat wij geloven in duurzaam werkgeluk, gaan wij graag een langdurige connectie met je aan. Dus wil jij alles uit jouw carrière als Meewerkend Voorman halen? Neem vandaag nog contact met ons op!

terug naar boven