Carrière

Werkvoorbereider Installatietechniek

Door de meeste mensen worden werkende apparaten, verkeerslichten en machines als iets heel vanzelfsprekends ervaren. Jij als Werkvoorbereider Installatietechniek vindt, dat dat vooral zo moet blijven. Daarom zet jij alles op alles om de projectdoelen van jouw opdrachtgever te behalen. Of het nu gaat om geautomatiseerde productieprocessen, bouw- of renovatieprojecten: als het op installatietechniek aankomt, zijn we bij jou als Werkvoorbereider aan het goede adres. Klaar voor de start van jouw carrière als Werkvoorbereider Installatietechniek bij InWork? Lees hier alles wat je moet weten en check vooral de actuele vacatures binnen dit uitdagende vakgebied! 

Wat ga je doen als Werkvoorbereider Installatietechniek? 

Ben jij een kei in coördineren, structureren en overzicht bewaren? Komt dat even mooi uit als je een carrière als Werkvoorbereider Installatietechniek ambieert! In deze rol ben jij namelijk verantwoordelijk voor de coördinatie van de uitvoering van ontwerpen en de (detail)planning die daarbij komt kijken. Ook de technisch-administratieve coördinatie pak je op, en daarnaast ondersteun je de Projectmanager tijdens gecompliceerde projecten en opdrachten. Jouw functie mag dan Werkvoorbereider Installatietechniek heten, jij levert bepaald geen half werk! Want als de werkbegroting eenmaal is opgesteld, bewaak je deze en stel je bij waar nodig. Ook voorzie je de betrokken stakeholders van advies. Zowel gevraagd als ongevraagd.

Wat is het salaris van een Werkvoorbereider Installatietechniek? 

Het salaris van een Werkvoorbereider Installatietechniek kan verschillen per opdrachtgever en/of branche. Daarnaast zal een Junior Werkvoorbereider met een mbo-diploma iets anders terugzien op zijn of haar loonstrook dan een Senior Werkvoorbereider met een hbo- of wo-achtergrond. Ruwweg zien we dat Werkvoorbereiders binnen de Installatietechniek tussen de € 2.740,- en € 3.705,- verdienen. Uiteraard is er ook binnen dit werkveld groei mogelijk. Hierover gaat jouw eigen InWork-Accountmanager graag met je in gesprek! 

FAQ

Antwoorden op belangrijke vragen

Heb jij als Werkvoorbereider Installatietechniek eenmaal je plek gevonden, dan zullen jouw stakeholders je goed weten te vinden. Dit betekent dat je altijd goed op de hoogte moet zijn van wat er speelt in de projecten waar je bij betrokken bent. Gelukkig is dat aan jou wel besteed. Of je als Werkvoorbereider Installatietechniek nu werkt aan realisatieprojecten binnen de utiliteits- en woningbouw of aan beheer- & onderhoudsprojecten, jouw focus ligt op het behalen van de doelstellingen van de opdrachtgever. Jij:

  • Controleert alle documentatie tot in de puntjes
  • Beheert contracten, stelt offertes op en onderhandelt hierover
  • Bereidt inkoop- en uitbesteding voor en omschrijft de benodigde technische materialen
  • Pakt een adviserende rol wanneer de situatie daarom vraagt
  • Bent creatief als het gaat om het oplossen van problemen/bottlenecks

Overweeg je aan de slag te gaan als Werkvoorbereider Installatietechniek, dan hebben we goed nieuws voor je. Deze specifieke expertise is namelijk onmisbaar in elk bouw-, renovatie- of utiliteitsproject! Bij InWork hebben we altijd een project dat past bij jouw wensen, ambities en ervaringsniveau. Bij het ene project ligt het accent meer op calculatie, bij een andere opdracht zal er meer worden gevraagd van je adviesvaardigheden. Voor een Werkvoorbereider Installatietechniek zijn er in heel Nederland mogelijkheden. Qua werklocatie is het aanbod divers; als Werkvoorbereider kun je werken vanuit huis of een kantoor. Maar het komt ook voor dat je regelmatig projectlocaties bezoekt.

Elke beslissing binnen de civiele techniek of elektrotechniek heeft impact. Een behoorlijk grote impact, meestal. Dit vraagt om skills als secuur kunnen werken, goede communicatieve eigenschappen en financieel bewustzijn. Verder is het voor jou als Werkvoorbereider Civiele Techniek of Werkvoorbereider Elektrotechniek belangrijk dat je snel kunt (om)schakelen. En dat je stevig in je (werk)schoenen staat. Je hebt in jouw rol met veel stakeholders te maken en met minstens net zoveel belangen. Meer dan eens zal het voorkomen dat je een bepaald besluit of advies nog eens extra moet toelichten.

Als je overweegt om als Werkvoorbereider binnen de Installatietechniek aan de slag te gaan, dan kun je meerdere routes volgen om hier te komen. Via het mbo kun je de opleiding Werkvoorbereider Installatie niveau 4 volgen. Een post-mbo-opleiding behoort ook tot de mogelijkheden; denk bijvoorbeeld aan de richting Middelbaar Installatietechnicus Gebouwinstallaties. Ben je als hbo’er of wo’er geïnteresseerd in een loopbaan binnen de installatietechniek, dan sluiten richtingen als Bouwkunde of Civiele Techniek prima aan. Mocht je al wat jaren in het werkveld rondlopen en omscholing overwegen, laat ons dat dan vooral weten. Wij denken graag met je mee als het gaat om een carrièreswitch tot Werkvoorbereider Installatierechniek!

Het voordeel van gedetacheerd worden via InWork is dat jij als Werkvoorbereider Installatietechniek ervaring kunt opdoen bij diverse opdrachtgevers, terwijl je één contract hebt! Werken via InWork geeft jou de kans om op een relatief snelle en eenvoudige manier te groeien in je vak. Kom jij het beste tot je recht als je aan een kleiner project werkt? Dan regelen wij dat voor je. Ben je toe aan een stap naar een senior-positie of een leidinggevende rol binnen de Installatietechniek? Laten we dan samen kijken wat er nodig is om daar te komen. We maken er graag samen met jou werk van, want als jij plezier hebt in je werk, dan zijn wij gelukkig.

terug naar boven