Carrière

Teamleider

Teamwork makes the dream work. Het is niet zomaar dat we deze uitdrukking steeds vaker voorbij horen komen. Een goed functionerend team kan boven zichzelf uitstijgen, of dat nu op het sportveld, op kantoor of in de logistiek is. Wat er nodig is om een team op de toppen van z’n kunnen te laten draaien? Allereerst de teamleden zelf natuurlijk, en de juiste omstandigheden en faciliteiten. Verder kan een goede Teamleider echt het verschil maken tussen ervoor zorgen dat het werk gedaan wordt en ervoor zorgen dat dit op de juiste manier gebeurt. Klaar om jouw coachende en leidinggevende vaardigheden in te zetten? Doe het als Teamleider! 

Wat doe je als Teamleider? 

Het mag misschien een gekke vraag lijken, maar bij de functie van Teamleider komt meer kijken dan je in eerste instantie zou denken. Natuurlijk geef je leiding aan een team, maar bij het ene bedrijf ziet dat er anders uit dan bij het andere. Zo kan het zijn dat je niet alleen je teamleden aanstuurt, maar ook zelf actief meewerkt op de vloer (als Meewerkend Voorman of -vrouw). Daarnaast fungeer je als Teamleider (zeker binnen de logistieke sector) als eerste aanspreekpunt voor andere afdelingen binnen het bedrijf. Maar ook als vraagbaak voor bijvoorbeeld technisch gerelateerde vragen vanuit het team. En als planner, coach en motivator voor je teamleden. Kortom, als Teamleider Logistiek: 

  • Regel jij de planning en verdeel je de taken 
  • Neem je ook zelf enige uitvoerende taken op je 
  • Handel je eenvoudige technische issues zelf af 
  • Ben je eerste aanspreekpunt voor de teamleden 
  • Schakel jij tussen het team en andere afdelingen 
  • Rapporteer je (de teamperformance) aan de Manager Logistiek 

Wat is het salaris van een Teamleider Logistiek? 

Zoals geldt voor de meeste functies, hangt de hoogte van het salaris van een Teamleider Logistiek af van meerdere factoren. Zo speelt niet alleen ervaring een rol, maar kan ook een succesvol track record meewegen in de hoogte van het loon. Net als de grootte van het team dat je aanstuurt als Teamleider Logistiek, en de sector waarin je werkzaam bent. Het salaris van een Teamleider Logistiek schommelt in Nederland grofweg tussen € 3.000,- en € 3.500,-. Benieuwd wat jij als Logistiek Teamleider (of Afdelingshoofd, zoals deze functie ook wel bekend staat) kunt doen om niet alleen in je werk te blijven groeien, maar ook in salaris? Wij denken graag met je mee over hoe jij als Teamleider Logistiek het meeste uit je carrière kunt halen!  

FAQ

Antwoorden op belangrijke vragen

De functienaam zegt het eigenlijk al: als Teamleider Logistiek ben je een teamspeler; jij bent er voor het team. Wat vraagt dat van jou als Teamleider/Afdelingshoofd? Je moet goed kunnen plannen en organiseren, want jij verdeelt de taken en monitort de voortgang van de dagelijkse gang van zaken. Omdat je zelf ook bijspringt in de uitvoering, is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken en een motivator kunt zijn voor je team. Om mee te werken aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen, kun je als Teamleider Logistiek niet zonder resultaatgerichtheid, leiderschap en besluitvaardigheid. Goed kunnen anticiperen is ook handig. Niet alles is echter te voorspellen of in te calculeren, dus zonder flexibiliteit krijg je het lastig in deze rol.

Er is niet één specifieke opleiding die je moet volgen om Teamleider Logistiek te kunnen worden. Wat je vaak ziet is dat een Teamleider Logistiek in hetzelfde bedrijf bijvoorbeeld is begonnen als Logistiek Medewerker, goed functioneert en dan promotie krijgt. Er zijn ook voorbeelden van mensen die een parttime vakantiebaan zochten als Logistiek Medewerker en vervolgens doorgroeiden richting Teamleider, Chef Magazijn, Afdelingshoofd of Operator. Op mbo-niveau is er overigens wel een studierichting die specifiek gericht is op Logistiek Teamleider. Iemand die deze opleiding afrondt, kan daarna meteen aan de slag als Teamleider.

Word jij als Teamleider Logistiek gedetacheerd door InWork, reken dan maar op een afwisselende carrière! Wij hebben inmiddels al meer dan 15 jaar ervaring met het bemiddelen van enthousiaste Teamleiders in de technische sector, dus wij hebben altijd een project of opdracht beschikbaar die bij jou past. Wil jij op een laagdrempelige manier ervaring opdoen bij diverse bedrijven en op een makkelijke manier stappen maken in jouw carrière als Teamleider Logistiek? Dan is detachering via InWork voor jou een logische keuze. Je krijgt dan een contract van ons en wij zorgen ervoor dat jij aan de slag kunt op de gaafste projecten. De ene keer ben je Teamleider Assemblage in de transportsystemen, de andere keer ben je Teamleider Productie in de voedingsmiddelenindustrie. Nadert jouw project z’n einde? Dan kijken we samen met jou naar wat voor jou de beste vervolgstap is. Zoals jij als Teamleider bezig bent met de doelstellingen van de opdrachtgever, zo zijn wij graag bezig met jouw carrièredoelstellingen. Voor ons de meest vanzelfsprekende manier om invulling te geven aan onze merkbelofte, duurzaam werkgeluk.

terug naar boven