DOORGROEIEN BINNEN DE IT

Written By

In 2016 spraken we Orfeo Sprang over zijn snelle groei binnen InWork (zie blog)

Orfeo haalde namelijk in korte tijd vijf certificaten. We zijn nu een aantal jaar verder en gingen weer in gesprek met Orfeo.
Hoe gaat het nu met Orfeo? Hoe staat het er nu voor?

“Na ongeveer 5 jaar werken bij InWork en 14 certificaten op zak ben ik in dienst getreden bij mijn laatste opdrachtgever; Ortec, in Zoetermeer. Hier werk ik nu als Teamlead IT Workstations.

Ik heb InWork altijd als partner gezien en niet als werkgever. Als ik een InWork Aygo zie rijden check ik altijd of ik misschien iemand herken. En ik spreek regelmatig mijn oud coach (service delivery manager), Natalie. We praten over van alles, werk, maar ook privé, we geven elkaar tips voor boeken!

InWork geloofde in me voordat voordat ik in mezelf geloofde. Toen ik klein was en in groep 3 zat zei een lerares tegen me dat ik niks kon. Dat heeft veel schade aangericht. Nu geef ik zelf les aan kinderen en volwassenen in weerbaarheid. Door de examens die ik aflegde en de certificaten die ik haalde bij InWork kreeg ik meer zelfvertrouwen. Later heb ik een HBO opleiding aangevraagd bij InWork. Ik was de eerste InWorker die dat mocht doen! Ik moest zelf alles uitvogelen en de kosten doorsturen, maar uiteindelijk kreeg ik groen licht: “ga het maar doen!”.

 

Je moet namelijk zelf vragen stellen om verder te komen. Ik haal inspiratie uit bijvoorbeeld iemand als Eric Thomas, een motivatiespreker. Het is eigenlijk heel raar dat mensen te “moe” zijn om te studeren, maar wel om loonsverhoging vragen. Je kan je beter afvragen: hoe stel ik me op zodat we een win-win situatie krijgen? Als jij je niet flexibel opstelt, waarom verwacht je dan van InWork dat ze flexibel zijn? Mensen hebben vaak de verkeerde motivatie; een bepaald loon of een bepaalde auto nastreven vind ik zonde. Het geeft onzekerheid en negativiteit. Mijn gezin is mijn motivatie!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer blogs

Stem op InWork als detacheerder van het jaar!

Stem op InWork als detacheerder van het jaar!

Super tof nieuws! We hebben een hele mooie nominatie van Computalbe te pakken in het segment Detachering & Recruitment. Mede te danken door ons werk voor Provinciehuis Fryslân! Stem op InWork als detacheerder van het jaar!...

Lees meer
Het nieuwe inwerken

Het nieuwe inwerken

De coronacrisis is nog steeds de topic van de dag en we kunnen er niet omheen. bijna iedereen werkt vanuit huis waar dat mogelijk is, maar wat nou als je baan daar niet volledig toereikend voor is en je ook nog eens ingewerkt moet worden? door onze digitale wereld...

Lees meer
Werken bij Politie Nederland

Werken bij Politie Nederland

Sebastian (27 jaar oud) is ICT-servicedeskmedewerker bij Politie Nederland. Dit doet hij bij het politie dienstencentrum, wat bestaat uit facility, Human Resource en ICT. Zij zorgen voor de ondersteuning van de gehele politie organisatie. De vragen die hij binnen...

Lees meer