Werken bij Politie Nederland

Sebastian (27 jaar oud) is ICT-servicedeskmedewerker bij Politie Nederland. Dit doet hij bij het politie dienstencentrum, wat bestaat uit facility, Human Resource en ICT. Zij zorgen voor de ondersteuning van de gehele politie organisatie. De vragen die hij binnen krijgt op de servicedesk zijn erg gevarieerd; van vragen over Word, tot vragen over de systemen van politieauto’s en zelfs grote netwerkstoringen.

Het leuke aan mijn baan vind ik dat het echt een ondersteunende functie is. Het is onwijs belangrijk dat deze afdeling blijft draaien, daarin kunnen meehelpen is erg leuk en enorm gevarieerd, er zijn zoveel systemen waarmee wij werken!” aldus Sebastian.

Sebastian zit op een afdeling van bijna 100 support medewerkers en er zijn geregeld teamuitjes. Zijn eigen team bestaat uit acht man. “Als ik een keuze had gehad, zou ik ook zeker voor dit team kiezen! Het is een super leuk team en er wordt veel kennis met elkaar gedeeld”.

Voordat Sebastian bij InWork terecht kwam, deed hij hele andere dingen en had hij nog weinig ervaring binnen de ICT. Wel had hij altijd al affiniteit met ICT, daarom heeft hij zijn LinkedIn profiel “open” gezet en zo is hij bij InWork terecht gekomen. Inmiddels heeft hij zijn ITIL gehaald en is hij bezig met zijn MD100. “MD100 is voor nu erg interessant, zeker ook met oog op de toekomst. Ik zou hierna graag richting cybersecurity of Cloud willen gaan. Ik ben nog steeds een beetje zoekende, maar zie en hoor dat er daar wel veel gebeurt”.

Het Coronavirus is het gesprek van de dag en dat merkt Sebastian ook. Zijn vriendin zit beneden in de woonkamer en hij werkt boven op het kantoortje.

Voordat het verplicht thuiswerken begon, waren wij al bezig met een pilot. Wij werkten af en toe met de afdeling al thuis, dit was dan hooguit één keer per week. We wilde kijken hoe het zou werken wanneer iedereen vanuit huis zou werken. De pilot was nog niet afgelopen en we moesten allemaal al verplicht thuis werken. Het gaat eigenlijk allemaal best wel goed! We chatten met elkaar en met een laptop kun je prima thuiswerken. Wel heb ik een extra scherm van zolder gehaald, dat werkt toch lekkerder”.

In zijn vrije tijd kookt Sebastian graag en houdt hij zich bezig met het sleutelen aan auto’s samen met een vriend. Deze hobby is door de omstandigheden wel op een iets lager pitje gezet. “Normaal gesproken doen wij wel eens mee aan racen op het Zandvoortcircuit, wel amateuristisch hoor, maar erg leuk”. 

InWork Recruitment

InWork Recruitment

info@inwork.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer Nieuws-items

Campus: creatief tijdens corona

Campus: creatief tijdens corona

Normaal gesproken rijden onze Campus recruiters dagelijks van hot naar her om studenten uit het hele land klaar te stomen voor hun stage of eerste baan. Interactieve trainingen, workshops en events; de Campus Toolkit staat bol van de leuke activiteiten. Door de...

Lees meer
InWorkers in beeld: Loranne Box – Fieldmanager IT

InWorkers in beeld: Loranne Box – Fieldmanager IT

Het team van InWork IT bestaat uit recruiters, accoutmanagers en fieldmanagers. Maar wie zijn deze mensen en wat doen zij precies? In deze serie laten we je kennismaken met de mensen achter InWork. We trappen af met fieldmanager Loranne Box. Loranne wordt blij van de...

Lees meer